Copy
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Ons🌱NIEUWE SEIZOEN🌱gaat volgende week van start! Ons aanbod zit BOORDEVOL swingende, zwoele, vernieuwende, klassieke, zwierende, stampende, wiegende, uitbundige, ingetogen en expressieve DANSEN.

In deze nieuwsbrief zetten we alvast een aantal BEGINNERSREEKSEN voor je op een rij.

Check het volledige LESPROGRAMMA >> hier << en kom ZONDAG alle jongeren- en volwassenenlessen uitproberen tijdens ons OPEN HUIS!
:: HEDENDAAGSE DANS

🌀Hedendaagse dans⚡ is een ruim en moeilijk exact te omschrijven term. Kenmerkend zijn de aandacht voor grondwerk, natuurlijke bewegingen, explosiviteit... Cruciaal is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Verschillende bewegingspatronen worden gecombineerd tot een dynamisch geheel. Er wordt ook vaak gewerkt met improvisatie en partnerwerk.

niveau: beginners
data en uren: START di 17/9 van 19u15-20u45
locatie: Danshuis De Ingang

  info & inschrijven 
 Facebookevent 

➡️ Er zijn ook lessen Hedendaagse dans met Nicole voor beginners op maandag van 20u45-22u15 en op dinsdag van 10u30-12u00
  info & inschrijven 

:: JAZZDANCE

In de lessenreeks staat de algemene danstechniek centraal. Tijdens de opwarming wordt die aangeleerd met een vaste barre en later toegepast in de aangeleerde danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek. Daarin wordt de veelzijdigheid van Jonas weerspiegeld.

niveau: beginners
data en uren: START do 19/9 van
18u15-19u30
locatie: Danshuis De Ingang

  info & inschrijven 
 Facebookevent 
:: FLAMENCO

Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit het Zuiden van Spanje. Als je spontaan aan waaiende rokken, stampende voeten en stevig 'olé geroep denkt en niet aan een roze flamingo, dan zit je juist.
Flamenco draagt de sporen van zowel de Spaanse cultuur als de invloed van de zigeuners. De esthetiek van Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.


De lessen worden regelmatig live begeleid.

niveau: beginner
data en uren: START do 19/9 van 18u15-19u30
locatie: Danshuis De Ingang


  info & inschrijven 
Check ook het  Facebookevent 

Saïdjah geeft ook een les FLAMENCO LENTO voor beginners 40+ op zondag van 12u30-13u30
  info & inschrijven 
 

:: SALSA

Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop.
De man leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw.


niveau: beginner
data en uren: START do 19/9 van 19u40-20u55*
locatie: Danshuis De Ingang
* Er is ook SALSA-les voor beginners met Jürgen op zondag van 20u00-21u15.

  info & inschrijven 
Check ook het  Facebookevent 

:: ORIËNTAALSE DANS

Er wordt verondersteld dat buikdans zowat de oudste dans ter wereld is. Toch is de oriëntaalse dans een levende dansstijl want de dans is nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied.

niveau: beginners
data en uren: START do 19/9 van 21u tot 22u15
locatie: Danshuis De Ingang


  info & inschrijven 
Check ook het  Facebookevent 

Er zijn ook beginnerslessen ORIËNTAALSE DANS op dinsdag met Nora en Liesbeth telkens van 19u25-20u40
  info & inschrijven 

:: LINDY HOP

De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdans en Tapdance. Het wordt gedanst op swingmuziek uit de jaren 30 en 40. Natuurlijk zijn er een aantal basispassen maar er is geen andere dans waarbij de individuele expressieve vrijheid zo groot is, zowat alles kan en mag.

niveau: beginners
data en uren: START vr 20/9 van 20u tot 21u15*

locatie: Danshuis De Ingang
* Er is ook nog een les LINDY HOP voor beginners met Olga en Philippe op dinsdag van 21u15-22u30.

  info & inschrijven 
 Facebookevent 

:: ARGENTIJNSE TANGO
De Argentijnse tango is de dans bij uitstek waarbij gelijkwaardigheid tussen leider en volger wordt toegepast. Het is een fascinerende improvisatiedans waar écht samendansen centraal staat. Als leiden uitnodigen is en luisteren naar het antwoord van de volger, dan is volgen actief receptief zijn en in je overgave de dans op een persoonlijke manier mee laten evolueren. Elke nieuwe tango dient zich aan als een nieuw verhaal, een plagerig spel van vraag en antwoord dat vorm geeft aan passie, drama, humor, melancholie, speelsheid, …

niveau: beginners
data en uren: START zo 29/9 van 21u15-22u30*

locatie: Danshuis De Ingang
*er is ook een les op do vanaf 26/9 van 21u15-22u30


  info & inschrijven 
 Facebookevent 

:: OPEN HUIS 15/9 | GRATIS PROEFLESSEN!
Een 😊friendly reminder😊 voor onze OPEN HUIS DAG nu zondag 15/9 van 14u - 20u!
Inkom: GRATIS & ZONDER RESERVEREN!
Locatie: Danshuis De Ingang

 Facebookevent 

Gelieve geen buitenschoenen te dragen.

TOT DAN(S)!
Bekijk alle toekomstige activiteiten
Volg ons:
Facebook
Website
Instagram
Email
Vimeo
YouTube
Naar boven
Danshuis De Ingang 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich inschreef via onze website of omdat u deelnam aan een van onze lessen of workshops.  Indien u deze mail niet meer wenst te ontvangen klik dan hier om uit te schrijven.