Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser

Ενημέρωση Δικτύου Οκτωβρίου

RE:THINK PROJECT
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης στην πόλη μας απαριθμεί μέχρι στιγμής 38 συνοικιακούς κομποστοποιητές, διάσπαρτους σε όλη την Καλαμάτα, τοποθετημένους ανάλογα με το ενδιαφέρον ( από ομάδες κατοίκων-φορέων)  που έχει προκύψει.
Συγκεκριμένα από τον Μάιο μέχρι και τωρα η ομάδα του Re:think εχει κάνεις δεκάδες εκπαιδευτικών  εργαστηρίων, όπως και ενημερώτικών δράσεων πάνω στην οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, στην επανάχρηση υλικών, και στην οικειοποίηση της έννοιας της αυτοδιαχείρισης των απορριμάτων μας προς δικο μας οφελος.
    Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές αποτελούν ένα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πείραμα προκειμένου να μπορέσει ο καθημερινός άνθρωπος να συνεργαστεί και να  αυτοδιαχειριστεί τα οργανικά του σκουπίδια, χωρίς κόστος και επιτυγχάνονας την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ. Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές υιοθετούνται από ομάδες πολιτών, φορείς ή επιχείρησεις που έχουν αποφασίσει ότι θα τους λειτουργούν και θα τους επιμελούνται και οι ίδιοι παίρνουν το τελικό παραγόμενο κομπόστ.
    Με το δίκτυο Συνοικιακής κομποστοποίησης φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε εν τέλει ένα αυτοδιαχειριζόμενο απο τους πολίτες δίκτυο κομποστοποίησης μεγάλου μέρους των οργανικών μας υπολλειμάτων. Κάθε πολίτης  που μετέχει στο δίκτυο  του δίδεται η δυνατότητα να μείώσει έως και 50% τα απορρίματά του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να έχει εντελώς δωρεάν πλούσιο εδαφοβελτιωτικο χούμο ή αλλιως κομπόστ, για τις δικές του ανἀγκες, αφού ο ίδιος από παραγωγός σκουπιδιών γίνεται παραγωγός του ίδιου κομποστ που ο ίδιος δημιουργεί.
    Ετσι θέτουμε τις βάσεις της κοινωνικης διαχεἰρισης των απορριμάτων μας με πρακτικές υπέρ του κοινωνικού συνόλου
    Χωρίς μηχανικά μέσα, χωρίς περιτές υπεραξίες αξιολογούμε οτι η καλύτερη μηχανή διαχωρισμού είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος εγκέφαλος και μέσα από ορθή εκπαίδευση μπορούμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο την φυσική, αληθινή και χωρίς έκδοχα κομποστοποίηση για χρήση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

    Το Re:Think, ξεκίνησε με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα από την  ύπαρξη ανεξέλεγκτων χωματερών στην περιοχή μας.

Μέχρι και σήμερα το δίκτυο μας απαριθμεί 38 κομποστοποιητές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες γειτονιές της Καλαμάτας και και διαχειρίζονται από ομάδες κατοίκων, επιχειρήσεις και συνεργαζόμενους φορείς. Και οι ίδιοι είναι που παίρνουν  το τελικό παραγόμενο προιόν, το κομπόστ, και όλα αυτά εντελὠς δωρεἀν! Εσείς στην γειτονιά σας έχετε κομποστοποιητή; Αν όχι τότε με ένα απλό τηλεφώνημα ή email μπορείτε να ζητήσετε να μπει η γειτονιά σας στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Re:Think σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και να αρχίσετε να λειτουργείτε φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά ως προς την τσέπη σας και έξυπνα ως προς τον καθημερινό τρόπο ζωή σας! 
Β. Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου θα γίνει τοπόθετηση δεύτερου Κομποστοποιητή στην οδό Μπουλούκου, στο κέντρο.
Γ. την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ολοήμερο εργαστήριο στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας απευθυνόμενο στους μαθητές του σχολείου. 
 
Την ερχόμενη εβδομάδα 20 εως 26 Οκτωβρίου αναμένεται νέα σειρά δράσεων.
Στο χώρο της Πολεμικής Αεροπορείας (120 ΠΕΑ) θα γίνει τοποθέτηση δευτερου κομποστοποιητή καθώς και εργαστήριο κομποστοποίησης.
Παρόμοιο εργαστήριο και τοποθέτηση θα πραγματοποιηθούν και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. 
Για τις ακριβής ημερομηνίες καθώς και πιθανές άλλες δράσεις μας θα ενημερωθείτε με επόμενο     
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Α. ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, στο ΠΑΡΚΟ ΝΕΔΟΝΤΑ (πίσω απο το Δημαρχείο) οπου θα δούμε οχι μόνο πως γίνεται η διαδικασία αλλά και πώς συλλἐγεται το κομπόστ, πως το χρησιμοποιούμε και τι πρέπει να προσἐχουμε για να έχουμε πλούσιο και εύφορο χωματάκι για τις ανάγκες μας. Επιπλέον για τους μικρούς μας φίλους θα έχουμε εργαστήριο δημιουργίας σποροφύτων από το κομπόστ του κομποστοποίητή μας  και χρησιμοποιὠντας αποκλειστικά παραδοσιακούς σπόρους από την σποροτρἀπεζα  του αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα.
Το εργαστήριο θα γίνει δίπλα από τον κομποστοποιητή στον χωρο του ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ. Να σημειώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο κομποστοποιητή υπέυθυνοι δεν είναι ομάδα κατοίκων , αλλά 2 επιχειρἠσεις της πόλης μας , το ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, καθώς και ο συναιτερισμός ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ενώ η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί και με όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Το δίκτυο της συνοικιακής κομποστοποίησης απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να το υποστηρίξουν, ομαδες κατοίκων, συλλογικοί φορείς, ή και επιχειρἠσεις.
Οσοι θέλουν να αιτηθούν κάδο στην γειτονιά τους , θα μπορέσουν να απευθυνθούν στην ομάδα του RE:THINK και να λἀβουν το σχετικό πληροφοριακό υλικό.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε οτι ο δρόμος για ένα βιωσιμοτερο και καθαρότερο περιβάλλον βασίζεται στα μικρἀ βἠματα που κάνουμε εμείς οι ίδιοι, στην καθημερινότητά μας,  για να μειώσουμε τόσο τα λεγόμενα σκουπίδια αλλά και καταλάβουμε με αληθινά στοιχεία  τις λειτουργίες της φύσης!῾῾
Σας περιμένουμε όλες και όλους σε δράση γνωριμίας, γνὠσης και ανταλλαγής….
Copyright © 2014 Αγρόκτημα Φοίφα, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp