Copy

Inbjudan till forskarmöte

              

Inbjudan Göteborg: Till dig som arbetar med strategiska- och ledningsfrågor i hotellbranschen

 

Innovationer i hotellbranschen –
finns dom?

Illustration: Stina Wirsén

Välkommen till after work
med färska forskningsresultat om hotell och innovation

BFUF, Handelshögskolan i Göteborg och Visita bjuder in dig till en en after work i Göteborg den 20 september 2016. Träffa forskare, ta del av deras resultat och ta tillfället i akt att diskutera med dem och dina branschkollegor. 

Besöksnäringen har fått alltför lite uppmärksamhet både inom politik och akademi för sitt innovations- och förnyelsearbete. Innovationer förknippas vanligen med högteknologiska företag där framgång mäts i investeringar i till exempel forskning och utveckling och i patent. Men innovationer inom hotellsektorn finns i hög grad. Och de är viktiga bidrag för tillväxt och utveckling av Sveriges nya basnäring.

Färska forskningsresultat
BFUF har finansierat två forskningsprojekt om innovationer i besöksnäringen – ”Innovationer inom hotell” och "Innovation i besöksnäringen". Forskarnas resultat är just klara. De visar bland annat att hotellsektorn är innovativ inom flera områden och att innovationer är en betydande drivkraft för hotellnäringens utveckling.
  • Inom hotellsektorn finns hög andel av service- och produktinnovationer.
  • HR-aktiviteter är avgörande om innovationer ska leda till en positiv utveckling.
  • Hotell med restaurangverksamhet har större innovationsförmåga.
  • Innovationer behöver inte vara radikala för att göra kunderna nöjda.

Tid och plats
Tisdag den 20 september kl 16.30 – 18.30 (ca) inkl. efterföljande mingel
Handelshögskolan Göteborgs universitet, Vasagatan 1, Malmstensvåningen, byggnad A, plan 6
(Hitta: från Centralstationen: spårvagn 11 till Hagakyrkan eller spårvagn 2 till Handelshögskolan, buss Rosa Express till Pilgatan)

Program
16.30 – 17.30 Forskarna berättar
17.30 – 18.30 (ca) Diskussion, frågor och mingel
After worken hålls på svenska och engelska.

Medverkande
Wajda Wikhamn, docent, som lett forskningsprojektet ”Innovationer inom hotell” berättar tillsammans med sin kollega John Armbrecht, ekon.dr., om spännande resultat. De är båda från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Mikaela Backman, ekon.dr, Internationella Handelshögskolan i Jönköping delger oss resultat från projektet "Innovation i besöksnäringen".

Anne-Mette Hjalager, professor vid Centre for Tourism, Innovation & Culture vid Syddanskt Universitet och flitigt anlitad konsult åt ledningsgrupper inom hotell om "Innovations in hotels – and how customers contribute.

Daniel Stenbäck, Senior Vice President för Business Development, Nordic Choice Hotel
Tural Kokulu, HRF, styrelsemedlem, BFUF
Stina Algotson, vd, BFUF

Anmälan
Forskarmötet är kostnadsfritt, men vi vill att du anmäler dig på länken nedan. 
Ta gärna med dig en kollega!
Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Om du anmält dig och får förhinder, hör av dig så att personer på väntelista kan få plats.
Jag vill anmäla mig.
 
Arrangörer
BFUF, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och Visita Västra.

Kontakt
Eva Fohlstedt, BFUF, kommunikationsansvarig, eva@bfuf.se

Om BFUF
Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond – är besöksnäringens eget verktyg för forskning och innovation. Genom BFUF finansierar näringens företag forskning och utveckling med cirka 8 miljoner kronor årligen. BFUF är bildat och finansieras av Visita och Hotell och Restaurangfacket gemensamt.
 

BFUF – Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond – är besöksnäringens eget verktyg för forskning och innovation. BFUFs syfte är att främja vetenskaplig forskning och innovation inom besöksnäringen och att långsiktigt verka för att framstående och kvalificerade forskare studerar besöksnäringen. Genom BFUF finansierar näringens företag forskning och utveckling med cirka 8 miljoner kronor årligen. BFUF är bildat och finansieras av Visita och Hotell och Restaurangfacket gemensamt.
 

       

 
Email Marketing Powered by Mailchimp