Copy
Wordt vervolgd... hoe is uw temen en flemen?
View this email in your browser

Marjolijn de Winter - tekst & communicatie

Als freelancer help ik zzp'ers, instellingen en bedrijven met doeltreffend communiceren. Op zoek naar een sterke tekst voor uw website of folder? Advies over het bereiken van een (andere) doelgroep? Een boek of brochure laten ontwikkelen? Kijk op mijn website voor meer informatie. U ontvangt deze maandelijkse e-mail omdat u een zakenrelatie bent. Wilt u zich liever uitschrijven? Kijk dan onderaan deze mail.

Wordt vervolgd...


Deze maand kreeg ik een nieuwe klus; het redigeren van een wetenschappelijk boekje voor de Hogeschool Utrecht. Het gaat om de tekst uitgesproken bij een openbare les, wanneer in dit geval Marlies van Steenbergen haar lectoraat 'Digitale Smart Services' aanvaardt. Dus daar gaat het dan ook over, Betekenis geven aan digitale diensten. Vervolgens mocht ik ook de controle van de drukproeven doen en is het boekje naar de drukker gegaan.
 
Wat betreft de historische plannen: ik heb een gesprek gehad met de Stichting Culemborg 700 jaar, om te zien of ik iets kan betekenen als vrijwilliger. En het blijkt dat er zat initiatieven zijn waar ik me bij kan aansluiten... Een goede kans om met geschiedenis te werken én mensen in Culemborg te leren kennen. Ook ben ik lid geworden van het plaatselijk historisch genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden, wat resulteerde in een leuk introductiepakket.

Wordt vervolgd...

Marjolijn
Share
Tweet
Forward

Echt alle wegen...

Ik ben weer bezig met een interessante online cursus, dit keer over het oude Rome. Met een 3D-model loop je door de Romeinse stad en ook leer je van alles over gebouwen, wegen en inwoners. Ook belangstelling? De cursus is gratis en duurt 5 weken. Hij is al een paar weken bezig, maar dat maakt op zich niet uit.

https://www.futurelearn.com/courses/rome/2
 

Twee woorden van de week: temen en flemen

In deze rubriek zet ik een Vergeten Woord in de spotlights. Want sommige woorden verdienen best een beetje aandacht, omdat ze zo leuk of opmerkelijk zijn. Gratis inspiratie voor uw teksten!

Twee woorden die uiterlijk veel op elkaar lijken, maar qua betekenis niet: temen en flemen.

te·men betekent dralen, langzaam doen of op zeurderige toon praten. Het zal iets te maken hebben met het einde van de herfstvakantie en mijn dochter die weer met frisse moed naar school ging, dat dit woord mij te binnen schoot.

fle·men is vleien, complimenten maken die niet per se (heeft u de discussie over persé/per se gevolgd?) gemeend zijn.

Laten we dus niet temen om eens wat te flemen met deze woorden!


Bronnen: http://www.encyclo.nl/begrip/flemen en http://www.encyclo.nl/begrip/temen
Facebook
Facebook
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2017 Marjolijn de Winter, illustraties, All rights reserved.


De afbeeldingen zijn afkomstig van https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/69/Grapevinesnail_01.jpg, http://weeshuismuseum.nl/wordpress/wp-content/uploads/ccb7.jpg en https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/06/1c/7b/fc/paves-de-la-via-appia.jpg.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp