Dansk Danseteater: Vals
Den Jyske Opera: 70 Års Opera
Nyhedsbrev 8. marts 2017
Læs denne mail i din browser
 

VALS

TORSDAG D. 16. MARTS 2017 KL. 19.30

Vordingborg Teater, Chr. Richardtsvej 41, 4760 Vordingborg
Introduktion til forestillingen kl. 18.30

Dobbelt danseprogram med forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik.
De, der har oplevet Dansk Danseteater før, vil vide at det er en særdeles imponerende dansetrup, som altid brillerer med deres fysiske formåen, koreografiske skønhed og forestillingernes overrumplende visuelle fremtoning. Forestillinger der taler til øjet og til kroppen - for både unge og ældre!

Med VALS præsenterer Dansk Danseteater to visuelt medrivende værker af to af den internationale dansescenens mest fremtrædende koreografer, som viser spændvidden i tidens moderne dans.

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt. en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini, surrealisten Buñuel og legenden Pina Bausch, og i aftenens første værk ’VALS’ dykker han ned i den klassiske musik og udforsker komponisterne Strauss og Sibelius.

Amerikanske Stephen Shropshire står for aftenens andet værk ’KNOT’. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer.

I ’KNOT’ undersøger han sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab. KNOT danses til fuldstændig nykomponeret musik leveret af lyd-designeren Chris O’Connor - en af New Zealands mest spændende, nulevende komponister.

Fra Dansk Danseteater

Billettelefon 70 20 20 96 (Billetten.dk) eller bestil direkte på www.teaterforeningen.dk


STOR GALLAFORESTILLING:

70 ÅRS OPERA

LØRDAG D. 18. MARTS 2017 KL. 19.30

DGI Huset Panteren, Solbakkevej 42 – 56, 4760 Vordingborg

Kom med til fejringen af 70 år med opera til hele Danmark. Det bliver en glamourøs, underholdende aften for både operaelskere og operajomfruer. Den Jyske Opera vil tage publikum med på en musikalsk operarejse med uddrag af vidunderlige operaer opført af Den Jyske Opera siden 1947.
Vi præsenteres for et uddrag af Den Jyske Operas mange forestillinger gennem årene, som mange operaelskere sikkert vil kunne nikke genkendende til. Nye publikummer og operajomfruer kan begynde her – med smagsprøver på store operaer med fantastisk musik – også helt nyskrevet, stort drama og flotte kostumer.

Den visuelle ramme om Den Jyske Operas historie er skabt af instruktør Eva-Maria Melbye i samarbejde med scenograf og kostumedesigner Marcus Olson. Sammen står de for at understøtte musikken med stemningsfulde kulisser og festlige kostumer.
Der bliver uddrag fra Den Jyske Operas første opsætning i 1947, Carl Maria Von Webers Jægerbruden. Herfra vil aftenen byde på en tour de force af det bedste Den Jyske Opera har budt på; fra Franz Léhars Den Glade Enke til Richard Wagners Valkyrien, fra Mozart til Massenet samt helt nye værker. Der vil blandet andet være mulighed for at høre uddrag fra den nyskrevne opera Brødre. Forestillingen er en del af Susanne Bier trilogien, som opføres i samarbejde med Musikhuset Aarhus i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad 2017.

"Forestillingen er en fest – og Den Jyske Opera kan trygt drage på danmarksturné og fejre 70-året. Og er man ikke i festligt humør efter forestillingen, og nynner man ikke lidt af “Vilja-visen” fra “Den glade enke” (F. Lehár) eller “Ulignelige pige” fra “Maskarade” (C. Nielsen) på vejen hjem, så er man i hvert fald beriget med en gennemført musikalsk oplevelse," skriver Morten Hede i sin anmeldelse af jubilæumsforestillingen.

Billetsalg og program finder du her!
Du kan også ringe direkte til Billettelefonen 70 20 20 96 (Billetten.dk)

Fra Den Jyske Opera.
Gallaforestilling m. solister, kor og Copenhagen Phil med uddrag af Den Jyske Operas mange forestillinger.
Varighed: 2,5 t inkl. pause

Arrangeret af Opera i Vordingborg, som er et samarbejde mellem Musikforeningen Cæcilia, Teaterforeningen Bøgestrømmen og DGI Huset Panteren i Vordingborg. Forestillingen er støttet af Kunststyrelsen og Vordingborg Kommune.


TEATER I NYKØBING
 


Som medlem i Teaterforeningen Bøgestrømmen kan du købe billet til medlemspris i Teaterforeningen Guldborgsund.

I Nykøbing Teater kan du den 27. marts se Folketeatrets forestilling Vrede, med Sarah Boberg, Troels Lyby, Camilla Bendix m.fl.

Se hele programmet på www.nykobingteater.dk og læs mere om vores samarbejde HER

Følg Teaterforeningen Bøgestrømmen på Facebook og se hele sæsonprogrammet på www.teaterforeningen.dk
Copyright © 2017 Teaterforeningen Bøgestrømmen, All rights reserved.
Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine oplysninger
Email Marketing Powered by Mailchimp