Copy

Nieuwsbrief WeertEnergie
januari 2019

Campagne 'Jouw spaargeld verdient beter met energie uit Weert'

In de nieuwsbrief van december 2018 kondigden wij aan dat we medio januari zouden starten met de campagne ‘Jouw spaargeld verdient beter met energie uit Weert’. Met het ingezamelde geld kunnen we het zonne- en windpark daadwerkelijk realiseren. Het klopt dat je nog niets van de campagne hebt gezien. Er is meer tijd nodig voor de voorbereidingen en daarom hebben we besloten de campagne door te schuiven naar maart 2019. De campagne zal onder andere bestaan uit driehoeksborden verspreid door de stad, spandoeken, folders, online campagne en bijeenkomsten in de wijken.

Lees meer...

Kennismaking met Mathias Last

Het bestuur van WeertEnergie is blij dat Mathias Last bereid is om het bestuur tijdelijk te komen versterken. Op de laatste Algemene LedenVergadering (ALV) op 13 december 2018 zijn de aanwezige leden officieel akkoord gegaan met zijn benoeming tot algemeen lid van het bestuur.

Maar wie is Mathias Last?

Lees verder...

Zonnestroom 50% gegroeid in 2018

Zonnepanelen op je dak leggen, is zeker geen druppel op de gloeiend hete plaat. Dat blijkt ook uit de productiecijfers van 2018. De productie van zonnestroom is in het afgelopen jaar met meer dan 50 procent gegroeid.

Lees verder

Bestuur

Heb je net als Mathias Last een bepaalde expertise of tijd die je wilt inzetten voor WeertEnergie? Al eens aan een bestuursfunctie gedacht? In de laatste ALV heeft onze huidige voorzitter Peter Gloudi aangegeven in mei 2020 definitief met het voorzitterschap te willen stoppen. Het duurt gelukkig nog lang, maar je begrijpt dat we onze voelhorens alvast uitsteken. Lijkt het je wat of weet je iemand met de nodige bestuurlijke ervaringen? We horen het graag, mail ons

Het huidige bestuur bestaat uit: Peter Gloudi (voorzitter), Jan Scholts (penningmeester), Karin Nijs (secretaris) en Mathias Last (algemeen bestuurslid).

Energie afnemen van OM | Nieuwe Energie

Voor het vierde jaar op rij is OM | Nieuwe Energie verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland. In het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE behaalde OM | Nieuwe Energie opnieuw het rapportcijfer 10. Daarmee laat het de grote traditionele energieleveranciers en zelfs een aantal bekende groene leveranciers ver achter zich.

Lees meer

NMC zoekt vrijwilligers

WeertEnergie is gehuisvestigd in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert (NMC). We zijn onderdeel van de ‘groene’ verenigingen en organisaties die gebruikmaken van de faciliteiten van het NMC. Net als WeertEnergie kan het NMC vrijwilligers goed gebruiken. Hieronder een oproep.

Lees meer

Extra Algemene Leden Vergadering 

Op dinsdag 26 februari 2019 is er een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) WeertEnergie gepland.

De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden bij het Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man Weert, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

De agenda en uitnodiging ontvang je binnenkort per mail.

Klik hier om je af te melden van deze Nieuwsbrief.
Denk aan het milieu voordat je deze e-mail print!This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WeertEnergie · Pelmersheideweg 16 6005 PK WEERT · Weert, Nederland 6005 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp