Met het laatste nieuws over aankopen, restauraties, Vrienden en culturele activiteiten.

Bekijk hier de online versie.
 
 

Aankoop voormalig prostitutiepand op oud kloosterterrein 

Vorige maand zijn wij eigenaar geworden van het rijksmonument Barndesteeg 5. Het pand staat op de plek waar de Minderbroeders hun boomgaard hadden en aan de overkant van deze steeg lag het Bethaniënklooster. Maar eeuwen later was er geen sprake meer van de stille zijde van de stad. Duik mee in de kloosterhistorie van dit stukje binnenstad.  

 

Expositie kopstoot: 50 Amsterdamse kroegen

‘Een goed café ligt altijd op een hoek’ is het Amsterdamse gezegde. Het café is een centraal punt waar stadsbewoners lief en leed met elkaar delen. Dit gaf de makers van de expositie Kopstoot inspiratie om 50 bruine cafés in het zwart-wit vast te leggen. Kom de foto’s in onze houten Amstelkerk bekijken.  

 

Maak de feestmaand monumentaal 

Maak in deze donkere dagen ruimte voor bubbels en sterren, licht en romantiek en plan een kerstborrel, nieuwjaarsreceptie of aanzoek in een van de Bijzondere Locaties van Stadsherstel. Hiermee ondersteunt u bovendien het herstel en behoud van monumentaal erfgoed in Amsterdam. Bekijk onze sfeervolle locaties. 

 

Cadeautip: 5 leuke Stadsherstelgeschenken!

Met de feestmaand voor de deur is het natuurlijk de kunst om met een origineel cadeau voor de dag te komen. Een leuk cadeau is overal te vinden, maar waar is een cadeau te vinden waarmee tegelijkertijd unieke monumenten in Amsterdam en omgeving worden gered? Bij Stadsherstel natuurlijk! 

 

Surinaamse krotten

‘Stadsherstellen in het buitenland?!’ Dat hadden onze oprichters 60 jaar geleden niet durven dromen. Initiatiefnemer Geurt Brinkgreve geloofde wel dat Amsterdam het voorbeeld was voor andere Nederlandse steden maar het werd meer. Ontdek Stadsherstel Suriname.

 

Klassieke saxofoonklanken in monumentale locaties

Het Ardemus Quartet bestaat uit vier veelbelovende klassieke saxofonisten met een grote liefde voor kamermuziek. Dit bevlogen kwartet zal op drie locaties optreden: de Amstelkerk, de Vondelkerk en Museum ’t Kromhout. Vrienden van Stadsherstel krijgen sowieso korting op deze concerten, maar de eerste 10 kaarten voor het concert van 11 november in de Amstelkerk gaan weg voor slechts € 5,-! Op = op.

 

Unieke vondst in eeuwenoude beerput

In Amsterdam vinden wij regelmatig bijzondere vondsten in eeuwenoude beerputten (een combinatie van poepdoos en vuilnisbak). De gemeente Amsterdam heeft zelfs een ware beerputtenkaart gemaakt. Onlangs hebben archeologen in Haarlem in de beerput van onze kaatsbaan van kasteel Huis ter Kleef ook een bijzondere vondst gedaan. Ga mee op ontdekkingsreis met de archeologen in Amsterdam en Haarlem. 

 

te huur in hartje centrum

Deze maand zijn er weer 8 prachtige woningen te huur. Interesse? Reageer dan voor vrijdag 12 uur op ons woningaanbod. Kijk snel verder. 

 

 
agenda label

MUZIEK

Navarra Autumn Concert
za 5 nov 20u

Van Houtenkerk

 

KINDEREN

SoWhat Familieconcerten: Choco Loco
zo 6 nov 11-15u

De Duif en de Van Houtenkerk

 

mUZIEK

Vrienden van de Kamermuziek: TRIO 258
zo 6 nov 16u

Amstelkerk

 

LITERAIR

Noorderwoord
wo 9 nov 20u

Zonnehuis

 

MUZIEK

Zondagmiddag orgelconcert
zo 20 nov 16u

De Duif

 

BEURS

Antiek - Brocante - Kunst en Design
vr 25 t/m zo 27 nov

Posthoornkerk

 

MUZIEK

Strijkorkest Lundi Bleu
za 26 nov 20:15u

Vondelkerk

 

MUZIEK

Kamermuziek in De Hoop
zo 27 nov 15u

Schuilkerk De Hoop

 

MUZIEK

Naardens Kamerorkest
zo 27 nov 15u

De Duif

 

MUZIEK

Matangi Quartet
zo 27 nov 15:30u

Amstelkerk

 

MUZIEK

Howe Gelb Piano Trio
zo 4 dec 20:30u

Zonnehuis

 
naar cultuuragenda
 
NACO

Steun de terugkeer en restauratie van het verdwenen NACO-huisje

92 procent bereikt
 
         
  RESTAURATIE, BEHEER, HERBESTEMMING EN OPENSTELLING VAN MONUMENTEN VOOR NU EN DE TOEKOMST
 
twitter facebook