Copy
Joulukuu 2014
View this email in your browser
Team Unique valmiina kansainvälisille jäille!
Syksyn kovat kotimaiset valintakilpailut ovat nyt takanapäin, ja seuraavan kuukauden aikana Team Unique kilpailee kahdessa kansainvälisessä kilpailussa. KV-putki avataan Cup Of Berlinissä 10.-11.1. Berliinin kilpailusta kotiudutaan Suomeen ennen 31.1.-1.2. järjestettävää French Cuppia, johon Unikit ovat osallistuneet vuodesta 1997. Kansainvälisten kilpailujen väliin mahtuu vielä Helsingin alueen aluemestaruuskilpailut 24.1. Aluemestaruuskilpailu kilpaillaan tänä vuonna lyhytohjelmakilpailuna. 

Unikkien aiempien kausien kansainvälinen menestys on vakuuttavaa. Joukkue on naputtanut voittoja poikkeuksetta jokaisesta kansainvälisestä kilpailustaan viimeisten vuosien ajan. Viime kaudella Unikit palkittiin Rouenin French Cupissa erikoispalkinnolla, joukkueen voitettua kilpailu kolmesti peräkkäin. 
 

Cup Of Berlin 10.-11.1.2015 
Aluemestaruuskilpailut 
French Cup 31.1.-1.2.


2. valintakilpailuissa Unikit kohahduttivat täysin uudella lyhytohjelmallaan "Free your mind"


Miksi Unikit vaihtoivat lyhytohjelmaansa? Lue joukkueen nettisivuilta päiväkirjateksti, missä avataan syitä ohjelmanvaihdokseen. Päiväkirjaan pääset täältä

Uusi Team Unique vuosikalenteri 2015 on ilmestynyt!Perinteinen Unikki-kalenteri on päivitetty vuoteen 2015 ja ladattu täyteen vauhdikkaita fiiliskuvia. Osta omasi kisoissa TU:n fanituotemyynnistä tai varaa omasi tutulta Unikilta. Hinta 10,00€.
FRENCH CUP - JO VUODESTA 1997

Ulkomaan kisamatkat ovat monen muodostelmaluistelijan uran huippuhetkiä. Kun aikaa vietetään yhdessä 24/7 luistellen, shoppaillen ja hotellilla hengaillen, ovat myös pienet kommellukset ja isot naurut taattu. Seuraavassa Unikkien Enni ja Aiski muistelevat omia mieleenpainuvimpia hetkiään Ranskan kisamatkoilta. 

French Cup 2014 Enni:
"Toisen luisimeni nauha oli ollut jo vähän pidemmän aikaa rispaantunut, mutta olin unohtanut käydä ostamassa uudet nauhat, enne kuin lähdettiin Suomesta kohti Ranskaa. Nauha kestikin hyvin koko kisamatkan, mutta vapaan kisapäivänä sitten tietenkin katkesi. Siinä ehti jo paniikki melkein ottaa vallan, mutta onneksi kaverit olivat tilanteessa kylmän viileitä ja Lilli sai laitettua luistimen kuntoon. Vapaaohjema sujui hyvin lähes kokonaan teipatulla luistimella ja kisa päättyikin onnellisesti meidän voittoon!"

French Cup 2013 Aiski:
"Vietimme toissakaudella päivän Pariisissa Rouenin kisan jälkeen. Saimme liikkua mielemme mukaan, kunhan sovittuun aikaan olisimme palanneet metrolla hotellille. Minä ja pari muuta olimme shoppailuiltamme valmiita, joten suuntasimme asemalle. Ostimme liput ja soitimme missä muut mahtoivat olla. Kauhuksemme kuulimme, että olimme menossa juna-asemalla väärään suuntaan. Porttien yli hyppien pääsimme lopulta matkaan ja takaisin hotellille, metrolla.

Myös Eiffel-tornin huipulla käyminen on jäänyt mieleen sillä torni oli oikeasti suljettu. Lippuluukulla ollut mukava mies päästi kuitenkin meidät ja muutaman muun turistin sisään". 


Tänä vuonna Unikit tavoittelevat jo viidettä peräkkäistä French Cupin voittoa. 


"Sur la glace Team Unique"

Team Unique kilpaili Rouenissa järjestettävässä French cupissa ensimmäisen kerran vuonna 1997. Perinne on jatkunut, muutamaa välivuotta lukuunottamatta, siitä asti. Vuosien myötä tämä kansainvälinen kilpailu on noussut Unikkien "kotikisaksi". Tunnelmaa ei voi kuvailla, se täytyy kokea!

French Cup 2002

Team Unique naputti kaudella lyhytohjelman voittoja kovalla Rap-ohjelmallaan. Rouenissa varma lyhytohjelma ei kuitenkaan ollut ihan niin varma, tuloksena toinen sija. Klovni-vapaaohjelman onnistuttua Unikit kuitenkin nousivat kirkkaimmalle sijalle, ja ensimmäiseen French Cupin voittoon.

French Cup 2007
 
Kauden 2006-2007 kansainväliset kilpailut kilpailtiin yhdistelmämatkana. Epäonnistunut Prague Cup ja joukkueen sairastelu varjostivat reissua. French Cupissa kelkka kuitenkin käännettiin; joukkue voitti kilpailun molemmat päivät, jättäen taakseen muun muassa Marigold Iceunityn ja Rockettesin.  

French Cup 2008

Jos Team Unique ei vielä ennen tätä vuotta ollut Rouenissa iso juttu - nyt oli. Mirun Edith Piafin musiikkiin luoma vapaaohjelma sytytti ranskalaisyleisön niin, etteivät Unikit kuulleet musiikkia luistellessaan ohjelmaa. Kokonaiskilpailun hopea ei varjostanut tunnelmaa; Team Uniquen tullessa palkintojenjakoon ranskalaisjoukkueet osoittivat suosiotaan joukkueelle laulamalla Edith Piafia. Henkiset voittajat!

French cup 2013

Kauden 2012-2013 French Cupissa kilpaili maailman parhaat muodostelmaluistelujoukkueet. Suomalaisjoukkueiden, USA:n Haydenettesin, Kanadan Nexxicen ja Venäjän Paradisen osallistuttua kilpailuun voitiin jo puhua pienistä MM-kilpailuista, vain Ruotsin Team Surprise puuttui. Team Unique oli kulkenut kaudella voitosta voittoon, eikä tahti hiipunut Rouenin yleisön edessä. Nakkivarmat suoritukset siivittivät joukkueen ylivoimaiseen voittoon molempina päivinä. 
SHOPPAILUVINKKEJÄ KISATURISTEILLE

Mikäpä olisi parempi tapa viettää kilpailujen väissä aikaa kuin ottaa selvää mitä kisakaupungin kauppakaduilla on tarjottavaa. Shoppailu on myös Unikeille kisamatkoilla jos ei tärkein, niin kilpailun jälkeen järjestyksessä seuraava ohjelmanumero. Unikeista onkin vuosien saatossa tullut varsinaisia shoppailun spesilisteja. Unikkien Empulla ja Nellillä on tänä vuonna kisoihin matkaaville muutama shoppailutärppi:

Berliinissä Alexanderplazilta löytyy paljon kierreltävää kuten ostoskeskus Alexa lukisine hyvine liikkeineen! Suosittu sisustusliike Muji on myös lyhyen junamatkan päässä!

Rouenin keskustan shoppailukadulla kannattaa katsella rauhassa! Sieltä löytyy paljon liikkeitä ja matkaan voi tarttua niin vaatteita kenkiä, kuin laukkujakin, sekä naisille, että miehille. Pysähtyä voi myös ihanissa pikku kahviloissa, joissa kannattaa maistaa myös maukkaita macaronseja. Mikäli haluaa mielummin tehdä ostoksensa kauppakeskuksessa, on Dock 76 hyvä kohde. 

Muista varustautua matkaan aina hyvillä kävelykengillä. Berliinin ja Rouenin kauppoja ja katuja kierrellessä voi helposti vierähtää paljon aikaa!

Esittelyssä: Nina Aalto

Neljännen vuoden Unikille Ninnille joukkueeseen pääsy tarkoitti muuttoa omalta kotipaikkakunnaltaan. Hän luisteli vuoteen 2011 asti Lahden taitoluistelijoissa, edustaen viimeisinä vuosina SM-juniorijoukkue Team Estreijaa. Suomessa SM-seniorijoukkueita on tällä hetkellä vain Helsingissä ja Espoossa, ja kun Ninni halusi jatkaa luistelua junioriuran päätyttyä, oli muutto ainoa vaihtoehto.

“Unelma sennuissa luistelemisesta eli jo kauan ennen vuotta 2011, kun lopulta hain Unikkeihin.”

 
Muutto uudelle paikkakunnalle on kaikkea muuta kuin helppo elämänmuutos, ja siinä Ninni kertoo joukkueen olleen korvaamaton apu; “Unikeista sain tukiverkon ja paljon uusia ystäviä. Joukkuelaiset auttoivat eksyvää väärässä bussissa ja tien oikealle jäähallille;)”
 
Elämänmuutoksesta on nyt neljä vuotta, ja Ninni on kotiutunut Helsinkiin. Hän kertoo Unikkeihin pääsyn olleen unelmien täyttymys sille lahtelaistytölle, joka joskus haaveili SM-senioreista. “Niille jotka miettivät hakemista Unikkeihin: Sennuksi pääseminen ja kasvaminen on matka. Ole valmis tekemään töitä, se palkitaan. Ole rohkea, ja ennenkaikkea: usko itseesi”.
 
“Matka kasvattaa, luistelijana ja ihmisenä”
Kauniit TU-kaulakorut ovat täällä taas! Kanna Unikkisydäntä mukanasi ja hanki tämä upea riipus omaksesi. Täydellinen joululahjaksi! 

TU-sydänriipus 15 euroa, saatavilla TU:n fanituotemyynnistä
(ketju ei sisälly hintaan) 
TU Kilpailukalenteri 14-15

10.10.2014 Finlandia Trophy Espoo, Barona Areena,
59,21 (vain lyhytohjelma)
8.-9.11.2014 1. SM-Valintakilpailu, Helsingin jäähalli
186,76
12.-14.12.2014 2. SM-valintakilpailu, Barona Areena
196,58
9.-11.1.2015 Cup Of Berlin
24.1.2015 Aluemestaruuskilpailut

29.-31.1.2015 French Cup, Rouen
28.2.-1.3.2015 SM-kilpailut, Tampere
9.-11.4.2015 MM-kilpailut, Hamilton, Canada
 
Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2014|* *|Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf.|*, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences