Copy

Nieuwsbrief WeertEnergie
juli / aug. 2019

In gesprek met Piet Loomans

Piet Loomans (83 jaar) is vanaf het allereerste begin betrokken bij WeertEnergie. Hij is ondernemend, klust graag en staat altijd klaar voor anderen. In het gesprek met Piet ontvouwt zich een enerverend leven.

Weet je nog wanneer je voor het eerst chocolade proefde? Piet Loomans herinnert het zich nog goed. Het was in de hongerwinter van 1944. Hij woonde in Den Haag en zag dat er een pak uit een voedselvliegtuig werd gedropt. “Overal kwamen mensen vandaan gerend en in no time was de inhoud verdeeld. Ik wist een vierkante centimeter groot stukje chocolade te pakken te krijgen. Dat was de eerste keer dat ik chocolade proefde.”

Lees verder

Subsidie isolatiemaatregelen komt weer beschikbaar

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats. Dit betekent dat u als eigenaar én bewoner de subsidie vanaf dan kunt gaan aanvragen.

Wilt u voor de subsidie SEEH in aanmerking komen, dan moet u minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uitvoeren. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner bent van de woning en ook niet eerder SEEH subsidie kreeg.

Lees verder

Van de bestuurstafel

Het bestuur van WeertEnergie is druk doende met het opstellen van een beleid voor het realiseren van zonnevelden en zonnedaken in Weert. Het bestuur licht dit beleid toe tijdens de eerstkomende Algemene Ledenvergadering (ALV). 

Vacature energieverkenner

Voor het project Warm Wonen in Weert zoeken de gemeente Weert en de burgercoöperatie WeertEnergie inwoners (m/v) van Weert, die zich als vrijwilliger willen inzetten om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen om hun woning energiezuinig te maken. Je werkt als energieverkenner en voert met inwoners gesprekken aan huis. Je krijgt een driedaagse opleiding tot energiecoach vanuit de Natuur en Milieufederatie Limburg.

Tot de werkzaamheden van een energieverkenner horen:

  • Het bespreken van besparingsmogelijkheden voor huisbezitters, zowel wat betreft het nemen van maatregelen voor de woning als het geven van tips in huis;
  • Het maken van infrarood opnames van woningen om warmtelekken op te sporen (voornamelijk in de winter)
  • Het geven van adviezen in het energieloket op toerbeurt;
  • Het overleggen met collega’s, professionele adviseurs (coaches) en medewerkers van het projectbureau.

Lees meer

Zonnige Ledendag

De jaarlijkse ledendag van WeertEnergie op zaterdag 6 juli 2019 stond geheel in het teken van het Zonnepark met buurtbatterij op Altweerterheide. Aan een geïnteresseerde groep vertelde Bert ten Haaf van Soltronergy boeiende details over het zonnepark. Bijvoorbeeld dat er 10 km aan kabels in het park liggen en nog eens 6 km op de daken van de kippenschuren. De dagen rond 6 juli hadden de zonnepanelen zo'n 10.000 kWh per dag opgewekt. Dat is het stroomverbruik van 3 huishoudens per jaar.

Klik hier om je af te melden van deze Nieuwsbrief.

Denk aan het milieu voordat je deze e-mail print!This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WeertEnergie · Pelmersheideweg 16 6005 PK WEERT · Weert, Nederland 6005 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp