Copy
Elokuu 2015
View this email in your browser

Kausi 2015-2016- täältä tullaan!

Paluu jäille

Team Unique palasi kesälomien jälkeen takaisin treeneihin heinäkuun lopussa. Uudistettujen kesäharjoitteluohjelmien ansiosta jäälle palasi latautunut, mutta entistä rautaisempi Team Unique. Treenattu oli sata lasissa kuitenkin rentoutumista unohtamatta.

Akut täynnä käytiin heti uuden vapaaohjelman kimppuun. Treenit pärähtivätkin kerralla käyntiin täysillä; heti alkuun oli 10 päivän treeniputki, joka sisälsi myös neljän päivän perinteisen harjoitusleirin. "Mitä enemmän kroppa huusi, sitä enemmän huonot jutut ja ilonkyyneleet lensi", kommentoivat Unikit kesän jälkeistä harjoitusjaksoaan. Leiri ja kesäloman jälkeiset harjoituksen ovat muodostaneet joukkueesta yhä tiiviimmän yksikön, jossa kaikki antavat parhaansa ja kannustavat myös muita.


Nelipäiväinen treenileiri pidettiin tänä vuonna Myllypuron jäähallilla.

Nyt treenit jatkuvat lyhytohjelmaa harjoitellessa ja vapaaohjelmaa rakentaessa. Motivoitunut joukkue harjoittelee päämääränsä tiukasti mielessä eikä kauden ensimmäistä kilpailuakaan jouduta odottamaan kauaa: Finlandia Trophy Espoo kisataan Espoon Barona Areenalla 9.-11.10.2015.


Team Unique Art On Ice -produktion kutsuvierasnäytökseen

Unikkien alkukauteen on mahtunut kisaohjelmien rakentamisen lisäksi mielenkiintoiseen Art On Ice -näytökseen valmistautuminen. Unikit on kutsuttu esiintymään Sveitsin Berniin Art On Ice -kutsuvierasnäytökseen sunnuntaina 23.8.2015.

Sveitsin suurin osuuskauppa Migros järjestää yhteistyössä Art On Ice -produktion kanssa suuren jääshown, jonne on kutsuttu 8000 Migroksen henkilökuntaan ja sidosryhmiin kuuluvaa katsojaa. Art On Ice -produktion korkealle vaatimustasolle tyypillisesti mukana on myös maailmanluokan musiikkitähtiä. Iloksemme myös muodostelmaluistelu on tällä kertaa isossa roolissa ja Unikit ovatkin valmistelleet näytösohjelmiaan valmentaja Mirjami Penttisen johdolla jo keväästä lähtien.

Aikaisemmin Unikit on nähty Art On Ice -showssa Helsingissä keväällä 2014 ja Unikit ovakin suunnattoman ylpeitä päästessään esiintymään yhdessä maailman arvostetuimmista jäänäytöksistä jo toisen kerran. Unikit esiintyvät yhdessä taitoluistelumaailman huipputähiten kanssa ja kokevatkin, että Bernin näytös on ennen kaikkea mahtava tilaisuus kasvattaa muodostelmaluistelun tunnettuutta maailmalla.


Unikit esiintyivät Art On Ice -showssa ensimmäistä kertaa keväällä 2014 Hartwall Areenalla.
 
Esittelyssä: Lilli Helpi

Kesän ja syksyn aikana Newsletterissä esitellään Team Uniquen maineikas valmennustiimi. Tällä kertaa vuorossa tanssinopettaja ja fysioterapeutti Lilli.

 

Lillin liittyminen HSK:n valmennustiimiin vuonna 2002 oli todellinen jättipotti. Jo 14. vuotta Unikkien taustalla vaikuttavan Lillin ansiot puhuvat puolestaan; Lilli on muun muassa tominut tanssikoulu Step Up Oy:ssä tanssijana ja koreografina ja myöhemmin kansallisoopperan balettikoulun kehonhuollon opettajana, ammattitutkinto löytyy niin hieronnasta kuin fysioterapiastakin ja lisäksi Lilli on tuttu kasvo myös taitoluistelun maajoukkueen fysioterapeuttina. Lilli on nähty maajoukkueen mukana lukuisissa arvokisoissa mukaan lukien Vancouverin talviolympialaiset 2010.
Unikit näkevät Lilliä tavallisesti kolmesti viikossa ja Lilli toimii Unikeille tanssinopettajana, fysioterapeuttina ja koreografina. Lilliltä tuntuu löytyvän varsin järkeenkäypä vastaus lähes kaikkeen, kun kyse on ihmisvartalosta. Lilli onkin itse todennut, että keho on loppujen lopuksi melko looginen, kun sen toimintaa tarpeeksi ymmärtää.

Lillin tunneilla Unikit harjoittelevat tanssin tekniikkaa, erilaisia sarjoja ja ilmaisua. Lisäksi Lillin tunneilla oheistetaan, harjoitellaan erilaisia ohjelmaan liittyviä asioita kuten nostoja ja käytetään paljon aikaa vartalonhuoltoon. Unikit korostavat Lillin määrätietoisuutta työssään: "Lilli tietää mitä tahtoo ja mihin me pystymme, eikä ikinä tyydy vähempään."Lilli kertoo tekevänsä työtään suurella nautinnolla ja jatkuvan innostumisen siivittämänä. "Suurimman palkinnon saan työstäni, kun luistelijalla alkaa itsellään "raksuttaa" ja he muuttuvat itseohjautuviksi urheilijoiksi, joita voi opettamisen sijaan vain tukea oppimisessaan", Lilli kuvailee nuorten HSK:laisten kanssa työskentelemistä. Lilli korostaakin, että tanssijatausta ja fysioterapian opinnot täydentävät täydellisesti toisiaan ja auttavat Lilliä työssään nuorten urheilijoiden kanssa.

"Parasta on, että Lilli tuntee meidät niin hyvin, että ei tarvitse kuin kävellä saliin sisään ja Lilli tietää jo mitä kroppamme ja mielemme tarvitsee", Unikit kertovat Lillistä. Lilli on ollut Unikeille korvaamaton apu erityisesti kehonhuollon ja vartalonhallinnan osa-alueilla. Unikit lisäävät, että sydämellinen Lilli on poikkeuksetta aina valmis auttamaan.
Team Icicles mukaan BBC:n Ice Starsiin

Iso Britanniassa alkoi viime viikolla BBC:n uusi tv-sarja Ice Stars. Ohjelmassa seurataan taitoluistelijoita, jäätanssijoita, pariluistelijoita, muodostelmaluistelijoita ja jääkiekkoilijoita harjoittelussaan ja arjessaan.

Ohjelman on tuottanut tuotantoyhtiö Drummer TV ja 10 osainen sarja nähdään elokuusta lähtien BBC:n CBBC-kanavalla 30 minuutin jaksoina. Muodostelmaluistelijoista mukana on Iso Britannian Team Icicles, joiden matkaa dokumenttisarjassa voit seurata joukkueen facebook-sivuilta.

On hienoa, että muodostelmaluistelu on valittu mukaan tähän mielenkiintoiseen dokumenttisarjaan. Toivottavasti näemme vastaavan pian myös Suomessa!

Klassikko jo syntyessään. 

 

Kausi on aluillaan ja nyt on hyvä aika tarkistaa fanituotteiden kunto.  Jokaisen TU-fanin perustuote on kisoissa pidettävä t-paita. Mustaan t-paitaan on painettu säkenöivän kultainen logo eteen keskelle. Muista hankkia omasi pian! Osta omasi Team Placen nettikaupasta.Katsaus historiaan - 2005-2010


Unikkien juhlavuoden kunniaksi tässä uutiskirjeessä jatketaan joukkueen 20-vuotisen historian muistelemista.


2005-2006


Valmennustiimi sai uutta väriä, kun ex-unikkikapteeni Ville siirtyi laidan toiselle puolelle osaksi HSK:n valmennustiimiä. Lyhytohjelmassa luisteltiin Andrea Bocellin Melodramaan ja vapaaohjelma Red Dragon -teemaan. Vaikka MM-edustuspaikka jäi saamatta, riitti arvokisamenestystä muualta; Unikit osallistuivat tällä kaudella keppijumpan MM-kilpailuihin, joissa esitys riitti aina mestaruuteen saakka!


2006-2007

Unikkien luistelijoista vaihtui tälle kaudelle lähes puolet. Lisäksi uudistuksia koettiin, kun sääntömuutos pienensi kilpailevan joukkueen koon kuuteentoista. Lyhyt ohjelmassa luisteltiin Dinah Washingtonin Mad about the boy -kappaleeseen ja vapaaohjelmassa liidettiin tangon tahdissa Rakkauden vuoristorata -teemalla. Unikit ottivat 2. valinnoissa historiallisen ensimmäisen voiton ja SM-kipailujen hopealla irtosi myös paikka MM-kilpailuihin. Kanadan Londonin MM-kilpailuissa Unikit sijoittuivat parhaana suomalaisjoukkueena viidenneksi.
2007-2008

Kauteen lähdettiin lähes samalla joukkueella kuin edellisvuonna. Lyhytohjelmassa luisteltiin Elvis Presleytä ja vapaaohjelmassa tulkittiin vivahteikasta Edith Piafin musiikkia. Kauden ehdoton kohokohta oli vapaaohjelman esittäminen French Cupin ranskalaisyleisölle, joka palkitsikin ohjelman raikuvin aplodein ja suosionosotuksin! Kilpailuissa saavutettiin lopulta toinen sija. SM-kilpailuissa sijoituttiin hyvistä suorituksista huolimatta pronssille.


2008-2009

Team Unique oli tällä kaudella ensimmäistä kertaa tyttöjoukkue! Uudistuksia koki myös valmennustiimi, johon liittyivät Nina Kaartinen HL:stä ja Merja Laakkonen Joensuusta. Kausi alkoi vakuuttavasti 1. valintakisojen voitolla. Menestystä saatiin myös kauden muista kilpailuista ja SM-kilpailujen kakkossijalla aukesi paikka Zagrebin MM-kilpailuihin. Vakuuttavalla W.O.M.A.N -lyhytohjelmalla tehtiin historiaa, kun sillä luisteltiin voittoon silloisin maailmanennätyspitein. Turandot -vapaaohjelman jälkeen sijoitus MM-kilpailuissa oli lopulta toinen ja Unikit saavuttivat kauan tavoittelemansa ensimmäisen MM-mitalin!
2009-2010

Edelliskauden menestyksen jälkeen seuraava kausi ei sujunut aivan ongelmitta. Kilpailuissa ei suoriuduttu lyhytohjelmasta Fortune tellers tai vapaaohjelmasta La Strada toivotulla tavalla ja sijoitus kotimaisissa kilpailuissa oli kolmas. Kauden kohokohdaksi jäi lyhytohjelman voitto French Cupissa. Unikit osallistuivat kauden päätteeksi Plan -hyväntekeväisyysjäägaalaan yhdessä muiden muodostelmajoukkueiden ja yksinluistelijoiden kanssa esiintyen suomalaisten huippuartistien livemusiikkiin.
Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Instagram
Instagram
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences