Copy
Tekenend voor dit jaar en wat zegt het zwerk ons?
View this email in your browser

Marjolijn de Winter - tekst & communicatie

Als freelancer help ik zzp'ers, instellingen en bedrijven met doeltreffend communiceren. Op zoek naar een sterke tekst voor uw website of folder? Advies over het bereiken van een (andere) doelgroep? Een boek of brochure laten ontwikkelen? Kijk op mijn website voor meer informatie. U ontvangt deze maandelijkse e-mail omdat u een zakenrelatie bent. Wilt u zich liever uitschrijven? Kijk dan onderaan deze mail.

Tekenend voor dit jaar
 

Het einde van het jaar nadert en elk jaar lijkt dit iets sneller te gaan... Het is gevoelsmatig weer de tijd om terug en vooruit te kijken. Ik kijk in ieder geval terug op een vol jaar. En ik onderzoek sinds kort of ik mijn drie grote interesses (geschiedenis, illustreren en (moes)tuinieren) met teksten & communicatie kan combineren. Welke van de drie, of meerdere, het gaat worden daar ben ik nog niet helemaal uit. Wordt vervolgd.

Een kleine impressie van dit jaar:

- Ik heb samen met de hoofdredacteur van Ergotherapie Magazine gezorgd voor weer zes boeiende magazines voor de ergotherapeuten, waaronder drie met een wetenschappelijk katern.

- Ik heb mij in het Culemborg 700-gedruis gestort door aan het kwartetspel van het regionaal archief te werken en aan drie Voetnoten (regionaal historisch tijdschrift), waaronder een over de stadsrechten waarvan ik eindredacteur was. Morgen, precies 700 jaar na de stadsrechten, neemt de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst tijdens een feestelijke en nu al historische bijeenkomst!

- Namens de Vrijstaddrukker deed ik mee met LekArt en de Kunstroute Culemborg, vervolgens heb ik nog wat kunstwerkjes bij mijn vader geëxposeerd tijdens het Landelijk Atelierweekend. Bekijk hier wat illustraties.

- Sinds kort werk ik voor een nieuwe klant, Zebra Technologies. Ik vertaal en redigeer teksten (succesverhalen) over klanten die Zebra geholpen heeft met hun handhelds. Dat kunnen scanners zijn voor verplaatsingen van patiënten en goederen binnen een ziekenhuis of bijvoorbeeld apparaten voor winkelmedewerkers, die zo onder andere de voorraad kunnen bijhouden.


En, heeft u al nagedacht over volgend jaar? In ieder geval hele fijne feestdagen gewenst!
Marjolijn
Share
Tweet
Forward

Woord van de week: zwerk

In deze rubriek zetten wij een Vergeten Woord in de spotlights. Want sommige woorden verdienen best een beetje aandacht, omdat ze zo leuk of opmerkelijk zijn. Gratis inspiratie voor uw teksten!

Zwerk (het, o)
Denkt u bij 'zwerk' vooral aan een zzp-constructie of aan Harry Potter? Lees dan nog even verder. Zwerk is namelijk een bijzonder woord voor het hemelgewelf, het uitspansel, het oneindig blauw (met veel vliegtuigstrepen), nouja, is er wel een normaal woord voor eigenlijk? En het is misschien een leuk rijmwoord voor Sinterklaas. Bent u nog aan het denken over rijmwoorden? Misschien wel leuk (of handig) om te weten, er zijn twee woorden die geen rijmwoord hebben, twaalf en herfst. Scheelt weer piekeren.


Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hemelgewelf en https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/zwerk#.XAebJOKNyM8
Facebook
Facebook
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2018 Marjolijn de Winter, illustraties, All rights reserved.


De afbeelding is afkomstig van http://ballinnn.com/sinterklaas-is-eigenlijk-minstens-zo-erg-als-zwarte-piet/

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp