Copy
NIEUWSBRIEF juni 2014
Praatjes vullen gaatjes

Graag wil ik even stilstaan bij het onverwachte overlijden van Margriet Schievink op 28 april jl. Tijdens een reis door Marokko is ze ziek geworden en binnen enkele dagen overleden. Onvoorstelbaar, ze was nog geen zestig jaar. Margriet was in 2010 projectleider namens STAMM CMO  voor het implementatie-experiment Beschermjassen in Utrecht waarbij diverse instellingen voor jeugdzorg getraind en 'gemeten' werden. Ze had een rotsvast vertrouwen in de kracht van beschermjassen en voerde haar werk uit met grote precisie, accuratesse en doorzettingsvermogen. Zakelijk en tegelijkertijd persoonlijk, dat was ze. Ze was precies wat we nodig hadden! Margriet, bedankt. We zullen nog vaak aan je denken.

Kitlyn Tjin A Djie
 
Scheurkalender

Dit verhaaltje werd aan ons verteld door Margriet.

Kerst in de crisisopvang

Toen ik directeur was in de crisisopvang, vond ik het voor de cliënten belangrijk dat er kerst werd gevierd op de dag zelf en niet – zoals gebruikelijk in instellingen- ervoor of erna. Maar ik wilde ook graag bij mijn eigen familie zijn, dus besloot ik die mee te nemen naar de viering in de opvang. En als ík mijn familie mee mocht nemen naar mijn werk, dan gold dat natuurlijk ook voor het personeel. We dosten ons allemaal uit, en ook de cliënten die soms niets meer hadden dan dat wat ze droegen op het moment dat ze bij ons kwamen, haalden alles uit de kast om er zo feestelijk mogelijk uit te zien. Het was een waardevolle gebeurtenis voor iedereen. Helaas werd het ritueel na een fusie niet meer voortgezet.

Margriet Schievink

 
Contact en informatie

Bureau Beschermjassen
I: www.beschermjassen.nl
E: info@beschermjassen.nl
 
Colofon

Redactie: Irene Zwaan
Opmaak: tinka4design
 
Opleiding: Coachen in de transitionele ruimte
Voor iedereen die er niet bij kon zijn organiseren we nogmaals een voorlichtingsavond over de opleiding tot coach. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 juli van 18.00 - 21.30 aan de Vondelstraat 100 te Amsterdam, en er is uiteraard wat te eten. Kitlyn, Albert Meijerink en enkele deelnemers aan de huidige groep zijn aanwezig om je te informeren. Je vindt alle informatie over de opleiding ook op de website.
Suriname
Kitlyns bezoek aan Suriname was een groot succes. Tijdens haar lezing over De Familieziel zat de zaal bomvol. En ook de training beschermjassen trok veel belangstelling. Lees hier en hier de berichten die in de lokale kranten verschenen. Kitlyn vond het heerlijk om in Suriname te werken, het was alsof haar geboortegrond en die van haar voorouders haar extra kracht gaven om het juiste te doen of te zeggen op het juiste moment. De synergie met de aanwezigen was enorm sterk. Ze gaat graag nog een keertje terug!

Deelnemers training (klik op de foto voor vergroting)
Presenteer je aanbod op beschermjassen.nl
Heb je de train de trainer gevolgd en ben je in te huren als Trainer Beschermjassen? Ben je door Kitlyn en Albert opgeleid als Coach in de transitionele ruimte? Of heb je een van de opleidingen van het Collectief Transcultureel Therapeuten afgerond en werk je volgens het beschermjassenmodel als therapeut of hulpverlener? Dan kun je je vanaf nu aanmelden om in aanmerking te komen voor presentatie van jezelf en je aanbod op de website beschermjassen. Hier vind je de voorwaarden en het aanmeldformulier.
Dare to dream: ondernemen en coachen vanuit bezieling
Kitlyn gaf onlangs een masterclass intercultureel coachen aan een groep topmanagers bij De Baak en schreef daarover een column voor het magazine Coach in de Organisatie.
Coach2Meet
Op 25 juni geeft Kitlyn in Amsterdam voor een netwerk-bijeenkomst van de School voor Coaching  een workshop over De Familieziel. Meer informatie vind je hier.
Collectief Transcultureel Therapeuten (CTT) doet oproep:
Er zijn nog plaatsen in de 1- Jarige Post-Bachelor Opleiding: ‘Diversiteit in Samenhang’
Voor alle hulpverleners die zich de transculturele systeembenadering meer eigen willen maken.
De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie.
Info: fariba.rhmaty@xs4all.nl en de website CTT.
Flyer
 
Copyright © 2022 Bureau Beschermjassen

Bureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)