Copy
BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS.
FEBRER 2016
Share
Tweet
DIA EUROPEU DE LA SALUT SEXUAL
 
6 de febrer: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA
 
La Mutilació Genital Femenina (MGF) és una violació dels drets humans de les nenes i dones, i és alhora una de les màximes manifestacions de violència masclista. A escala mundial, es calcula que hi ha entre 100 i 140 milions de nenes i dones mutilades. La MGF es practica en nenes entre la infància i l'adolescència i, segons dades d'UNICEF, cada dia, 6.000 nenes d’entre 4 i 10 anys són mutilades al món.

Per primera vegada, la lluita per l’eradicació d’aquesta pràctica és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible declarats per l’Organització de les Nacions Unides. I, celebrem el compromís del Govern de Catalunya en aquest àmbit per col·laborar en la seva eradicació. Podeu consultar totes les accions programades per l'Agència Catalana de Cooperació aquí. També UNFPA i UNICEF han liderat conjuntament un programa per accelerar l'eliminació de la MGF, centrat en 17 països d'Àfrica. Més informació relacionada
, aquí 


14 de febrer: DIA EUROPEU DE LA SALUT SEXUAL

Des de l'any 2003, el 14 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual, un dia per fomentar la salut sexual i reivindicar els drets sexuals. La salut sexual requereix un acostament positiu i respectuós a la sexualitat, així com la possibilitat d'obtenir plaer i experiències segures, lliures de coerció, discriminació i violència. La salut sexual ha de defensar, protegir, mantenir i respectar els drets sexuals de totes les persones." 

Des de l'APFCIB, en motiu d'aquest dia, volem tornar a manifestar públicament el nostre rebuig i preocupació davant la reforma que el Govern del PP va aplicar a la Llei de SSiR i d'IVE, el passat mes de setembre, i que ha deixat desprotegides les dones joves de 16 i 17 anys més vulnerables a l’hora d’accedir a una interrupció voluntària de l’embaràs. Contrarestant el "dia dels enamorats" proposem denunciar la vulneració de drets existent i reflexionar  per tal de protegir, respectar, i gaudir de les relacions afectivosexuals de forma segura, plaent i saludable.

11 de febrer: TIRA PELS DRET(S)!

Us convidem a participar en la propera Jornada TIRA PEL DRET(S)!

DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS ALS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE


Des de l'APFCIB, organitzem la V Jornada Tira pel Dret(s)! que volem vincular de forma directa amb el treball del projecte Agendes de Drets Sexuals. Aquesta jornada sobre Drets Sexuals i Reproductius (DSiR) als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)  tindrà lloc el dijous 11 de febrer a l’Ajuntament de Barcelona (c/ Avinyó 15, planta baixa).
Podeu consultar el programa aquí i confirmar la vostra assistència enviant un mail a
internacional@apfcib.org o trucant al 93 305 5322.

 

CONVOCATÒRIA DE FEINA: 2 PLACES AL Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat

Des de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears us fem arribar la convocatòria per cobrir 2 places de feina al Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS). Concretament, busquem incorporar:
 - una persona professional amb tasques d'atenció mèdica a joves  
 - una persona professional d’infermeria per dur a terme intervencions comunitàries amb joves 

Si voleu més informació d'aquestes ofertes poder consultar  les tasques i condicions aquí.
MARIA

La Cristina Guiu Monte és sòcia de l'APFCIB des del maig de 2015. Feia temps que coneixia l’associació a través d’unes companyes i amigues que ja en formaven part, i finalment es va associar com a forma de recolzar-ne els projectes i accions. 

La Cris és politòloga i periodista, i s’ha especialitzat en l’atenció de víctimes de violència masclista i domèstica des de l’àmbit de la seguretat. "Tot i que en el meu dia a dia les intervencions se centren més en l'atenció en situacions de violència masclista, especialment en l'àmbit de la parella, en l'aprofundiment dels casos s'entreveu que les violències sexuals impregnen tots els àmbits de la violència masclista. Per això sento que el paper de l’APFCiB és clau. La sexualitat és part de les nostres vides i influeix en el nostre desenvolupament. Trobo fonamental l'enfocament preventiu i formatiu que es duu a terme des de l'associació perquè és essencial per garantir el dret a una vida sexual lliure, saludable i satisfactòria".

A l'APFCIB hem tingut la sort que l'arribada de la Cris ha estat, com és ella, enèrgica, alegre i repleta de continguts i eines per treballar. Gràcies a ella s'ha pogut continuar enviant aquest butlletí que elabora voluntàriament cada mes. En aquest temps ha col·laborat amb nosaltres aportant-nos espais, xarxes i professionalitat i representant-nos, com a entitat, allà on va.
"És un plaer poder posar el meu granet de sorra i aprendre al costat de professionals i persones que sempre tenen idees, projectes i il·lusió per fer-les realitat. I a més, amb un somriure!".

Per l'APFCIB és un privilegi tenir-la a la casa i esperem que l'estança sigui de molt llarga durada. 

Moltíssimes gràcies Cris!

Trobareu més informació a:

 
Amb el suport de:
En aquest apartat trobareu links directes a recursos i campanyes que us poden interessar
No oblideu seguir-nos:
FACEBOOK
FACEBOOK
TWITTER
TWITTER
En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només n’has de trametre un correu electrònic a administració@apfcib.org i fer la sol·licitud de baixa de la llista de correu.