Copy
Logo

Beste vrienden van Muzikc,

Op 10 juni a.s. is ons eerstvolgende concert: de Kerksonates van Mozart. We beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 22.00 uur.

In 1771 schreef de 21 jarige Wolfgangs Amadeus Mozart vanuit Salzburg aan zijn vader: “In mijn ogen en voor mijn oren is het orgel de koning van alle instrumenten”. Tijdgenoten roemden zijn improvisaties op het instrument, maar toch is er geen enkel zelfstandig orgelwerk bekend. De opdrachtgever, een Spaanse kardinaal hield van opschieten en daardoor duren de sonates niet lang. De kortste sonate duurt 2 minuten, de andere ongeveer 6 minuten. De kerksonates worden ook wel epistelsonates genoemd, omdat ze in Salzburg wel als inleiding op de lezing op de brieven van Paulus werden gebruikt. Alle sonates staan in majeur wat hun opgewekte karakter verklaart. Toch is de muziek ook spannend. Er is echt een soort competitie gaande tussen het orgel en de strijkers. Beide partijen zijn daarbij even sterk.

In Pro Rege komen de kerksonates goed tot hun recht. Niet alleen omdat het een echte kerk is (van de Protestantse kerk Kralingen), maar ook vanwege de fantastische akoestiek. En door de indeling van de zaal kunnen de strijkers dicht bij het orgel staan. Als de afstand tussen strijkers en het orgel te groot wordt of als het orgel een etage hoger staat gaat er veel van de gelijkwaardigheid van de partijen verloren. De voorbereiding van dit concert heeft ons veel aandacht en tijd gevraagd. Maar we zijn erg blij dat we u dit concert nu kunnen aanbieden. De musici zijn geweldig:

  • Marina Meerson en

  • Marnix Willem Steffen, viool;

  • Katja Dirven, cello;

  • Robert Franenberg, contrabas en

  • Geert Bierling, orgel.

Kaarten te bestellen via kaarten@muzikc.nl Onze voorverkoopadressen zijn:

  • la Mer, Kortekade 14 of

  • Velvet Music, Donner Coolsingel tweede verdieping.

In de voorverkoop kosten de kaarten € 15,-; aan de zaal € 20,-. Studenten betalen slechts € 5.-; kinderen t/m 15 jaar gratis.

Eerstvolgende concerten

We zijn druk aan het werk om een prachtig programma samen te stellen voor het komende seizoen.

Volg ons via onze website en social media accounts:

Stichting Muzikc: meer dan mooie muziek!