Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #12 - abril 2015

La cooperativa Raons públiques SCCL arrenca al 2015 amb molts projectes engrescadors i alhora complexes. Sentim que donem un pas més i això ens motiva a agafar noves responsabilitats i compartir noves il·lusions. Fem el pas a participar dins l’emergència d’una economia social i cooperativa, a on les alternatives professionals en l’àmbit de la construcció de la ciutat en el sentit més ampli s’estenen any rere any. Agraïm a les companyes i els companys que han compartit la seva experiència amb nosaltres i que ens han acompanyat durant aquesta transició (La Col, Celobert, La ciutat invisible, Calidoscoop, Coop de mà i un llarg etcètera).

És tot un repte! El nostre treball va començar fa ja més de cinc anys amb una il·lusió i un compromís ètic que ens orienta, el de contribuir amb la nostra feina a la construcció d’una ciutat més justa, pensada i gestionada de manera col·lectiva i responsable...


llegir més (CAT)
leer más (ES)*

* Todos los artículos están disponibles también en español!


GRANOLLERS A LES PLACES

L’ajuntament de Granollers impulsa el projecte de diagnòstic participatiu i creatiu “A les Places”, l’objectiu del qual és promoure accions socioculturals a l’espai públic realitzat pels diferents actors socials de la ciutat. Aquest projecte està liderat per tècnics municipals: Cultura, Serveis socials, Centres cívics, Serveis d’educació, Serveis de Joventut, Servei d’obres, etc.

En aquest context, la Diputació de Barcelona ens ha convocat per a realitzar el segon curs de formació fet a mida pels tècnics del projecte.
..llegir més  (CAT)
leer más    (ES)

 


VALLCARCA : taller amb l’escola Montseny

El passat dimarts 24 de febrer, membres de l’Arxiu i Observatori Actiu de Vallcarca i de l’entitat Raons Públiques vàrem compartir un matí amb els alumnes de tercer de l’Escola Montseny, que es troba al mig del barri del Coll i Vallcarca. L’activitat, d’una durada de 3 hores, va consistir en un temps a l’aula amb mapeig col·lectiu i debat sobre els barris i una ruta pel barri, amb l’objectiu de realitzar una primera aproximació al barri i realitzar uns dibuixos d’edificis emblemàtics per l’agenda del districte.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)
 

PLA USOS GRÀCIA  

El procés participatiu Quina Gràcia !? Participa per Fer el Pla d'usos, arriba a la seva fi. Han estat sis mesos d'aprofundiment en una eina urbanística complexa, d'immersió en una realitat territorial molt diversa, amb una situació política convulsa i amb una càrrega d'innovació metodològica molt gran.


llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


 


PLANIFICACIÓ INTEGRAL DE L'AVINGUDA PARAL·LEL

El “procés participatiu per a la planificació integral de l’Avinguda del Paral·lel”, iniciat el mes de febrer i que es desenvoluparà fins al novembre, pretén propiciar aquesta reflexió entre els diferents agents dels barris per a traçar de manera conjunta el futur urbanístic i normatiu d’aquest espai.

L’abordatge de manera integral d’aquesta compren la seva vessant espacial, cultural, econòmica i social per a garantir la complementarietat entre les actuacions que s’hi determinin.llegir més  (CAT)

leer más    (ES)


DISSENY COL·LECTIU DE LA TROBADA DE LA SOLIDARITAT DE SANT BOI

El pròxim 4 d’octubre es realitzarà la vintena edició de la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi, que va començar l’any 1996. La Fira és una de les principals activitats del programa Barrejant, que té la finalitat ser un punt de trobada entre les diferents entitats de cooperació de Sant Boi, la ciutadania i l’Ajuntament.

Aquest any es vol donar una volta més a la feina realitzada durant aquest temps, per tal de trobar altres maneres de presentar les associacions que treballen en l’àmbit de la cooperació i difondre les accions que desenvolupen.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


 


Què fem?


17.04.2015
Activitat de mapeig col·lectiu a la Jornada de treballadors/es comunitaris


24.04.2015
Presentació de Raons públiques a la Jornada
Faire la ville” Máster Economia social y solidaria Marsella.


30.04.2015
Taller sectorial
"Cultura i societat a l'avinguda Paral.lel"


20-23.05.2015
Participació al workshop SQEK Bcn 2015 SQUATTING HOUSES, SOCIAL CENTRES AND WORKPLACES

07.05.2015
Taller sectorial
"Espai urbà i economia de l'avinguda Paral.lel"

NOTÍCIES  DEL BARRI

- El proper mercat d’intercanvi Trocasec, el diumenge 19 d’abril de 10:00 a 14:00, al Centre cívic el Sortidor.

- Obertes les inscripcions als tallers “Equilibradament” de la comissió de Salut del Pla comunitari del Poble-sec! http://pcpoble-sec.org/

- Informació sobre el procés de reactivació de l’Hort de la Font trobada: http://font-trobada.blogspot.com.es/

- Sobre l’ordenança de terrasses al carrer Blai: http://zonasec.cat/topall-a-la-sobredosi-de-bars-al-poble-sec

                
Copyright © 2015 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp