Copy
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Ook in WEEK 3 van de  🍉ZOMERVAKANTIE🍉 kan je bij ons terecht voor DANS!
Hieronder weer een handig overzichtje.

(Check het aanbod van de overige weken >> hier <<)
:: ARGENTIJNSE TANGO/ NEO TANGO 
De Argentijnse tango blijft verder evolueren als muziekgenre en als dans. In de jaren '90 ontstond, vooral buiten Argentinië, de NEOTANGO. De ‘klassieke’ Argentijnse tangomuziek  vermengd met invloeden uit hedendaagse muziekstijlen (electronica, trip hop, house, rap, …). Bajofondo, Gotan Project, Otros Aires, Tanghetto, ... 

In deze workshop verkennen we enkele kenmerkende dansbewegingen uit de neotango, die het contrastrijke en improvisatorische karakter van de dans verrijken.

Niveau: basiskennis tango
Data & uren: ma 15/7, di 16/7 en wo 17/7 van 19u30-21u
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
:: LINDY HOP/ JAZZ STEPS OP HET WITTE DOEK
In deze originele workshop heeft Joris enkele dans sequenties geselecteerd, van Gene Kelly tot de Whitey's Lindy Hoppers. Het wordt een inspirerende trip through the past!
Voor mensen met basiservaring: Jazz steps (solo jazz) en de Charleston zijn je niet nieuw. Je kent al enkele basic steps zoals de Suzy Q, Fall off the Log etc. en wil meer van dit!

Niveau: basiservaring
Datum & uur: di 16/7 van 20u-22u
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
:: AFRO WORKOUT
Een afro-work out is op de eerste plaats "un bon moment". 
In de les leggen we de focus op de bilspieren, de beenspieren en de buikspieren. Met een goede opwarming, een reeks spierverstevigende oefeningen, aangeleerde dancemoves (stijl: Ndombolo) en een stretching belooft Frank jou dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Niveau: open level
Data & uren: wo 17/7 & do 18/7 van 19u-20u30
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
:: HIP HOP INTRODUCTIE

Hip Hop is een mix van dans en originaliteit. De bewegingen zijn krachtig en happy en hebben een invloed op jouw denken en emoties waardoor je je niet slecht kan voelen!
In Hip Hop kan je verschillende skills terugvinden die je ook kan gebruiken in je dagelijkse leven. Frank gelooft in de kracht van iedere leerling en probeert samen met hen te onderzoeken hoe je je skills kan verbeteren.

Niveau: beginners
Data & uren: wo 17 en do 18/7 van 20u40-21u40
Locatie: Danshuis De Ingang

 Info & inschrijven 
Voor meer info check het  Facebookevent 
:: ARGENTIJNSE TANGO/ INSPIRATIETOOLS

Tango is een improvisatiedans maar wie al een tijdje danst kan bij zichzelf toch enkele ‘patronen’ en terugkerende volgordes herkennen. In deze workshop bieden we je enkele tools om terug los te komen van jouw gewoontes/patronen.

Een boost dus voor je improvisatietalent en inspiratie om jezelf uit te dagen steeds nieuwe bewegingen te blijven ontdekken,  toe te voegen aan 'jouw' dans, je dans te verfrissen en naast jezelf ook je danspartner/s te blijven verrassen...

Niveau: min 3 jaar ervaring
Datum & uur: za 20/7 van 20u-21u
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
 Facebookevent 
:: GROOVY DANCE MIX/ DANSKAMP
We gooien wat hip hop, funky jazz, modern, latin- en new style in een pot en roeren ons zot. Gooien erbij nog wat 'stoere kicks' en krijgen de "Groovy Dance Mix". Op een speelse manier leren we stap voor stap verschillende choreo's aan -dit op de coolste hitjes- en we laten ons lekker gaan. Schrijf je in en beleef een dolle 5-daagse. Tussen het dansen door wordt ook geknutseld aan podium-, decor- en kostuumattributen voor het toonmoment op de laatste dag. Iedereen welkom om te komen kijken!

Leeftijd: 3de lj-13 j
data & uren: ma 15 tem vr 19/7 telkens van 9u-16u30 (opvang van 8u30-9u en van 16u30-17u00)
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
:: MODERN JAZZ/ DANSKAMP

We putten in dit danskamp uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner. Je leert een flinke dosis techniek en expressief dansen. Veel bewegingen worden met licht gebogen benen gedanst.

Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten en/of beat van de muziek. Dit maakt de stijl zeer geliefd in musical,

We verkennen de belangrijkste basis aspecten van de 2 stijlen. Denk maar aan ritme, coördinatie, isolaties en de techniek. Dit brengen we samen in een mooie dans. Tussendoor knutselen we ter ontspanning of spelen we een spel. En op het einde van de week mag iedereen naar onze toonmoment komen kijken!

Leeftijd: 1ste-3de leerjaar
data & uren: ma 15 tem vr 19/7 telkens van 9u-16u30 (opvang van 8u30-9u en van 16u30-17u00)
Locatie: Danshuis De Ingang
 Info & inschrijven 
Bekijk alle toekomstige activiteiten
Volg ons:
Naar boven
Danshuis De Ingang 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich inschreef via onze website of omdat u deelnam aan een van onze lessen of workshops.  Indien u deze mail niet meer wenst te ontvangen klik dan hier om uit te schrijven.