Met het laatste nieuws over aankopen, restauraties, Vrienden en culturele activiteiten.

HET KLEINSTE POLITIEBUREAUTJE VAN NEDERLAND STAAT IN AMSTERDAM


Wist u dat het kleinste Politiebureautje van Nederland te vinden is in het Amsterdamse dorp Sloten? Sloten is ouder dan Amsterdam. De oudste vermelding stamt uit de Middeleeuwen tussen de jaren 993 en 1049. Sinds 1175 ligt het dorp op zijn tegenwoordige plek op een terp aan de Sloterweg. Als het goed is dan wordt Sloten deze maand een beschermd dorpsgezicht. Ontdek dit bijzonder gave dorp met zijn unieke voormalige politiepost!

WANDELING JOODS A'DAM, VERTELLINGEN, MUZIEK EN VRIJHEIDSMAALTIJD


In samenwerking met het Amsterdams 4 en 5 mei Comité organiseert Stadsherstel een interessant programma. Bijna te veel om op te noemen, zoals de gratis monumentenwandeling Joods Amsterdam, kleinschalige bijeenkomsten over herinneren en herdenken in het Zonnehuis en in de restauratiepanden Foeliedwarsstraat, vrijheidsmaaltijden en muzikale programma’s in onze Bijzondere Locaties. Maak het mee.

WEER SPORTEN IN KAATSBAAN HUIS TER KLEEF


Fanatiek werd er gekaatst rond de 16e eeuw in de voormalige kaatsbaan in Haarlem. Daarna was het een boerderij, een expositieruimte en een kantine. In 2016 is Stadsherstel gestart met de restauratie. En na een jaar hard werken is het resultaat verbluffend. Kom kijken zaterdag 8 en zondag 9 april. 

10 CULTUURTIPS VOOR APRIL


Ook in april wordt er weer voor elk wat wils in onze Bijzondere Locaties georganiseerd. Klassieke muziek voor het goede doel in De Duif, baanbrekende performance art in de Vondelkerk, betoverende fado in de Posthoornkerk of een kindervoorstelling in het Zonnehuis. Zo maar een paar activiteiten waar we onze deuren voor open zetten. Bekijk al onze tien tips voor deze maand.

IN HET SPOOR VAN TWEE RESTAURATIEPROJECTEN


Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, het restaureren van een monument? Waar begin je? Zijn er bijzondere vondsten? Hoe zit het met de ontstaansgeschiedenis, eigenaren en huurders? Als je een restauratie op de voet volgt krijg je antwoorden. Restauratieprojecten Geldersekade 15 en Foeliedwarstraat 40-52 volgen we en we vertellen erover. Bezoek de bouwplaats van de Foeliepanden op 4 mei.

RONDANE KWARTET SPEELT SIMEON TEN HOLT EN BACH IN DE DUIF


Op 18 en 19 april staan de vier vleugels van het Rondane Kwartet in het midden van De Duif waar het publiek omheen kan zitten. Dit is elk jaar een van onze culturele hoogtepunten. Dit jaar wordt de uitvoering van de Canto Ostinato extra speciaal omdat het wordt voorafgegaan door de (zo goed als) unieke uitvoering van de concerten voor 3 en 4 vleugels van Bach, begeleid door een strijkorkest bestaande uit conservatoriumstudenten. Bestel nu kaarten! 

KIJK ALS EERSTE IN BEZOEKERSCENTRUM FORT K'IJK


Het is zover, u bent welkom in het nieuwe Fort bij Krommeniedijk dat nu de naam Fort K’IJK draagt. Fort K’IJK huisvest een belevingscentrum over Natuur & Landschap in de Stelling van Amsterdam. En straks ook een woon-werk-trainingscentrum. Deels is het nog een bouwplaats maar een klein deel is nu al open voor publiek. Een uniek moment dus kom langs voor een ‘sneak preview’ met restauratielezing.

WONEN IN HARTJE AMSTERDAM


Wonen in een huis met historie en in het centrum van Amsterdam? Dat kan bij Stadsherstel. Deze maand zijn er drie woningen beschikbaar in de Weteringstraat, de Beulingstraat en aan het Kadijksplein. Meer weten? Kijk snel op onze website en reageer voor vrijdag 12 uur.
WORD VRIEND

CONCERT

Ives Ensemble
vr 7 apr 20u

De Duif

RONDLEIDING

Architectuurtour Cuypers en de Amsterdamse School
zo 9 apr 11-14u

Posthoornkerk

CONCERT

Amsterdams Mandoline Orkest
zo 9 apr 15u

NedPhO-Koepel

CONCERT

Nederlands Studenten Kamerorkest
zo 9 apr 15u

De Duif

MUZIEKTHEATER

De Hond van Oost
zo 9 apr 16u

Museum ’t Kromhout

CONCERT

Stiching Eusebiuskring: Willem Brons
wo 12 apr 20u

Amstelkerk

CONCERT

Dudok Ensemble / Mattheüs Passion
za 15 apr 15.30u

De Duif

SPIRITUEEL

Traditioneel Gongbad
za 15 apr 20u

Van Houtenkerk

CONCERT

Catoire Ensemble
do 20 apr 20u

Amstelkerk

CONCERT

Nederlands Jeugd Strijkorkest
za 23 apr 15u

Vondelkerk

KINDEREN

SoWhat Familieconcert
zo 30 apr 15u

Het Zonnehuis

 

'Beleef monumentale momenten'

 

RESTAURATIE, BEHEER, VERHUUR, HERBESTEMMING EN OPENSTELLING VAN MONUMENTEN VOOR NU EN DE TOEKOMST

Deze e-mail is verzonden naar <<E-mail>>

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen? Inschrijvingsvoorkeuren aanpassen

Stadsherstel Amsterdam - Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam