Copy
 Kun je deze mail niet goed lezen? Klik hier.
Share
Tweet
Forward
Een waterval is een indrukwekkend natuurverschijnsel. De kracht die je voelt bij zo'n grote waterval als de Iguaçu watervallen op de foto is gigantisch. Dit was dan ook zeker een hoogtepunt van deze reis in Argentinië. De natuur is voor mij een enorme inspiratiebron, doordat het me laat zien hoe de natuurlijke energiestromen werken.

Als je als bedrijf vanuit je kracht transparant uitdraagt wie je werkelijk bent, is het zijn en handelen in één lijn. Zo ga je met je eigen stroom mee en ben je geloofwaardig en betekenisvol voor je klanten en lever je een positieve bijdrage aan de samenleving. Bedrijven die op deze gezonde manier met de stroom meegaan zie je veel sneller groeien, dan bedrijven die vasthouden aan oude patronen, hiërarchische structuren en streven naar korte termijn winstoptimalisatie. Deze bedrijven blijven zich als het ware vastklampen aan de laaghangende takken, waardoor de energie stagneert. 


Als het gat te groot wordt van wie je bent, wat je doet en wat je uitdraagt, dan riskeer je voorpagina nieuws te worden, zoals bij Volkswagen realiteit is geworden met het dieselschandaal. Zo staat deze week in het NRC dat Volkswagen wegzinkt in een juridisch moeras. Het autobedrijf heeft in de VS 13,5 miljard aan schadevergoeding betaald en worden in Europa nog onder druk gezet door de Europese commissie en vele schadeclaim-clubs. De gevolgen zijn dus nog  niet te overzien. Naast Volkswagen zijn er nog veel meer bedrijven die dit risico lopen.

Hoe moeilijk is de keuze tussen je ondergang riskeren door korte termijnwinst of de gezonde en toekomstgerichte koploper te zijn? Dit lijkt niet zo'n ingewikkelde keuze. Of toch wel?
Achteraf is de keuze makkelijk gemaakt en had Volkswagen met de miljarden schade de wereld echt een beetje schoner kunnen maken. Ik realiseer me dat als er nu geen urgentie is voor bedrijven, er veel moed en daadkracht bij de directie nodig is om de oude machtsstructuur en bedrijfsvoering los te laten om ook het grote geheel te dienen. Niet duurzaamheid te misbruiken als verkoop façade naar de markt, maar te integreren in de gehele bedrijfsvoering.

Er is een grote transitie nodig om met de gezonde en duurzame stroming mee te gaan. Die begint bij het maken van nieuwe bedrijfsdoelstellingen. Wat is je kracht en wat wil je als bedrijf bijdragen voor de consument en de samenleving? Dit is de eerste stap van de ©’3 Sustainable Marketing Stappen’, waarmee je bestaansrecht creëert voor nu en de toekomst.

Ik wens jou en jouw bedrijf alle moed en daadkracht om met voldoening en plezier met de stroom mee te gaan. Wil je de product- en marktaanpak verbeteren, maar weet je nog niet hoe? Neem dan contact op!

Moedige groet en kijk voor inspiratie nog even het onderstaande filmpje!
Fleur Olde Heuvelt
06- 43 02 02 20
fleur@sustainablemarketing.nl
www.sustainablemarketing.nl

NB: Wil je Sustainable Marketing Notes per mail ontvangen, schrijf je hier in.
Hierbij nog een inspiratiefilmpje over WATER om beter met de natuurlijke stroom mee te gaan.


This email was sent to fleur.oldeheuvelt@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sustainable Marketing · Amsterdam, Nederland · Amsterdam, NH 1058 CL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp