Copy
BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE CATALUNYA I BALEARS.
MAIG 2015
Share
Tweet

28 de maig - Dia internacional d’Acció
per la Salut de les Dones

El 28 de maig ha estat commemorat per les dones defensores de la salut i les seves comunitats des del 1987 i ha estat una data crucial per a la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius.

Aquest any ens volem sumar a la campanya internacional de WGNRRLa nostra salut, els nostres drets, les nostres vides!” on es posa de relleu la importància d’assegurar que el marc de desenvolupament post 2015 inclogui de forma integral els Drets Sexuals i Reproductius per tal d’acabar amb les diferents formes de violència contra les dones que la vulneració d’aquests drets suposa.

Llegeix el text complet

En motiu també del dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, la Xarxa de Dones per la Salut, organitza l'acte 'Activismes feministes per a la salut de les Dones' el 28 de maig a les 18 hores a la Bonne. Amb:

- Ainhoa Irueta. Oncogrrrls.

- Trina Cuesta, activista veïnal. SAP Muntanya

- Enriqueta Bernaus. Jo sí, Salut Universal.
 
Maria Rodó. Campanya pel dret a la reproducció de lesbianes i dones soles.
El passat dimecres 6 de maig, vam tenir el plaer de presentar el material didàctic que l’APFCIB ha elaborat amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la DGAIA del Programa Estimar no fa mal i en el marc de la campanya #Desactivaelcontrol.

Aquest material ha sorgit del treball fet amb el 
Projecte de formació per a la prevenció d’abusos sexuals entre iguals en adolescentsLes autores del material són la Noemí Elvira Marín i la Belén Varela Fernández que van iniciar la prova pilot del projecte al 2013 i que continuen duent a terme actualment.
 
MARIA
L’Anna Morero Beltrán és membre de la junta de l’APFCIB des del 2006 i col·labora en diversos programes adreçats a dones. Va iniciar la seva participació a l’Associació amb el projecte que es duu a terme a les cases d’acollida.
 
Combina la seva implicació a l’APFCIB amb la docència i la investigació a la Universitat de Barcelona i, també, amb el programa d’atenció a la salut sexual i reproductiva per a dones migrades gestionat des de la Federació de Planificació Familiar Estatal.
 
L’Anna va ser una de les creadores de la Maleta Pedagògica sobre Drets Sexuals i Reproductius, ha treballat per a la promoció dels DSiR i la prevenció de violències en diversos grups de dones a tot el territori català.
 
L’expertesa, la trajectòria i el bon saber fer de l’Anna han aportat energia i actualització a la tasca diària de l’APFCIB. Com s’involucra i com aconsegueix involucrar als seus entorns, fan que la seva sigui una aportació inestimable per a una entitat com la nostra. Gràcies i seguim Anna!
 
Trobareu més informació a:

 
Amb el suport de:
En aquest apartat trobareu links directes a recursos i campanyes que us poden interessar
No oblideu de seguir-nos:
FACEBOOK
FACEBOOK
TWITTER
TWITTER
En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre), l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears t’informa que les teves dades estan incloses en un fitxer informatitzat. Si desitges donar-te de baixa de la llista de correu electrònic, només n’has de trametre un correu electrònic a administració@apfcib.org i fer la sol·licitud de baixa de la llista de correu.