Copy
BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS.
DESEMBRE 2013

PER UNA SOCIETAT MOVIHLITZADA

DIA MUNDIAL DE LA SIDA, 1 DE DESEMBRE DE 2013

Per recordar i donar a conèixer al món l’epidèmia global de la sida causada pel VIH, el dia 1 de desembre es commemora a tot el món el Dia Mundial de la sida. Aquesta jornada va ser concebuda per primera vegada l’agost de 1987 per James W. Bunn i Thomas Netter, del Programa Mundial sobre la Sida de l’Organització Mundial de la Salut a Ginebra, Suïssa (ONUSIDA). Bunn i Netter van portar la seva idea al director del programa, Jonathan Mann, li va agradar el concepte i el va aprovar.

Des del C1D, per a establir un espai de prevenció en l’àmbit públic que doni informació pertinent i propera sobre el VIH/sida en funció de les característiques i necessitats de les persones; visibilitzar i difondre el treball que fan durant tot l’any les ONG’s, fundacions, associacions i xarxes d’associacions que treballen amb el VIH/sida a Barcelona i a Catalunya i promoure missatges comuns, accions i polítiques que garanteixin el dret a la salut i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH, realitzant una acció de sensibilització davant el VIH/sida.

Si voleu consultar les activitats, cliqueu aquí

L'APFCIB i Creación Positiva us convidem a participar al proper seminari formatiu que hem organitzat. Està dirigit a professionals de projectes educatius que treballen amb joves i dones i tindrà lloc el dimecres 4 de desembre.

Es tracta d'una formació en l'àmbit de la SEXUALITAT, LA SALUT I ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS en la que es treballaran continguts teòrics i pràctics a partir de diferents ponències i tallers que portaran a terme entitats expertes en la temàtica.

Podeu consultar el programa aquíDurant el mes de novembre, l’APFCIB ha dut a terme un projecte pilot amb l’objectiu de prevenir l’abús sexual en menors institucionalitzats en Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAEs). La intervenció, que s’allargarà també al llarg de desembre, contempla una formació de 8 hores amb l’equip educatiu del centre i un taller de 10 hores amb el grup de joves.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència.
Des dels anys 70, l'Anna Gutiérrez Silva, es va comprometre amb la lluita social a través de l’Associació de Veïns del Barri Maresme de Sant Martí de Provençals i formant part de divereses vocalies de dones. L’any 1976 va participar activament en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, amb debats sobre l'avortament, l'anticoncepció, l'educació sexual, entre d’altres.

L'any 1991, va iniciar un nou tram professional al CJAS de Barcelona i allà hi va treballar durant 20 anys. Ara s’ha jubilat però no ha abandonat els principis que ha defensat durant tants anys, tot i sabent que la lluita pels drets sexuals i reproductius continua en marxa i totes i tots som necessàries per defensar aquest ideal.
Volem fer un reconeixement especial a Victòria Sau i Sánchez per la seva aportació de gran vàlua en la lluita a favor dels drets de les dones. Acompanyem a la família en aquests dolorosos moments i, en concret, a la seva filla Gemma Cànovas Sau, membre de l'APFCIB. 

Informem que el proper 17 de desembre a les 20:30h es celebrarà una missa-funeral a l'església de Sta. Gemma, c. Capità Arenas 9 de Barcelona.
Trobareu més informació a:
No oblideu seguir-nos a:
FACEBOOK
FACEBOOK
TWITTER
TWITTER

Amb el suport de:

En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només n’has de trametre un correu electrònic a administració@apfcib.org i fer la sol·licitud de baixa de la llista de correu.