Copy
NIEUWSBRIEF november 2016
Activiteiten

Er is nog plaats in de workshop Coachen in de Transitionele Ruimte op 15 november.  
Intervisie is nu open voor iedereen met minimaal basistraining en vindt plaats op 17 november in de ochtend en de middag: schrijf je in.
Deelnemers aan Beschermjassen in het land hebben een aparte intervisiebijeenkomst op 10 november van 14.00 – 17.00. 
Op 17 november van 18.00 – 21.00 is er een brandbijeenkomst: Beschermjassen Uit de Kunst
Vanaf januari zijn er weer Basistrainingen gepland Kijk voor het hele aanbod op de website
 
Praatjes vullen gaatjes

Ik ben twee keer bij de dansvoorstelling Asian Persuasion van Don’t Hit Mama geweest, en als het had gemogen was ik voor een derde keer gegaan, maar dat kon niet vanwege de overweldigende belangstelling. Het was zo ontroerend zoals het generatie-denken werd vertolkt door onder anderen Sonja Bloem, Nita Liem en Delphine “Deydey” Nguyen. 
Deydey is een 2e generatie bootvluchteling, opgegroeid in de sloppen van Parijs. Ze verbeeldde haar woede met zo een kracht en intensiteit! Het resoneerde op mijn eigen woede: ik zag in haar dans mezelf als driftig kind met dezelfde bewegingen en uitdrukkingen. Ik was tot tranen geroerd. Ik vertelde haar na afloop dat mijn oma Vietnamees was en dat ik mijzelf in haar herkende. Dat raakte haar diep. 
Er zijn zoveel Aziaten in Nederland: bijna iedereen heeft wel een Chinese, Indonesische of Indiase voorouder. Het is een overweldigende en belangrijke voorstelling met enorme impact. Zozeer dat de moeder van Nita Liem, oprichter van het gezelschap, vriendin van Kitlyn en adept van Beschermjassen, Nita na het zien van de voorstelling aanbood haar reis naar Indonesië te ‘sponsoren’.

Kitlyn Tjin A Djie
 
Scheurkalender

Broodje Pom mee naar school
Julia liep stage bij een familie waarbij de oma, de moeder en een zoon een verstandelijke handicap hadden. De zoon was vaak onhandelbaar op school. Als het extra lastig was, wanneer hij een speciale taak moest doen, of als er iets spannends te gebeuren stond, gaf zijn moeder hem een broodje Pom mee naar school. Dat maakte hem steevast rustig; het werkte altijd. Een echte beschermjas. Julia ontdekte dat dit een wijsheid in de familie was: oma had vroeger ook haar dochter altijd een broodje Pom meegegeven naar school bij speciale gelegenheden. Als ze dan een hapje nam dan kalmeerde ze en kon ze de situatie aan. 

Verteld door Julia Bart
 
Contact en informatie

Bureau Beschermjassen
I: www.beschermjassen.nl
E: info@beschermjassen.nl


 
Colofon

Redactie: Irene Zwaan
Opmaak: tinka4design
 
AFMELDEN

Klik hier als je je wilt AFMELDEN voor de Nieuwsbrief
 
AANMELDEN

Klik hier als je je wilt AANMELDEN voor de Nieuwsbrief
 
Oproep
Doe mee met de workshop Coachen in de Transitionele Ruimte op 15 november en ontdek de kracht van Beschermjassen in de relatie tussen begeleider en cliënt of coachee. Met korting en punten voor LVSC leden.
Info en aanmelden 
Brandbijeenkomst:
Beschermjassen Uit de Kunst

Tijdens de volgende Brandbijeenkomst laten we ons onderdompelen in kunstuitingen die als beschermjassen zijn. Migratie, vlucht en de liminele fase doen een creativiteit opborrelen, gevoed door pijn en passie, die leidt tot schoonheid en heling. Dat zien we in het theater van Hafidi Mohamed Salah, de beelden van Ingrid Schoemaker, de dans van Junadry Leocaria van Don’t Hit Mama en de schilderijen van Mitra Jashni.


Junadry Leocaria

Datum en tijd: donderdag 17 november van 18.00 uur tot 21.30 uur
Locatie: Tuinzaal in Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam
Kosten: €25,- 
Meer info | Aanmelden  
Beschermjassen Intervisiemodel
Sonja Vermunt heeft haar stage bij Bureau Beschermjassen succesvol afgerond met een prachtig resultaat. Download hier de Handleiding Intervisiemodel Beschermjassen. Het model voldoet minimaal aan de accreditatievoorwaarden voor intervisie volgens het Beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), en is tevens van toepassing in andere sectoren. We nodigen iedereen van harte uit ermee aan de slag te gaan in je eigen organisatie en zijn benieuwd naar jullie ervaringen ermee. 


Sonja Vermunt 
Vooraankondiging
Het Wijkteam Werkt

Onze uitgever Van Gorcum organiseert op 30 maart een congres: Het Wijkteam Werkt. Professionals in sociale wijkteams staan voor de uitdaging om onder een flinke tijdsdruk resultaten te bereiken. Dat zorgt voor een spanningsveld tussen beschikbare tijd en de mate van tevredenheid van bewoners in de wijk en van hun opdrachtgevers. Door goed samen te werken kunnen zij maximaal effect bereiken. Kitlyn en Albert geven een workshop: Aandacht voor verschil in Coaching en Begeleiding. Ook wordt op die dag ons boek: Begeleiden voor iedereen gepresenteerd.
Borobudur 
Boeddha’s Tuin van Vrede en Healing


Irene schreef met haar zus Karin een boek over de Borobudur in Indonesië in relatie tot het Tibetaans Boeddhisme. In het hoofdstuk gewijd aan de relatie tussen Indonesië en Nederland is een verhaal van Kitlyn opgenomen over de impact van historische gebeurtenissen op een familie en een land, over het belang van het aankijken van geschiedenissen als oorlog, slavernij en koloniale onderdrukking en over de kracht van het reinigend vermogen. 
Kort
•  Enthousiaste Beschermjasser Shaddy Mirza biedt intervisie in de Transitionele Ruimte aan. Meer info
•  Lees hier de recensie over de voorstelling Asian Persuasion zoals beschreven door Kitlyn in haar praatje


Asian Persuasion
 
Copyright © 2016 Bureau Beschermjassen

Bureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bureau Beschermjassen · Koninginneweg 188 · Amsterdam, 1075 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp