Copy

Nieuwsbrief WeertEnergie
maart / april 2019

Bestuur legt eerste zonnepaneel Zonnepark Altweerterheide

Na jaren van voorbereiding, kon er op 31 maart 2019 daadwerkelijk met de bouw van het Zonnepark Altweerterheide worden begonnen. Samen hebben we dat voor elkaar gekregen. Woorden omgezet in daden!

Het Zonnepark Altweerterheide bestaat uit zonnepanelen op de grond en op de daken van de ernaast gelegen stallen. In totaal gaat het om ca. 6.500 zonnepanelen, die 100% lokale groene stroom leveren aan 400 huishoudens per jaar. Aan de zuidzijde komt een bijenweide te liggen met bijenkisten van imker Jac Coolen.

Lees meer

Feestelijke opening Zonnepark Altweerterheide

Trots en blij zijn we met de realisatie van het zonnepark. Graag willen we de opening op vrijdag 31 mei feestelijk vieren met iedereen die daarbij betrokken was en is. Het programma is nog niet helemaal rond, maar we kunnen al wel een stukje van de sluier oplichten.

We starten om 10.00 uur met koffie en vlaai in basisschool St. Jozef op Altweerterheide. Daarna gaan we in optocht lopen naar het zonnepark. Na de toespraken vertellen een paar kinderen van de basisschool St. Jozef Altweerterheide iets over hun toekomstbeeld.

Uiteraard vindt er een openingshandeling plaats. Wat er verder nog op het programma staat, blijft nog even geheim. Na afloop is er een hapje en drankje in de kantine van de sporthal Op den Das.

Alle leden van WeertEnergie ontvangen per mail een officiële uitnodiging voor de feestelijke opening van het Zonnepark Altweerterheide.

In gesprek met Boy Kollée

Vanaf het prille begin in 2013 is Boy Kollée betrokken bij WeertEnergie. Met enthousiasme en accuraatheid zet hij zich hiervoor in. Hij bouwde meerdere websites voor WeertEnergie. In gesprek met Boy komen al snel de volgende onderwerpen aan bod: muziekhandel, computers, zingeving, energiebewust en uiteraard WeertEnergie.

Lees verder...

Geslaagde campagne certificaten

Mede door de campagne ‘Je spaargeld verdient beter met energie uit Weert’ zijn we de magische grens van tweehonderd leden gepasseerd. De campagne startte op 14 maart in de St. Theuniskapel en eindigde op 3 april in het bomvolle Theater de Huiskamer. Naast deze locaties waren er informatieavonden in het Buurtcentrum Moesel, De Zaal in Stramproy en het wijkgebouw De Spil op Molenakker. Verder kon je in de Weerter binnenstad bijna niet om de driehoeksborden heen en ook op facebook zorgde de campagne voor een groot aantal leads en vervolgacties. De ambitie om een miljoen euro op te halen, daar zijn we nog niet. Maar … we zijn op de goede weg en maken grote stappen. We blijven het verhaal van WeertEnergie vertellen.

Nieuwe ideeën

De ambitie van WeertEnergie houdt niet op bij het realiseren van het Zonnepark Altweerterheide en in 2020 het Windpark Weert. WeertEnergie bestaat uit een actieve groep mensen, die mee wil blijven denken over nieuwe alternatieve duurzame energiebronnen. Op donderdag 25 april vond de eerste ideeën sessie plaats.

Vind je het interessant en heb je ideeën over de volgende stap die WeertEnergie in de energietransitie kan maken? Meld je via info@weertenergie.nl aan en je ontvangt een uitnodiging om bij de volgende sessie aanwezig te zijn.

Warm Wonen in Weert voortgezet

Binnen het project Warm Wonen in Weert is de laatste jaren gewerkt aan een wijkgerichte aanpak om particuliere woningeigenaren te ondersteunen bij hun streven om energiezuinige maatregelen te treffen. Om deze wijkgerichte aanpak nog meer inhoud te geven zijn de gemeente Weert en WeertEnergie gesprekken aangegaan met de woningbouwcorporatie Wonen Limburg.

Deze drie organisaties zullen het project verder vorm geven zodat naast particuliere woningeigenaren ook huurders in een wijk van goede informatie worden voorzien. Hiertoe zullen de organisaties op 16 mei a.s. een intentieverklaring ondertekenen waarna een projectgroep van start zal gaan. Projectleider blijft Frans van Tuel van WeertEnergie.

Activiteiten 

  • 15 mei - Algemene Ledenvergadering
    19.30 uur bij het NMC Weert, Geurtsvenweg 4 in Weert
  • 31 mei - Feestelijke opening Zonnepark
     10.30 uur aan Bocholterweg 81 in Altweerterheide

Klik hier om je af te melden van deze Nieuwsbrief.
Denk aan het milieu voordat je deze e-mail print!This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WeertEnergie · Pelmersheideweg 16 6005 PK WEERT · Weert, Nederland 6005 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp