Copy
Logo

Beste vrienden van Muzikc,

Het kerstconcert is een mooie traditie waar veel mensen naar uitkijken. Zeker voor de kinderen is het een hoogtepunt. Er moest hard gewerkt worden onder leiding van Marina Meerson, Katja Dirven en Mikhail Zemtsov. Mikhail weet zijn talenten van het Young Talent Orchestra tot een grote eenheid te brengen. We keken uit naar het optreden van Kira van der Woerd. Zij heeft hard gewerkt om dit optreden tot een feest te maken. Hoe dichter we de datum van het concert naderden groeide de ongerustheid. Want het aantal COVID-besmettingen nam steeds meer toe. Wat bij ons vooropstaat is dat iedereen veilig is op ons concert. We maakten ons in eerste instantie vooral zorgen voor ons publiek, dat voor een deel uit ouderen bestaat en wellicht kwetsbaar is. We overwogen het concert zonder publiek uit te voeren. Maar ook voor 43 kinderen die op verschillende scholen zitten was het risico te groot. Uiteindelijk besloten we het concert uit te stellen.

Het was heel bijzonder te ervaren hoe onze bezoekers meeleefden met ons. De teleurstelling van onze bezoekers is groot. Maar ook het begrip waarom we ons besluit hebben genomen. Dat inspireert ons om door te gaan. We willen nu gaan werken aan een Paasconcert, omdat er zoveel prachtige muziek geschreven is voor Pasen. Het thema is ook heel bijzonder: het lijden en sterven van een jonge man, die alleen maar goed deed is aangrijpend. En de opstanding is een moment van grote verwarring bij de omstanders. Het duurt even voordat zij zich realiseren wat er gebeurd is. Die emoties inspireren componisten tot schitterende muziek. Er staat ons veel werk te wachten, maar we hebben er zin in. U hoort van ons, Als u ideeën hebt over het programma en uitvoering horen we dat graag! We houden contact…

Voor 8 januari staat het nieuwjaarsconcert gepland. Nog een traditie, die helaas vorige keer niet door kon gaan. We hopen dat het de coronacijfers en maatregelen het dan wel weer toe laten om dit concert door te laten gaan.

Anne Gercama

Onze concerten worden georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van de rijksoverheid met betrekking tot corona. Dat betekent vooralsnog onder andere dat we voor binnenkomst controleren op het coronatoegangsbewijs.

Kaarten

Aan de zaal € 20
Voorverkoop € 15
Studenten € 5

Aankomende concerten

Alle data en tijden onder voorbehoud. Houd de website en de nieuwbrief in de gaten.

Bestel Kaarten

Volg ons via onze website en social media accounts:

Stichting Muzikc: meer dan mooie muziek!