Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #14 - tardor 2015
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
Perquè i per a què un procés participatiu
al pati d’una escola?

 

Des de fa anys, hem detectat un interès cada vegada més generalitzat en els processos participatius vinculats a la transformació dels patis de les escoles. Des de Raons Públiques també hem col·laborat durant tres anys en el procés participatiu de la millora d’habitabilitat de l´Escola La Pau (2011-2014) i actualment ens trobem immersos en un altre procés per millorar el pati a l’escola Dovella al barri de Sant Martí. L’experiència amb aquestes dues escoles amb realitats totalment diferents, ens ha motivat a plantejar-nos algunes qüestions, que volem compartir en aquest text.

Partirem de diverses hipòtesis o plantejaments ideals sobre com hauria de ser, a la nostra manera de veure, diversos conceptes que es tenen en compte quan es parla de processos participatius, tals com: coneixement de l’espai, capacitat d´anàlisis, representativitat, temporalitat i presa de decisions, perquè a través de l’experiència en els dos projectes, es puguin detectar els límits que tenen aquest tipus de processos, aplicats a la transformació de patis d’escoles.llegir més... (CAT)
leer más... (CAST)

 


CONSTRUÏNT EL PATI DE LA ESCOLA DOVELLA

Aquest trimestre hem començat la segona fase del projecte participatiu per a la millora del pati de l´escola Dovella. El dia 24 van realitzar el primer taller de disseny.  Es va treballar segons la diagnosi realitzada per Coeducació seguint els tres eixos fonamentals per l´equilibri del pati: experimentació i contacte amb la naturalesa, moviment i psicomotricitat i tranquil·litat i intimitat.


llegir més  (CAT)
leer más    (CAST) 


 


REPETICIONS QUOTIDIANES

(CAT)
Repeticions quotidianes es una manera de visualitzar  l´us que fem de l´espai public. Proposem indicar en el mapa els racons del  barri on la gent es troba més a gust,  les places on porten a jugar al seu fill , les terrasses que fan les millors tapes i on fins gairebé les cinc de la tarda encara toca el sol,  els racons on s'agafa la Wi-fi , convidem també a pensar si la muntanya de Montjuïc és l’espai més adient per anar a córrer com fa el Zuckenberg quan ve al Mobile...


La instal·lació estarà oberta fins el 30 d'abril !

(CAST)
Repeticiones cotidianas se una manera de visualizar el uso  que hacemos del espacio publico. Proponemos indicar en el mapa los rincones del barrio donde la gente se encuentra más a gusto, las plazas donde traer llevan a jugas a su hijo, las terrazas que hacen las mejores tapas y dónde hasta casi las cinco de la tarde todavía da el sol, los rincones donde se coge la Wi-fin , invitamos también a pensar si la montaña de Montjuic es el espacio más adecuado para ir a correr como hace el Zuckenberg cuando viene al Mobile…

La instalacion estará abierta hasta el 30 de abril !
 

PLA MUNICIPAL decidim.barcelona

(CAT)
Estem acompanyant els districtes de Ciutat Vella i Gracia en  el  procés de participació “73 barris, una Barcelona. Cap a la ciutat dels drets i els Oportunitats",  per redactar el Pla d'actuació municipal (PAM) de la ciutat. Us animem a participar atraves del web decidim.barcelona o participant a les cites presencials.

(CAST)
Estamos acompañando a los distritos de Ciutat Vella y Gracia en el proceso de participación "73 barrios, una Barcelona. Hacia la ciudad de los derechos y las oportunidades ", para redactar el Plan de actuación municipal (PAM) de la ciudad. Os animamos a participar atraves de la web decidim.barcelona o participando en las citas presenciales.
 
Cicle d’iniciatives d’acupuntura urbana

En el marc de la programació trimestral de les activitats de la Fàbrica del Sol realitzarem un cicle de rutes i debats entorn la temàtica de l’Acupuntura urbana. Del 30 de març al 22 d’abril, sortim del centre de Barcelona per descobrir iniciatives comunitàries i locals que milloren la vida de les persones dels barris. Aquest programa de rutes ens portarà a descobrir micro intervencions a l’espai públic, horts urbans, projectes de foment de l’economia social i col·laborativa, projectes de mobilitat sostenible i com tots aquests s’articulen i creen una ciutat més sostenible. Acabarem el cicle el 22 d’abril amb una sessió de debat que tindrà lloc a la fàbrica del Sol a les 18:00 h.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)


PAM Gavà

Des de fa un parell de setmanes hem començat a col·laborar amb l’Ajuntament de Gavà per acompanyar-los en el procés participatiu per a l’elaboració del *PAM (El Pla d’Actuació Municipal). A la web de l’Ajuntament podreu trobar més informació sobre aquest tema:

web ajuntamentllegir més  (CAT)
leer más    (CAST)
Què fem?


02.04.2016
Ruta: Teixint llaços entre el Poble-sec i Montjuïc.
d’11 a 13 h

13.04.2016

Ruta: Resiliència urbana als barris del Coll i Vallcarca.
de 18 a 20 h

16.04.2016
Ruta: La sostenibilitat propera a Roquetes i Trinitat Nova.

22.04.2016
Debat final: Quin és el paper i l’impacte de les iniciatives d’acupuntura urbana a Barcelona?
de 18 a 20 h a la Fábrica del sol


19.04.2015
Raons Públiques.
Educació - participació - construcció.

de 10:30h a 11:50h.
Escola d'Arquitectura del Vallès - ETSAV UPC

 

NOTICIES DEL BARRI

PROGRAMA COOPERASEC

7 d’abril / 18:45 h
Taller d’economia social en un dels àmbits triats segons les neces-sitats socials del barri. A càrrec de CooperaSec i col·laboradors.

30 d’abril / Tot el dia
Jornada final per dibuixar el mapa d’actors, experiències i nous reptesGALA: L'ARNAU SACSEJA LES PLOMES

El 3 d'abril tornen les gales de l'Arnau a la plaça Raquel Meller.

Per un Arnau viu!!

                
Copyright © 2016 Raons Públiques, All rights reserved.
Estás recibiendo este correo porque estás suscrito a nuestra lista de contactos.
Our mailing address is:

Raons Públiques
Carrer de la Concòrdia, 30
Barcelona, 08004
Spain

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp