Copy
Marraskuu 2015
View this email in your browser

HSK - jo vuodesta 1875!

"Yhteistyö on voimaa ja seuratoiminta jos joku perustuu siihen."

HSK-perhe kokoontui lauantaina 14.11 Helsingin Jäähallille juhlistamaan seuran jo 140-vuotista historiaa. HSK onkin Suomen vanhin edelleen toimiva taitoluisteluseura!

Esityksiä, juhlapuheita ja palkitsemisia

Kaksiosainen juhla käynnistyi HSK:n hallituksen tervehdyksellä, jonka jälkeen päästiin nauttimaan seuran yksinluistelijoiden ja muodostelmajoukkueiden esityksistä; jäällä nähtiinkin n. 300 luistelijaa! Esitykset starttasivat näyttävästi, kun Unikit esittivät koskettavan Peace of Mind -lyhytohjelmansa. Erityisen ilahduttavia olivat myös yksinluistelijoiden menevät yhteisesitykset! Viimeisenä jäälle liukui HSK:ta miesten SM-sarjassa edustava Viktor Zubik, joka luisteli tunteikkaaseen Il Divon musiikkiin.

Esitysten jälkeen noin tuhatpäinen juhlakansa siirtyi jäähallin Brewer Streetille nauttimaan kakkua ja kahvia. Juhlatilaisuuden avasi Suomentaitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio. Puheessaan Raitio kiinnitti huomiota myös Pariisin edellisyön tapahtumiin ja Team Mystiquen koskettavaan tulkintaan vapaaohjelmassaan Les Parisiennes. HSK:n pitkää historiaa käytiin läpi Pirjo Hellän Johdolla ja saatiinpa lavalle HSK:n pitkänlinjan yksinluisteluvalmentaja Tuula Öhrnbergkin. Juhlatilaisuudessa palkittiin myös HSK:n tapahtumien ja toiminnan taustalla vahvasti vaikuttaneita vapaaehtoisia.

Juhlan päätteeksi lavalle kutsuttiin vielä muodostelmaluistelun päävalmentaja Mirjami Penttinen, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä HSK:n muodostelmaperheen kasvamisen ja kehittymisen eteen. HSK:n muodostelmaluistelun alla on tänä päivänä jo 9 joukkuetta ja noin 200 luistelijaa! Miru on korostanut tiimityön merkitystä ja HSK:n valmennustiimi onkin tehnyt määrätietoista ja ammattitaitoista työtä jo pitkään. Mirun työtä ja tietotaitoa arvostetaan myös kansainvälisesti ja Miru onkin laajalti tunnettu tinkimättömästä asenteestaan. Mirun tekemä työ on ollut HSK:lle todella merkittävää ja kiitoksena tästä työstä seura halusi muistaa Mirua lahjalla.
 
HSK 140 -juhlassa palkitut

Mirjami Penttinen

Päivi Helanto

Antti Hulkkonen
Veli Körkkö
Antti Lehto
Milla Nokelainen

Seppo Vickholm
 
Tuula Öhrnberg, o.s. Nylund, muistelee taitoluisteluharrastusta HSK:ssa 1950-60 -luvuilla. Katso mielenkiintoinen video!
Team Minique. Kuva: Nina Salmenkaita.

HSK - hyvä seura kaikille

Vuonna 1884 HSK:n säännöissä seuran tarkoitukseksi oli määritelty "ylläpitää luistelurataa ja näytösten, kilpailujen ja muiden sopivien keinojen avulla herättää ja levittää luisteluinnostusta". Seuran puheenjohtaja Riikka Kirkinen kertoo, että tätä työtä jatketaan seurassa edelleen; HSK tarjoaa harrastusmahdollisuuksia järjestämällä vuosittain lukuisia tapahtumia ja kilpailuja.

HSK:n toiminnan arvoja ovat Kirkisen mukaan laadukkuus, eettisyys, yhteistyö ja tavoitteellisuus. Halu toimia rehellisesti, avoimesti ja tasapuolisesti. Toisten huomioonottaminen ja kunnioittaminen sekä reilu meininki ovat tärkeitä. Kirkinen huomauttaakin, että yhteistyö on voimaa ja seuratoiminta jos joku perustuu siihen.

"Haluamme, että vanhemmat voivat hyvillä mielin uskoa lapsensa harrastustoimintaamme ja että luistelijat voivat luottaa siihen, että heidän taitojaan kehitetään määrätietoisesti sekä fyysisellä että henkisellä puolella," Kirkinen lisää.
 
Lue lisää HSK:n historista ja ja juhlapäivän tapahtumista HSK:n nettisivuilta ja Facebookista!
HSK Facebook
HSK nettisivut
Muistatko nämä HSK:laiset?

Ludovika ja Walter Jacobsson

Ensimmäiset Suomalaiset, jotka saavuttivat kansainvälistä menestystä taitoluistelussa. MM-hopeaa 1910, 1912, 1913 ja 1922. MM-kultaa 1911, 1914, 1923. Olympiakultaa 1920 ja olympiahopeaa 1924.


Susanna Rahkamo ja Petri Kokko

Parin loistelias jäätanssiura huipentui vuonna 1995 euroopanmestaruuteen ja MM-hopeaan. Tätä ennen pari oli jo tanssinut EM- ja MM-pronssia.
KLIKKAA ALLA OLEVAA KUVAA JA SEURAA OHJEITA!
Maksamalla kannatusmaksun tuet Unikkien toimintaa ja saat nimesi ja/tai viestisi näkyville
Team Unique 2016 vuosikalenteriin.

1. valintakilpailujen tunnelmia


Muutaman viikon takaiset ensimmäiset valintakilpailut kilpailtiin tänä vuonna Turussa. Viikonlopun aikana nähtiin monia onnistuneita suorituksia ja mielenkiintoisia teemoja. SM-senioreissa tasaisten, puhtaiden suoritusten myötä voittajaksi nousi Rockettes pistein 210,44 Toiseksi sijoittui Marigold Ice Unity pistein 203,30. Team Unique jäi, sorruttuaan vapaaohjelmassa ylimääräisiin virheisiin, kilpailun kolmanneksi pistein 190,92. Revolutions keräsi 158,82 pistettä sijoittuen neljänneksi.
 
SM-seniorikilpailu oli lyhytohjelmapäivänä tasainen. Joukkueet suoriutuivat ohjelmistaan hyvin, ja Unikkien kapteeni Iines Saalasti kertookin joukkueen olleen tyytyväinen lyhytohjelman kehitykseen Finlandia Trophystä 1. valintakilpailuihin. Paljon jäi silti parannettavaa, ja töitä onkin ehditty tekemään parin viikon takaisten kilpailujen jälkeen paljon. Klassiseen lyhytohjelmaan on saatu, Iineksen mukaan, voimaa näiden muutaman viikon aikana.
 
Vapaaohjelmaan ei ehditty, kovasta treenitahdista huolimatta, hankkimaan vielä riittävää rutiinia, joka näkyi Turussa virheinä ohjelmassa. Joukkue luisteli kuitenkin päättäväisesti ja taistellen, ja aikookin nyt hakea voimakkaaseen vapaaohjelmaansa rutiinia, siisteyttä ja tarkkuutta tulevien viikkojen aikana. Kova treeni tuo tulosta sitten 2. Valinnoissa, jotka järjestetään Helsingissä 5.-6.12.2015.

Team Mystique huippusuorituksiin Turussa


Turun valintakilpailujen ehdoton HSK:n ilonaihe oli SM-juniorijoukkueemme Team Mystiquen loistavat suoritukset ja sijoittuminen lopputuloksissa hopealle. Erityisesti vapaaohjelmakilpailun voitto ja huippuisteet 100,02 kertovat joukkueen olevan vahvimmillaan vuosiin. 

Joukkueen kapteenitrio Vilhelmiina Nykänen, Lumi Uvanto ja Eve Tainio kertovat joukkueen tavoitelleen 1. kisoissa hyviä, ehjiä suorituksia ja omalle tasolle tekemistä. Kisaviikonloppu oli rento, ja joukkue pystyi nauttimaan niin toistensa seurasta, kun kisafiiliksestäkin. 

Viime vuoden SM-kilpailujen karvaan pettymyksen ja 6. sijan jälkeen Mystikeillä on ollut tekemisessään uusi vaihde päällä: Miina, Lumi ja Eve kertovatkin treenaamisen olevan tavoitteellista ja yksilöillä uutta vastuunkantoa tekemisestään, mitä ei ole koskaan aiemmin ollut. 

"Jokaisella Mystikillä on mieletön tahto saada ohjelmat entistä parempaan kuntoon. Treenaamme kovempaa, määrätietoisemmin ja tarkemmin kuin koskaan aiemmin. Tavoitteenamme on saada lisää rohkeutta ohjelmiin ja tasoihin, lisää onnistuneita kilpailusuorituksia ja ennenkaikkea lisää sitä tunnelmaa, jonka olemme jo saavuttaneet. Palautamme paikkamme juniorisarjan huipulla, sinne me kuulumme!"

Tsemppiä harjoitteluun, ihanat Mystikit!
Team Mystique Facebook
Team Mystique Instagram
Team Mystique nettisivut
Kisakuvia täällä

Erotu eduksesi - hanki fanihuivi!


Supersuosion saanut huivi ehti jo suuren kysynnän vuoksi loppua, mutta onneksi sitä on jälleen saatavilla! TU -fanipöydästä löydät tämän kauden uutuutena mustavalkoraidallisen fanihuivin! Fanihuivi ovat saatavilla TU-fanipisteestä kisoissa ja muissa tapahtumissa. Ole katsomon tyylikkäin fani!
Share
Tweet
Forward
Pin
+1
Read Later
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
TU TV
TU TV
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences