Copy
Maaliskuu 2015
View this email in your browser

 

Team Unique esiintyy taitoluistelun MM-kisojen loppunäytöksessä Shanghaissa!


"On iso kunnia edustaa koko muodostelmaluistelua"

Kansainvälinen luisteluliitto, ISU, on valinnut Team Uniquen esiintymään taitoluistelun MM-kilpailuihin Kiinan Shanghaihin. Vuoden 2013 maailmanmestarit ovatkin osuva valinta edustamaan muodostelmaluistelua muiden taitoluistelulajien rinnalle. Esiintyminen on hyvä tilaisuus tuoda muodostelmaluistelulle näkyvyyttä; taitoluistelun MM-kilpailut televisioidaan yli 150 maahan! Unikit esittelevät osaamistaan maailman muiden taitoluisteluhuippujen kanssa kilpailujen loppunäytöksessä sunnuntaina 29. maaliskuuta.

- Olemme todella kiitollisia siitä, että saimme näin mahtavan tilaisuuden varsinkin, kun emme saaneet paikkaa muodostelmaluistelun MM-kisoihin. On iso kunnia edustaa koko muodostelmaluistelua ja päästä esiintymään maailman huippu yksinluistelijoiden, pariluistelijoiden ja jäätanssijoiden kanssa, kuvailee joukkueen kapteeni Minttu Palsola tunnelmia valinnan jälkeen.

Valinta onkin hieno kunnianosoitus niin Unikkien pitkäjänteiselle työlle kuin suomalaiselle muodostelmaluistelullekin. Minttu kuitenkin muistuttaa, että vastuu on suuri ja se pitää kantaa nöyrästi töitä tehden.

- Vaikka ei olla lähdössä kisaamaan on suoriuduttava hyvin ja näytettävä mitä muodostelmaluistelulla on annettavaa, kertoo Minttu.

Shanghain matkalla keskitytään ensisijaisesti totta kai itse esitykseen ja luvassa on myös muutamat jääharjoitukset. Joukkueen kanssa matkusteluun kuuluu kuitenkin aina myös muuta hauskaa tekemistä ja matka onkin kaiken kaikkiaan hieno päätös Unikkien nousujohteiselle kaudelle.

- Toivomme kovasti, että pääsisimme katsomaan itse kisojakin mahdollisimman paljon. Totta kai näihin ulkomaan matkoihin kuuluu myös pientä shoppailua ja nähtävyyksiin tutustumista. Kyllä tätä matkaa odotetaan jo ihan älyttömällä innolla!


Taitoluistelun MM- kilpailut YLE2 25.-29. maaliskuuta.
SUORAT LÄHETYKSET YLE AREENASSA

 


SM-kilpailuissa kauden parasta Unikkia!

 
Muodostelmaluistelun senioreiden, junioreiden ja noviisien Suomen mestarit ratkottiin Tampereella 28.2-1.3.2015. Perinteikkääseen Hakametsän jäähalliin oli saapunut ilahduttavan paljon katsojia seuraamaan kauden tärkeintä kilpailua. Myös Team Uniquen ohjelmat oli hiottu priimakuntoon ja molempien päivien suoritukset olivatkin taattua Unikkilaatua.

- Luistelimme kisoissa juuri niin kuin olimme sopineet: rohkeina ja ylpeinä joukkueestamme. Nautimme ihanista ohjelmistamme ja halusimme luistella suurella sydämmellä toisillemme! kertoo Unikkien kapteenitrioon kuuluva Oona Sainio.

Unikit palkittiin vahvoista ja vauhdkkaista ohjelmista kauden parhain pistein 211,88 ja tuloksena oli kilpailun kolmas sija. Oona huomauttaa, että erityisesti lyhytohjelman hyvät pisteet (71,10) lämmittivät mieltä, kun saa kovalle työlleen palkinnon.

- Olen todella ylpeä tästä rautaisesta porukasta, etenkin kauden aiempien vastoinkäymisten jälkeen! Oona lisää.

SM-kisojen voittajaksi selviytyi Helsingin luistelijoiden Marigold Ice Unity, toiseksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes ja helsinkiläistrion panosta täydensi neljänneksi sijoittunut niin ikään loistavasti onnistunut Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions.

Noviisisarjassa Unikkien pikkusiskot Dynikset luistelivat ilahduttavasti hopealle! Pisteitä Team Dynamique keräsi Viikinkiprinsessan tarina -ohjelmallaan 57,10.
Kuvat: Joonas Puhakka

Uusi Team Unique vuosikalenteri 2015 on ilmestynyt!
 
Perinteinen Unikki-kalenteri on päivitetty vuoteen 2015 ja ladattu täyteen vauhdikkaita fiiliskuvia. Osta omasi kisoissa TU:n fanituotemyynnistä tai varaa omasi tutulta Unikilta. Hinta 10,00€.
Esittelyssä: Sofia Heinonen

Neljättä vuottaan Unikeissa luistelevalle Sofialle Team Unique on luistelu-uran toinen senioritason joukkue. Vaihtarivuosi Kanadassa oli tarkoitus viettää Nexxicen juniorijoukkueessa, mutta yllätykseksi luistelu jatkuikin vuoden 2009 maailmanmestarin Nexxice senior -joukkueen riveissä. Vaihtarivuoden myötä Sofia pääsikin edustamaan Kanadan ykkösjoukkuetta MM-jäillä, ja vieläpä Helsingin MM-kisoissa!
”Kanadavuoteni jälkeen mietin millaisen luistelu-uran haluan, ja Unikit olivat oikeastaan ainoa vaihtoehto. Paras luistelutaito, urheilullisuus, cool staili, vauhdikkuus ja voima”
 
Kausi 2014-2015 alkaa olla loppusuoralla, ja Sofia kertoo kauden tuoneen paljon unohtumattomia kokemuksia ja upeita hetkiä joukkueen kanssa. Parasta kaudessa oli kasvutarina: joukkue teki uskomattoman työn ja kasvoi vuodessa yhtenäisemmäksi. Jos oli pakko eritellä yksittäisiä hienoja hetkiä, ne olivat Sofian mielestä SM kisojen suoritukset sekä lyhytohjelman vaihdos kesken kilpailukauden. Tästä jatkaa entistä vahvempi TU!
 
”Unikkeja parempaa paikkaa elää ei ole. Kaikki saa olla omana itsenään joukkueessa, kopissa on avoin ja vastaanottava ilmapiiri ja jokainen on kokonaisuudessa tärkeä! Positiivinen ilmapiiri ja täysillä tekeminen tekevät Unikeista kultaa”

 
Esittelyssä: Lotta Nyman
 
Unikkien kuopukselle Lotalle pääsy Unikkeihin tuli todellisena yllätyksenä, kun ensimmäisten valintakisojen jälkeen Miru kysyi, kiinnostaisiko luistelu Unikeissa. Iki-HSKlaiselle Lotalle Unikeissa luistelu oli ollut haaveena jo pitkään, joten 16-vuotias otti haasteen vastaan. Tyttö kisasikin ensimmäiset sennukisansa rivissä jo kuukautta myöhemmin!
 
”Unikeissa luistelu on ollut maailman siisteintä! Aluksi jännitti aika paljon tulla nuorimpana tänne sennuihin, ja vielä kesken kauden. Joukkue kuitenkin auttoi pääsemään uusiin juttuihin mukaan. Täällä nuorimmaista ei jätetä yksin;)”
 
Ensimmäinen sennukausi on antanut Lotalle paljon, ja erityisesti kisat ja kisamatkat ovat olleet isoja ja muistorikkaita hetkiä kaudella 2014-2015. Yksittäisiä kisoja tärkeämpää Lotalle on kuitenkin ollut Unikkien arki: joka päivä treenataan kovaa ja hyvällä fiiliksellä!
 
”Se on uskomatonta, miten helppoa Unikkeihin oli tulla! Täällä on avoin ja rento ilmapiiri, sekä superihanat joukkuelaiset. Hallilla on aina kivaa, ja pääsee heittää hyvää läppää jengin kanssa. Parasta Unikeissa luistelussa ovat täysillä tekeminen, kova vauhti ja huiput kaverit”
TU FANITUOTE
TU SYDÄNPINSSI
Tälle kaudelle suunniteltu uusi pinssi on herättänyt huomiota ja fanit ovat ottaneet sen innolla vastaan. Metalliseen pinssiin on kaiverrettu joukkueen nimi ja slogan. Pinssi kimaltaa upeasti kullanhohtoisena. Koko 40x35mm.


TU-sydänpinssi saatavilla kisoissa ja tapahtumissa TU:n fanituotemyynnistä.
TU Kilpailukalenteri 14-15

10.10.2014 Finlandia Trophy Espoo, Barona Areena,
59,21 (vain lyhytohjelma)
8.-9.11.2014 1. SM-Valintakilpailu, Helsingin jäähalli
186,76
12.-14.12.2014 2. SM-valintakilpailu, Barona Areena
196,58
9.-11.1.2015 Cup Of Berlin
191,94
24.1.2015 Aluemestaruuskilpailut

63,73 (vain lyhytohjelma)
29.-31.1.2015 French Cup, Rouen
196,34
28.2.-1.3.2015 SM-kilpailut, Tampere
211,88
 
Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences