Copy

 

Nieuwsheft

februari 2016


In deze nieuwsbrief

  • Conferentie 't Heft succesvol
  • Mantelovereenkomsten met Heineken en Vrumona afgesloten
  • Nieuwe website 't Heft live
  • De Pracht genomineerd voor Appeltjes van Oranje 2016
  • Koninklijk bezoek bij De Trapkes
  • Interessante publicatie

't Heft conferentie zeer succesvol
28 januari hebben 83 deelnemers de weg naar het nieuwe Helvoirthuis in Helvoirt weten te vinden. De medewerkers van het Helvoirthuis en Zet hadden alles in gereedheid gebracht, onze partners waarmee we voordeelcontracten hebben gesloten hadden hun kraampjes bemand en om even na vier uur opende onze voorzitter Kees Jongmans het congres.

Daarna betrad gedeputeerde Henri Swinkels het podium. Zijn speech op papier verdween snel in de zak van zijn colbert. “Ik doe dit soort zaken liever zonder papiertje, dan ben ik meer mezelf”, en hij stelde niet teleur. Helder en to the point gaf hij zijn visie op de plaats van de gemeenschapshuizen in de samenleving nu en in de toekomst.

Na wat korte vragen van Kees aan Henri was het de beurt aan onze key-note speaker van deze conferentie Harry te Riele. Harry focuste zich in zijn lezing helemaal op transitie waarbij hij door zijn opening “veranderen is de enige constante” iedereen op het puntje van zijn stoel bracht.
Lees meer over de conferentie en de workshops

Nieuwe website live!

Heb jij hem al gezien?


Tijdens de conferentie presenteerde ’t Heft de geheel vernieuwde website www.theft.nl.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe site en lees alles over ‘t Heft. Lees hoe je als lid kunt inloggen om te profiteren van onder andere het ledenvoordeel.
Meer over de nieuwe website en inloggen

Nieuwe mantelovereenkomst

Heineken en Vrumona


Begin januari zijn mantelovereenkomsten met Heineken en Vrumona, de frisdrankentak van Heineken, afgesloten. Daar is een lang proces van vergelijking van aanbiedingen van diverse brouwers aan vooraf gegaan.

Wij zijn ervan overtuigd met Heineken en Vrumona goede partners gevonden te hebben.
Meer over mantelovereenkomsten Heineken en Vrumona

De Pracht genomineerd voor Appeltjes van Oranje!

 

Foto: ©Oranje Fonds – Bart Homburg. Op de foto vertegenwoordigers van de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Helemaal links penningmeester Jan van Maasakkers (achter) en bestuursvoorzitter Hans van Baal (voor) van De Pracht


Gemeenschapscentrum De Pracht in het Brabantse Aalst-Waalre is één van de elf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Dit is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers. De jury kiest drie winnaars, die ieder een geldbedrag van € 15.000,00 krijgen en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door prinses Beatrix.
Lees meer over De Pracht en hun nominatie
Koninklijk bezoek bij de Trapkes in Sprundel

Tijdens het streekbezoek aan West-Brabant hebben koning Willem-Alexander en koningin Maxima het tot multifunctionele accommodatie verbouwde kerkgebouw in Sprundel bezocht. Het koningspaar was onder de indruk van de mogelijkheden die het gebouw nu biedt.

Lees meer online

Interessante publicatie

Om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen tref je in deze rubriek onlangs verschenen publicaties aan.

Deze keer 'Kleine gebaren' van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Dorpen hebben de reputatie een zorgzame woonomgeving te bieden, maar klopt dat ook voor de meest kwetsbare bewoners?

Lees meer en/of download de publicatie 

Contactgegevens

www.theft.nl
info@theft.nl

Postbus 271
5000 AG Tilburg
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw gemeenschaps- huis is aangesloten bij ’t Heft of omdat u anderszins een relatie bent van ’t Heft, platform voor samenwerking van gemeenschapshuizen in Noord-Brabant.
Copyright ©2016 't Heft, alle rechten voorbehouden.

Ontvangt u deze nieuwsbrief liever niet meer?
Meld u dan af voor deze nieuwsbrief