Copy
NIEUWSBRIEF januari 2017
Activiteiten

Meld je aan voor een van onze activiteiten:
Intervisie (accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein en NVRG) vindt plaats op 29 maart in de ochtend en de middag: schrijf je in
Er is nog plaats in de workshop Coachen in de Transitionele Ruimte op 16 mei (LVSC punten). 
Er start een Basistraining (SKJ, Registerplein en NVRG punten) op 21 maart en een Train de trainer (SKJ, Registerplein en NVRG punten) op 13 september. Ook staat er weer een opleiding Coachen in de Transitionele Ruimte (LVSC, SKJ, Registerplein) op stapel. Kijk voor het hele aanbod op de website. En vergeet de boekpresentatie op 7 april niet! (zie bericht rechts)
 
Praatjes vullen gaatjes

Het zijn roerige tijden. Irene en ik hebben beiden flink in de lappenmand gezeten, een boek moest af en alle overige trainingen en activiteiten gingen gewoon door. Het lijkt dat we de transitie die samen ging met de jaarwisseling goed zijn doorgekomen. 
Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. Een hoogtepunt was de prachtige ‘Beschermjassen uit de kunst’ -bijeenkomst. Het heeft me verwonderd, zoveel verbeeldingsvormen er mogelijk zijn van beschermjassen. Ook zijn we ontzettend blij met de verjonging en uitbreiding van ons docententeam van de coachopleiding met Tamara en Sohaila. Albert en ik oefenen in overdragen van ons erfgoed en tegelijkertijd maken we ruimte voor de tweede generatie. 
Nu is het Chinese jaar van de vuur-haan begonnen. Dat belooft een dynamisch jaar te worden vol van levenskracht en motivatie. Wij zijn er klaar voor!

Kitlyn Tjin A Djie
 
Scheurkalender

Herinneren en vergeven
“Ik heb mij altijd afgevraagd waarom mijn vader niet meer zijn best heeft gedaan om tijdens de oorlog bij mijn moeder te blijven. Kitlyn vroeg wie ik daarover nog zou kunnen bevragen in de familie. Ik ben eerst gaan zoeken op internet en zo heb ik ontdekt dat hij een van de 5.200 mannen is geweest die zijn opgepakt tijdens de grootscheepse razzia in Rotterdam, die in twee dagen werd afgehandeld. Vervolgens heb ik met een oude oom van me gesproken en dit geverifieerd. Nu pas besef ik in al mijn vezels dat mijn vader geen keus heeft gehad om deze dans te ontspringen en heb ik meer begrip voor hem. Ook realiseer ik me pas sinds kort de feiten over mijn beide opa’s die kort na elkaar overleden nadat ze verzwakt waren door de hongerwinter. Ik kon daardoor pas nu met andere ogen en respectvoller kijken naar het lijden van mijn moeder. Door mijn herinnering bij te stellen is er een ander perspectief ontstaan, op mijn geschiedenis en op mijzelf. Ik ben verbonden met de omstandigheden die destijds aan de orde waren en voel me, nu ik de samenhang ervaar, ingebed in het verhaal. Ik kan vergeven.”

Citaat uit Begeleiden voor iedereen,
Albert Meijerink, opleider en auteur
 
Contact en informatie

Bureau Beschermjassen
I: www.beschermjassen.nl
E: info@beschermjassen.nl 
Colofon

Redactie: Irene Zwaan
Opmaak: tinka4design
 
AFMELDEN

Klik hier als je je wilt AFMELDEN voor de Nieuwsbrief
 
AANMELDEN

Klik hier als je je wilt AANMELDEN voor de Nieuwsbrief
 
Nieuw boek!
Begeleiden voor iedereen

De kunst van coaching en ondersteuning in de transitionele ruimte

Ons laatste boek is geschreven door Kitlyn en Irene samen met niemand minder dan Albert Meijerink, onze opleider in de begeleidingskunde.
Dit levert een verrassende en ontroerende mix van ideeën, verhalen en handvatten op voor de begeleider en de vreemde ander in de kwetsbare en creatieve transitionele ruimte. Lees de flaptekst.
Op 7 april van 17.00 – 21.00 vieren we deze nieuwste aanwinst met een praatje, wat eten en performance in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566 te Amsterdam. Binnenkort verschijnt het programma op onze website.
Meld je alvast aan
Intervisie
Let op: Het aanbod voor intervisie-bijeenkomsten met Kitlyn in 2017 staat op de site. We hebben accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein en NVRG.
Info en aanmelden

Wie de opleiding tot coach heeft gevolgd kan voor intervisie eveneens terecht bij Albert Meijerink. In april start Albert met een leergroep voor ervaren coaches en supervisoren. Hierbij is het gedachtengoed van het nieuwe boek uitgangspunt. Gedurende het jaar zullen er ongeveer 4 bijeenkomsten plaats vinden. PE punten worden aangevraagd bij LVSC. De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers en de bijeenkomsten zijn in Rotterdam. Interesse? Laat het ons weten.

Onze Beschermjasser Shaddy Mirza biedt intervisie aan in samenwerking met Twie Tjoa, supervisor bij de opleiding.
Lees meer
In Memoriam: Carlo Kohinor


We zijn erg verdrietig dat we afscheid hebben moeten nemen van onze Beschermjasser Carlo Kohinor. Carlo overleed op 24 november jl. Carlo werkte als ambulant hulpverlener bij Lindenhout Jeugd en opvoedhulp, was door Kitlyn opgeleid als trainer en was een inspiratiebron in zijn plannen en dromen over beschermjassen.
Hij was echt een beschermjas: wijs, bescheiden en toegankelijk. Hij was een gezagsdrager in zijn familie en we wensen hen alle kracht om dit verlies te dragen.


Carlo bij intervisie: 2e van links achteraan
(klik op de foto voor vergroting)
Kort
•  Kitlyn geeft op 11 april een lezing aan de UvA in het kader van een reeks open colleges bij andragologie met het thema: De kracht van social work; Sociaal werk vanuit veranderkundig perspectief.
Lees meer
Beschermjassen: een beweging
Steeds meer beschermjassers nemen de kennis en vaardigheden opgedaan bij Kitlyn mee naar hun werk of dragen het over aan anderen. Trainers vliegen uit, geven basistrainingen in het land en deze nieuwe beschermjassers komen weer de Train de Trainer volgen aan de basis. Ook onze pool van beschermjassers in het land blijft in beweging. Beschermjassen lijkt een beweging te worden!
Neem een kijkje op de site.

Caleidoscopia 

Graag wijzen we je op de website www.caleidoscopia.nl. Daar vind je alle informatie over het diversiteitsspel dat zeer goed te gebruiken is in trainingen en activiteiten in het kader van beschermjassen: 
"Caleidoscopia is een kaartspel over diversiteit. Het spel is ontwikkeld en geproduceerd door het Netwerk Caleidoscopia: Enith Pereira, Margie Kessler, Twie Tjoa, Ankephien van Tijen en Christine van Duin.
Het doel van dit spel is mensen met elkaar aan de praat te brengen; over zichzelf, hun geschiedenis, het heden en de toekomst en daardoor meer begrip en respect voor elkaar te helpen ontwikkelen. Het gaat er daarbij om de overeenkomsten en verschillen tussen mensen en hun individuele en maatschappelijke kansen en beperkingen te herkennen en te erkennen.”

We zijn trots dat onze supervisor Twie Tjoa een van de ontwikkelaars is.


Netwerk Caleidoscopia met helemaal links Twie Tjoa

 
Copyright © 2017 Bureau Beschermjassen

Bureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)


This email was sent to tinka@planet.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bureau Beschermjassen · Koninginneweg 188 · Amsterdam, 1075 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp