Met het laatste nieuws over aankopen, restauraties, Vrienden en culturele activiteiten.

WIN EEN PROEF-ETENTJE IN BIJNA GEOPENDE RESTAURANT LAB-44


Win een plekje voor de proef-eet-dag in Lab-44 op het Hembrugterrein, de nieuwe hotspot in de metropoolregio Amsterdam. Een unieke actie van dit gloednieuwe restaurant. Wij hebben tien plaatsen weten te bemachtigen voor onze Vrienden. Wees erbij! Doe mee en win.

EEN GEDENKSTEEN ZONDER GRAF?
IN SCHERMERHORN KAN DAT


Om nu te zeggen dat de vriendenvereniging wordt overspoeld door aanvragen voor gedenkstenen in de Grote Kerk van Schermerhorn is overdreven. Maar toch, het is een nieuw fenomeen. Men is geïnteresseerd om een steen te plaatsen in de kerk met daarop een tekst, illustratie of beide. Kom meer te weten over een stukje 'eigen' kerkvloer.

KROTTEN VAN AMSTERDAM OP #MEMORYMONDAY


Elke maandag laten wij op de sociale media een Amsterdams krot zien met daarnaast de gerestaureerde versie. Ontdek hoe slecht de stad erbij heeft gestaan want krotten aan de gracht zijn haast niet meer voor te stellen. Bekijk de spectaculaire foto's.

MORISCOS UNDERGROUND IN DE AMSTELKERK 


In samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest presenteren we een nieuwe serie in de Amstelkerk: Moriscos Underground, met meeslepende muziek uit een mystiek Moors verleden. De eerste editie afgelopen weekend was een succes. Op 1 april zijn de Andalus Voices te zien en te horen. En op 4 mei is er een speciaal herdenkingsconcert. Lees meer en bestel kaarten

DRIE RESTAURATIES VOOR AMSTERDAMSE ZORGORGANISATIE


Het werk van Stadsherstel omvat meer dan alleen restaureren. Het gaat ook over maatschappelijke betrokkenheid. Ze is een bijzondere samenwerking aangegaan met De Heeren van Zorg. Dat is een Amsterdamse organisatie die zich richt op begeleid wonen voor normaal begaafde autistische jongeren. Stadsherstel restaureert drie verschillende projecten, die een thuis zullen worden voor cliënten van de zorgorganisatie. Een gesprek met één van de directeuren, Telly Noutsis.

CURSUS AMSTERDAMSE GRACHTENHUIZEN


De grachtengordel bestaat al meer dan 400 jaar. Een monument van wereldformaat! Hoe ontstond Amsterdam en welke stijlen, gevels en interieurs zijn er te vinden? Amsterdamkenner Hans Tulleners vertelt er alles over in negen interactieve lezingen.
Vanaf dinsdag 4 april van 20-22 uur in de Posthoornkerk. 
Vrienden krijgen korting.

VOGELS SPOTTEN EN BINNENKIJKEN BIJ FORT BIJ KROMMENIEDIJK
 

Benieuwd hoe ons Fort bij Krommeniedijk eruitziet in restauratie? En gek op vogels? Projectleider Paul Morel vertelt tijdens het weekend van 11 en 12 maart over de restauratie en de nieuwe bestemming van het fort. De weilanden rondom het fort worden geïnundeerd (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels. Kom langs dit weekend van 10-16 uur. 

10 CULTUURTIPS VOOR MAART
 

In maart wordt weer voor elk wat wils in onze Bijzondere Locaties georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld het Avalanche Quartet met een ode aan Leonard Cohen in het Zonnehuis, het jaarlijkse Weesp Chamber Music Festival in de Van Houtenkerk in Weesp of een inspirerende ‘conscious pop up store’ in de Posthoornkerk. Bekijk onze tips voor deze maand.

NIEUW WONINGAANBOD
 

Acht verschillende woningen in het centrum van Amsterdam zijn deze maand te huur. Van de Bloemgracht in de gezellige Jordaan tot de Nieuwe Keizersgracht naast de Amsterdamse Hortus. Interesse? Reageer voor vrijdag 12 uur.
WORD VRIEND

CONCERT

Strijkorkest Metamorphosen
zo 12 mrt 16 u

Vondelkerk

CONCERT

Paradiso presenteert: Lloyd Cole 
za 18 mrt 20u30

Zonnehuis

CONCERT

Kamerkoor Airone
zo 19 mrt 15u 

Posthoornkerk

CONCERT

Zondagmiddag Orgelconcert
zo 19 mrt 16u

De Duif

DIVERS

Open Toren Dag
za 25 mrt v.a. 11u

Posthoornkerk

CONCERT

Indialucia & Kinga Malec
zo 26 mrt 14u30

Amstelkerk

CONCERT

Erard Ensemble
zo 26 mrt 15u

Van Houtenkerk

KINDEREN

Wie Walvis speelt Blauw Gras (7+)
zo 26 mrt 15u

Vondelkerk

LITERAIR

Noorderwoord
wo 5 apr 20u

Zonnehuis

'Beleef monumentale momenten'

RESTAURATIE, BEHEER, VERHUUR, HERBESTEMMING EN OPENSTELLING VAN MONUMENTEN VOOR NU EN DE TOEKOMST

Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen? Inschrijvingsvoorkeuren aanpassen

Stadsherstel Amsterdam - Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam