Copy
Helmikuu 2015
View this email in your browser

SM-kisat Tampereella 28.2.-1.3.2015

Team Unique on kilpaillut vuoden alussa useasti. Kolmen viikon takainen French Cup,  aluemestaruuskilpailu ja tammikuun alussa kilpailtu Cup of Berlin olivat, joukkueen sanojen mukaan, olosuhteisiin nähden onnistuneita kisoja. 

Unikkien kilpailuhistoriassa menestyksekkäässä French Cupissa olivat jälleen kerran mukana lähes kaikki maailman huippuun lukeutuvat joukkueet ja maat. Tällä kertaa Unikit luistelivat kovatasoisessa kilpailussa kolmanneksi pistein 196,34.

- Lyhytohjelman luistelimme vauhdikkaasti ja rokeasti ja tunnelma ohjelman aikana oli hyvä! Olimme saaneet elementteihin lisää varmuutta ja napakkuutta, mikä näkyikin teknisissä pisteissä. Vapaaohjelma puolestaan oli hyvä kokonaisuus, jonka elementteihin oli saatu niin ikään lisää rutiinia ja tarkkuutta, kertoo joukkueen kapteenistoon kuuluva Marianna Jalava.


Muodostelmaluistelu olympialaisiin?

Järjestyksessään jo 21. French Cupissa erityistä oli se, että paikalle oli saapunut myös Kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) tarkkailijaryhmä, jonka raportin mukaan tehdään päätös muodostelmaluistelun sisällyttämisestä talviolympialaisiin 2018. Päätös asiasta saadaan myöhemmin keväällä.


Katse kohti SM-kilpailuja

Muodostelmaluistelun kotimainen kilpailukausi huipentuu 28.2-1.3.2015 luisteltaviin SM-kilpailuihin. Kilpailua isännöi tänä vuonna Tampereen Tapparan Taitoluistelujaosto ja kilpailut luistellaan näin ollen perinteikkäässä Hakametsän jäähallissa. Kilpailussa ovat jaossa SM-mitalien lisäksi myös edustuspaikat huhtikuun MM-kilpailuihin.

SM-kisaviikolla vielä paljon tehokasta treeniaikaa jäljellä, joka käytetään ohjelmien viimeistelemiseen:

- Treenaamme vielä elementtejä ja ohjelmia kokonaisuutena entistä ehompaan kuntoon. Lisäksi haluamme nauttia luistelusta ja tuoda sen ulos niin, että se välittyy myös katsomoon asti, kertoo Jalava.

Myös Tampereen SM-kilpailuihin on lähdössä vahva edustus Unikkifaneja, kaikki mukaan kannustamaan! Liput Lippupalvelusta.

Lisätietoa kisasta Tapparan Taitoluistelijoiden sivuilta.


Viimeinen kuukausi on sisältänyt paljon hienoja hetkiä, seuraavassa kuvakollaasissa kurkistus menneisiin kilpailuihin.             

Uusi Team Unique vuosikalenteri 2015 on ilmestynyt!Perinteinen Unikki-kalenteri on päivitetty vuoteen 2015 ja ladattu täyteen vauhdikkaita fiiliskuvia. Osta omasi kisoissa TU:n fanituotemyynnistä tai varaa omasi tutulta Unikilta. Hinta 10,00€.


Sisko samassa joukkueessaKuten monissa joukkueissa, myös Unikeissa on jo vuosien ajan ollut sisaruspareja. Enimmillään siskoja oli vuonna 2009, kolmesta perheestä! Vuodesta 2010 joukkueen siskokiintiön ovat täyttäneet Minttu ja Mira
Esittelyssä: Minttu Palsola

Team Uniquen edustava ykköskapteeni Minttu haki HSK:hon ja juniorijoukkue Team Mystiqueen vuonna 2008, kun luistelumahdollisuudet alkoivat loppua kotipaikkakunnalla Kuopiossa. Pyrkiminen Helsingin kovatasoisiin joukkueisiin oli ollut jo pitkään ajatuksissa. Hoskilaisten kivat ohjelmat, vauhdikkuus ja urheilullisuus olivat syitä seuranvalintaan. Luisteltuaan vuoden Mystikeissä, Mintun tie jatkui Unikkeihin.
 
Minttu kertoo luistelleen pikkusiskonsa Miran kanssa samassa joukkueessa, muutamaa välivuotta lukuun ottamatta, koko luistelu-uransa. Minttu sanookin siskosten ottavat luisteluasiat niin vakavasti, että eri joukkueissa luistelu ja toista vastaan kisaaminen tuskin onnistuisivat. ”Riitaa tulisi kyllä pienimmästäkin perusasiasta aina kisatuloksiin asti. Plus olisi hermostuttava ajatus, että joutuisin kisaamaan Miran taitoja vastaan”, Minttu nauraa. Pitkä yhteinen matka Kuopion muodostelmajoukkueissa sai kuitenkin jatkoa HSK:ssa, kun Mira muutti Helsinkiin vuonna 2009. Yhteistä Unikkitaivalta on takana nyt neljä vuotta.

Pitkä yhteinen luisteluhistoria Miran kanssa on tuonut paljon heidän molempien elämään; Minttu uskoo jokapäiväisten treenimatkojen, kesäkuntojen, palauttelujen ja kaiken yhdessä vietetyn ajan tehneen heistä läheisempiä, kuin mitä he olisivat ilman yhteistä harrastusta. ”Elämme samanlaista arkea, jolloin sitä tietää mitä toisen elämään kuuluu. Hyvinä ja huonoina hetkinä tietää että tuki on lähellä”, Minttu sanoo. 
 
”Tässä joukkueessa ei turhaan kehuta ketään, ja varsinkin Miran kohdalla joka kehu menee oikeaan osoitteeseen. Siskoa voi ihailla ja pitää idolina ilman pienintäkään kateutta sen taidoista ja lahjakkuudesta, Mira on supertyyppi!”

 
Esittelyssä: Mira Palsola

Kuten monet muut, myös Mira kertoo haaveilleensa sennuissa luistelusta pienestä asti. Kun Minttu pääsi HSK:hon vuonna 2008, päätti pikkusiskokin lähteä hakea junnujoukkue Team Mystiqueen. Peruskoulu kuitenkin sitoi pikkusiskon Kuopioon vielä vuodeksi Mintun muutettua Helsinkiin. Viimeinen luisteluvuosi Kuopion Ice Fusionissa oli Miran sanojen mukaan omien taitojen kartuttamista;

 
 ”Halusin päästä luistelemaan kovatasoisessa joukkueessa, kilpailemaan kärkisijoista ja ennen kaikkea saada kaikki irti rakastamastani lajista. Viimeisen vuoden Kuopiossa keskityin omien taitojeni kehittämiseen”. Lisämotivaatiota Mira sai joululomalla, kun tuli testaamaan HSK:hon. ”Sain treenata kaksi päivää Unikkien ja Mystikkien kanssa, ne päivät olivat sen hetkisen luistelu-urani parhaimmat, ja pelottavimmat.”

Mira pääsi Team Mystiqueen vuonna 2009, ja seuraavana keväänä Miru kertoi nostavansa Miran sennuihin; näin Team Palsola oli samassa joukkueessa! Kapteeniksi Minttu valittiin vuonna 2012. ”Se että oma sisko on kapteeni ei ole mitenkään outoa, Minttu oli monia vuosia kapteenina jo Kuopiossa. Otan siitä muutenkin mallia ja kuuntelen neuvoja, se on kuitenkin mun isosisko”, Mira kertoo.
 
Valtaosan ajasta sisko joukkueessa on, Miran sanojen mukaan, iso voimavara. Hyvät ja huonot hetket on helppo jakaa sellaisen kanssa, jonka tuntee niin hyvin. Toisen onnistumisista iloitsee suuresti, joskus taas vaikeampina hetkinä huolehtii toisen puolesta ehkä liikaakin. Yhteisen pitkän luisteluhistorian takia Mira ei oikeastaan osaisi kuvitella luistelevansa Mintun kanssa eri joukkueissa.

”Sisko on vähän niinkun bestis, osaa lukea toisen mielialoja ja heittää hyviä inside-juttuja. Unikeilla ei voisi olla parempaa kapua, eikä mulla parempaa siskoa, mitä Minttu on."
"Hyvä palauttelu mahdollistaa kovan treenin seuraavanakin päivänä"

Kuvittele seitsemän tunnin hikitreeni sunnuntaille. Sitten neljä tuntia maanantaille, tiistaille, keskiviikolle... Miten jatkuvasta kovasta harjoittelusta selviää seuraavaan päivään niin, että treeniteho pysyy korkealla viikosta ja kuukaudesta toiseen? 

Unikkien kovan kunnon taustalla on tuhansia työtunteja ja ammattimainen asenne luistelusuorituksia tukevia toimia kohtaan. Jokaisen päivän päätteeksi joukkueella on yhteistä palautteluaikaa puoli tuntia, jonka lisäksi yksilöt tekevät omatoimista kropanhuoltoa vapaa-ajallaan. Unikkien Emmi ja Aiski kertovat palautteluvinkkejä, jotka auttavat pitämään treenitehoja yllä päivästä toiseen!

”Kovan treenin päätteeksi on hyvä juosta n. 10 minuuttia, jotta maitohapot lähtee hyvin liikkeelle, tämä nopeuttaa palautumista selvästi. Jalkojen palautumista auttaa hölkän jälkeen rennot heilurit eteen, sivuille ja taakse, sekä isojen lihasryhmien venyttely. Me Unikit käytämme palautteluissa apunamme myös kuntovalmentaja Jussilta saamia fasciapalloja, joiden avulla saa eloa lihaskalvoille:)”
 
Unikkien top-5 palautumisvinkit
 
1. Riittävä unen määrä
2. Palauttava ruoka ( maitorahka, hedelmä tms)
3. Palauttava hölkkä
4. Venyttelyt+ pallottelu
5. Kaverit! 
             
                                  Fasciapallo käsittely jäätreenin jälkeen! 
SPONSORI ESITTÄYTYY:

Kun suunnittelet  IT-palvelun tai monitoimilaiteratkaisun kilpailutusta, aloita hankintaprojektisi meiltä, Mikavasta. Me olemme vakavarainen perheyritys, johon voit luottaa hyvinä ja vaikeinakin aikoina.
 

Me mikavalaiset haluamme olla yrityksellesi kumppani, jonka kanssa saat helpotusta arkeesi sekä suhteen, joka kestää.
 

Toimivan ja energisen toimiston tunnelma alkaa yleensä sieltä mistä sitä vähiten odottaa; perimmäisestä nurkasta, jossa monitoimilaite ja palvelinkaappi sijaitsee.
 

Sanotaan, että laatua on vaikea määritellä, mutta sen tietää kun sen kohtaa.
 

Laitteistoissamme laatu näkyy ja tuntuu, sillä me jos kuka tiedämme miten toimiston hiljainen työmyyrä muuttuu jumittaessaan tai rikkoutuessaan ärsyttäväksi kapistukseksi.
 

Tyytyväisiä asiakkaita löytyykin tämän maan pienistä ja keskisuurista toimistoista ilahduttavan paljon.
 

Me Mikavassa keskitymme vain ja ainoastaan yhteen asiaan: huippulaatuisiin laitteisiin ja palveluun, kompromissit jätämme muille. Tuotteemme ja palvelumme ovat pitkäikäinen investointi yrityksellesi, mutta myös investointi henkilökuntaan, jouhevaan arkeen ja sujuvuuteen.
 

Tästä meillä on vahva näyttö: yli 20 vuoden ja kahden sukupolven kokemus – ja tuhansia ratkaisuja.
 

Sähköposti: toimisto@mikava.fi
Puhelinvaihde: 0207 302 700

TU FANITUOTE
TU SYDÄNPINSSI
Tälle kaudelle suunniteltu uusi pinssi on herättänyt huomiota ja fanit ovat ottaneet sen innolla vastaan. Metalliseen pinssiin on kaiverrettu joukkueen nimi ja slogan. Pinssi kimaltaa upeasti kullanhohtoisena. Koko 40x35mm.


TU-sydänpinssi saatavilla kisoissa ja tapahtumissa TU:n fanituotemyynnistä.
TU Kilpailukalenteri 14-15

10.10.2014 Finlandia Trophy Espoo, Barona Areena,
59,21 (vain lyhytohjelma)
8.-9.11.2014 1. SM-Valintakilpailu, Helsingin jäähalli
186,76
12.-14.12.2014 2. SM-valintakilpailu, Barona Areena
196,58
9.-11.1.2015 Cup Of Berlin
191,94
24.1.2015 Aluemestaruuskilpailut

63,73 (vain lyhytohjelma)
29.-31.1.2015 French Cup, Rouen
196,34
28.2.-1.3.2015 SM-kilpailut, Tampere
9.-11.4.2015 MM-kilpailut, Hamilton, Canada
 
Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences