Copy
Toukokuu 2015
View this email in your browser
Juhlavuosi alkakoon!

Uusi joukkue on kasassa, ohjelmien teko on alkanut ja pian luistellaan jo ensimmäisiä kokonaisia! Alkanut kausi on Unikkien historiassa muutenkin merkittävä, sillä se on Team Uniquen 20:s seniorisarjassa alkava luistelukausi.

Seuraavissa Team Unique -uutiskirjeissä palataan Unikkien alkutaipaleille ja käydään juhlavuoden kunniaksi läpi jo 20 vuotista historiaa.

1995-1996
Tästä se kaikki alkoi. Kausi oli Team Uniquen ensimmäinen seniorisarjassa. Unikit saivat kaudelle uuden valmentajan Kathy Mernerin Kanadasta. Unikkiriveissä nähtiin tällä kaudella myös ensimmäinen miesluistelija Ville Penttinen. Lyhytohjelmassa luisteltiin Bluesin tahtiin ja vapaaohjelmassa teemana oli Yannin musiikkiin luisteltu leija. Kauden kohokohta oli lajin historiassa ensimmäistä kertaa järjestetty World Challenge Cup  Bostonissa.

1996-1997

Team Uniquen uudeksi valmentajaksi tuli niin ikään Kanadalainen Tracy Boland. Unikit osallistuivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Ranskan Rouenissa järjestettävään French Cupiin, mikä onkin jäänyt joukkueen historiaan lähes jokavuotiseksi perinteeksi.1997-1998
Valmentajan vaihdos oli taas edessä. Tällä kertaa joukkuetta saapui luotsaamaan Merja Laakkonen Joensuusta. Unikit osallistuivat tällä kaudella kansainvälisiin French Cup ja PM-kilpailuihin. Kööpenhaminan PM-kilpailut olivat lajin toistaiseksi viimeiset.


1998-1999
Unikit saivat kaudelle paljon uusia vahvistuksia seuran juniorijoukkueesta Team Mystiquesta. Myös valmennustiimi vahvistui, kun Pia Ek liittyi mukaan Unikkien taustajoukkoihin. SM-kilpailuissa joukkue sijoittui pronssille ja French Cupista kotiin tuomisina oli neljäs sija.


1999-2000
Joukkueen valmentajana toimi edellisen kauden tapaan Pia Ek. Joukkue jatkoi nousujohteista tekemistään ja erityisesti Secret Garden -vapaaohjelma nosti joukkuetta yhä lähemmäs kärkeä. SM-kilpailuissa sijoitus oli kolmas.


 
ESITTELYSSÄ JULIA HAKALA

Koulu ja luistelu - kumpi tulee ensin?

Muodostelmaluistelun senioritasolla voidaan sanoa käyvän työstä. Harjoitustunteja Unikeille kertyy viikottain n. 25, joten tämä harrastus vie siihen käytetyn ajan lisäksi huomattavan määrän myös fyysisiä ja henkisiä resursseja. Koska muodostelmaluistelua on, ainakin toistaiseksi, mahdollista tehdä vain amatööritasolla, ovat Unikitkin luistelun lisäksi tavallisia opiskelijoita ja työssäkäyviä.
Unikeissa neljättä vuottaan luisteleva Julia Hakala, kevään 2015 ylioppilas, kertoo seuraavassa miten hän on onnistunut luistelun ja koulun yhdistämisessä ylioppilaskirjoitusten alla. Tuttuun Unikki-tyyliin Julle ei tingi kummastakaan.

- Päätin käydä lukion neljässä vuodessa, joten liiallista kuormitusta ei ole päässyt tulemaan. Ennen kirjoituksia pystyin keskittymään päivän lukemiseen ja luistelu iltaisin toimi loistavana vastapainona lukemiselle! kuvailee Julle kirjoituksia edeltävää aikaa.

Julle korostaakin erityisesti sitä, että molemmat, koulu ja luistelu, tuovat elämään omalla tavallaan stressiä, mutta kiireinen aikataulu varmistaa sen, että pään saa tyhjennettyä koulusta treenien ajaksi ja päinvastoin. Vaikka näiden kahden komponentin yhdistäminen voi välillä olla hankalaa, tukevat ne myös tietyllä tavalla siis toisiaan.

Niin luistelun kuin koulun suhteen superkunnianhimoinen Julle myöntää kuitenkin, että välillä joudutaan etenemään luistelun ehdoilla.

- Luistelu antaa niin paljon, eikä kuka tahansa edes voi saavuttaa sitä, mille kaikelle luistelu antaa mahdollisuuden, Julle kertoo tämän hetken prioriteeteistaan.
 
Kuva: Joonas Puhakka

Mäkelänrinteen Urheilulukion abiturientti on saanut koulun ja luistelun sulautumaan muutenkin luontevasti yhteen:

- Valmennusurheilijana olen saanut treenata extraa ja pystynyt korvaamaan näin osan pakollisiata lukiokursseista. Urheilusta johtuviin poissaoloihin on suhtauduttu joustavasti, eikä koulusta aikaisin lähteminen treeneihin ole ikinä ollut ongelma, kertoo Julle urheilulukiossa opiskelemisesta.

Julle huomauttaa, että luistelun ja koulun yhdistäminen vaatii kuitenkin itseltä suunnitelmallisuutta ja oma-aloitteisuutta.

- Koen, että luistelu on myös tukenut koulunköyntiäni. Se jaksottaa vapaa-ajan ja muut tekemiset niin, että koulutehtävät ovat automaattisesti rytmittyneet tietyille ajoille. Koulutöille tulee omat luontevat paikkansa, mutta niistä tulee pitää kiinni eikä töitä voi lykätä, huomauttaa Julle.

Jullen kevät on luistelun ohella kulunut (ja tulee jatkumaan) pääsykoekirjojen äärellä. Tämä tavoitteellisen tytön seuraavana päämääränä onkin Kauppakorkeakoulu.

" Luistelu on opettanut ajankäytön suunnittelua. Siitä on ollut hyötyä koulussa ja elämänhallinnassa yleisesti."
KALENTERI KUOSIIN!

Koulun tai työn yhdistäminen luistelun kanssa on välillä melkoinen yhtälö ratkottavaksi. Luistelu kuitenkin kasvattaa tälläkin osa-alueella ja Unikit ovatkin varsinaisia ajankäytön ja
organisoinnin mestareita!

Unikkien tämän keväät ylioppilaat Julle, Polly, Emppu, Aiski ja Kata kertovat seuraavassa TOP 5 -salaisuudet tehokkaaseen ajankäyttöön.

 
 
1. Suunnittele aikataulusi etukäteen. Muista merkata kaikki menosi ja tekemisesi ylös kalenteriin!
2. Jätä kalenteriin myös tyhjää ja varaa tarpeeksi aikaa nukkumiselle.
3. Älä jätä asioita roikkumaan. Tee kaikki mitä pystyt heti, silloin kuormitus ei pääse kasvamaan liian suureksi.
4. Syö säännöllisesti. Kun verensokeri pysyy tasaisena, jaksat keskittyä paremmin.
5. Tee To Do-lista. Laita asiat tärkeysjärjestykseen ja priorisoi. Ota huomioon deadlinet.Tytöt muistuttavat, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

TU FANITUOTE

TU KANGASKASSI
Kesä on juuri tulossa ja Unikkien kangaskassi sopii moneen tilanteeseen. Kassi kulkee kivasti pyörän tangolla tai olalla keikkuen kesän eri tapahtumissa. Kassissa kulkee mukana lenkkarit tai piknik-herkut! :)

Musta väri on aina tyylikäs ja ehdottomasti myös Unikkien suosikki. Kultainen logopainatus kassin kyljessä tuo käyttäjän juhlafiilikselle missä tahansa.

Kangaskassi saatavilla Team Placen verkkokaupassa.
 

Oletko tyytyväinen nettisivuihisi?

 

NÄYTTÄVÄT, TOIMIVAT JA HELPOSTI PÄIVITETTÄVÄT SIVUSTOT. SOVITUSSA AJASSA JA BUDJETISSA.

Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences