Copy
BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS.
SETEMBRE 2015
Share
Tweet
SETEMBRE PELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS

EL DRET A L'AVORTAMENT ÉS TAMBÉ UN DRET EFECTIU PER A LES
JOVES I ADOLESCENTS? 

L'APFCIB vol celebrar el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament organitzant una jornada de treball en relació al dret a l'avortament per a les dones més joves. Els canvis que el Govern del PP ha realitzat a la Llei 2/2010 tornaran a posar en risc a les dones més joves deixant-les sense drets fonamentals.

Des del CJAS, programa jove de l'APFCIB, us volem convidar a participar en aquesta jornada que hem organitzat el dimarts 29 de setembre de 16 a 19h a l'Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia 19-192, Barcelona).

Podeu consultar el programa complet clicant aquí

Des de l'APFCIB us convidem a reivindicar i celebrar el 
DIA MUNDIAL DE LA SALUT SEXUAL (4 setembre) I
EL DIA MUNDIAL DE L'ANTICONCEPCIÓ (26 setembre).

Volem recordar que 220 milions de dones del món no tenen accés a mètodes anticonceptius moderns malgrat que volen evitar embarassos no planificats. I que, cada any, 7 milions de dones al món ha de ser tractades per complicacions vinculades a avortaments insegurs.

Així doncs, insistim un any més en què per aconseguir i mantenir un bon nivell de salut sexual cal que els Drets Sexuals i Reproductius siguin respectats, protegits i garantits arreu del món. Ens trobem a les xarxes!

ELS NOSTRES COSSOS LES NOSTRES VIDES

2 i 3 d’octubre de 2015 a l'Espai Jove La Fontana 

Les dones són invisibles per a l’atenció sanitària, per al diagnòstic i tractament de moltes malalties, els seus símptomes són confosos, minimitzats, o no ben diagnosticats, i les seves queixes són freqüentment atribuïdes a etiologia psicològica o psicosomàtica, tot això fa replantejar en què s’ha basat la ciència per conèixer els problemes de salut d’homes i dones.
Aquestes jornades pretenen ser un espai d’intercanvi i relació d’àmbit local i global.

Volem que participin en aquestes trobades col·lectius de professionals de la salut, de l’àmbit social i educatiu, activistes feministes, activistes en defensa de la sanitat pública i universal, del món de la cooperació internacional, responsables i representants d’Institucions públiques en programes de salut pública, i en general totes les persones interessades en una visió feminista de la salut.

Podeu consultar el programa clicant aquí.
MARIA
MARIA
La Tere Monte és llevadora al Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Lleida.
 
Fa disset anys que es dedica a l’atenció de la salut de les dones professionalment i participant en activitats formatives amb adolescents i joves de diverses associacions i centres de Lleida.
Hi ha dos moments clau en la vida de les dones amb els que se sent especialment lligada per la seva importància en el desenvolupament: l'adolescència i el període d’embaràs i criança.

"La feina de APFCiB és essencial en la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius, no només des d'un punt de vista polític sinó per la seva tasca de sensibilització, promoció de la salut, i acompanyament, i perquè són un punt de referència en els diferents moments de la vida". Per tot això, la Tere tenia al cap associar-se des de feia temps, però mai trobava el moment... fins ara!

Es va unir a l'APFCIB al maig de 2015 per participar activament des d'un lloc més personal i comunitari, amb el desig d'aprendre, compartir i crear xarxa per la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius.

És tot un privilegi tenir-la amb nosaltres.
Benvinguda Tere!
Trobareu més informació a:

 
Amb el suport de:
En aquest apartat trobareu links directes a recursos i campanyes que us poden interessar
No oblideu seguir-nos:
FACEBOOK
FACEBOOK
TWITTER
TWITTER
En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només n’has de trametre un correu electrònic a administració@apfcib.org i fer la sol·licitud de baixa de la llista de correu.