Copy
Toukokuu 2015
View this email in your browser


Team Unique 2015-2016 on nyt siirtynyt jäähalleilta kesäloman viettoon.  Pelkkää mansikoiden syömistä ja rannalla makoilua kuuden viikon loma ei suinkaan ole, vaan Unikkien ammattitaitoinen valmennustiimi on räätälöinyt luistelijoille monipuoliset kunto-ohjelmat lomaviikoille. Heinäkuun lopussa halleille palaa taas entistä vahvempi joukkue!
 
Team Uniquen 20-vuotis juhlavuoden kunniaksi palaamme tässä uutiskirjeessä jälleen menneisiin luisteluvuosiin.
 
2000-2001
 
Kasvu kilpaurheilijoiksi alkoi kaudella 2000-2001, kun Unikkeja siirtyi valmentamaan, nykyinen HSK:n päävalmentaja, Mirjami Penttinen. Mirun johdolla joukkue saatiin aivan uudelle tasolle, ja ensimmäisen kerran Unikit pääsivät todella kisaamaan MM-edustuspaikasta. Historiallinen toinen sija saavutettiin sekä 1. että 2. Valintakilpailuissa. Helsingin maailmanmestaruuskilpailuiden edustuspaikat ratkaistiin SM-kilpailuissa, missä Unikit putosivat täpärästi kisan kolmanneksi lyhytohjelman toiselta sijalta. Kärki oli kuitenkin kurottu kiinni, ja matka kohti kansainvälisiä arvokisoja saattoi alkaa.


2000-2001 kauden vapaaohjelma

2001-2002
 
Kaudella 2001-2002 Unikkien harjoitusohjelmaan lisättiin tanssia sekä psyykkistä valmennusta. Miru rakensi joukkueelle ohjelmat, jotka jäivät elämään ja muistetaan muodostelmamaailmassa tänäkin päivänä. Mukaansatempaavalla Rap-lyhytohjelmalla ja tunteikkaalla Klovni-vapaaohjelmalla osoitettiin niin luistelijoiden kuin valmennustiiminkin monipuolisuus. Hienosta kaudesta ja kisamenestyksestä huolimatta joukkue taipui karvaasti pronssille SM-kilpailuissa. Suuri pettymys vaihtui kuitenkin onnenkyyneliin, kun Miru SM-kisojen jälkeen ilmoitti puhelinringillä luistelijoille, että MM-paikka oli saavutettu. Team Uniquen MM-debyytti luisteltiin Ranskan Rouenissa, tuloksena kuudes sija.

 
Rap-lyhytohjelma

2002-2003
 
Team Uniquen pitkäaikainen tanssi- ja koreografivalmentaja Lilli Helpi liittyi valmennustiimiin kaudelle 2002-2003. Sääntömuutoksien myötä muodostelmaluistelujäille tuotiin ryhmänostot, jotka lisäsivät vapaaohjelman vaikeustasoa. Edelliskauden MM-edustuspaikka innoitti joukkuetta harjoittelemaan entistä ahkerammin, ja hyvästä fyysisestä kunnosta muodostui Unikkien tavaramerkki. Ahkera ja määrätietoinen harjoittelu palkittiin historian ensimmäisellä SM-hopealla, ja paikalla Ottawan MM-kilpailuissa. Maailmanmestaruuskilpailuissa saavutettiin hyvillä suorituksilla neljäs sija.


 Team Unique saavutti ensimmäisen SM-hopeansa 2003

2003-2004
 
Kausi lähti lupaavasti liikkeelle, kun Miru loi jäälle taas kaksi hienoa ohjelmaa. Matrix-elokuvamusiikkiin luisteltu lyhyt ja Red Dragon vapaaohjelmat olivat molemmat voimakkaita ja intensiiviä kokonaisuuksia. Erityisesti vapaaohjelman näyttävä puku herätti huomiota, johon oli paljetein kirjailtu koko toisen puolen peittävä, suuri lohikäärme. Ohjelmassa haettiin rajoja myös kolmikerroksisella ryhmänostolla, mikä kuitenkin kiellettiin sääntömuutoksella kesken kauden. Kauden aikana nähtiin hyviä kisasuorituksia ja onnistumisia niin ensimmäisissä kuin toisissakin valintakilpailuissa, mutta MM-edustuspaikka jäi haaveeksi SM-kilpailujen epäonnien vuoksi. 
 
 
2004-2005
 
Team Uniquen kauden teemat toivat jälleen joukkueen monipuolisuuden esille; lyhytohjelman Terminator-musiikkiin luisteltu prätkäjengi ja vapaaohjelman koskettava kuvaus sodasta ja rauhasta olivat niin luistelijoiden kuin yleisönkin mieleen. Kausi 2004-2005 oli lajin kannalta historiallinen, sillä 6.0-arvioinnin tilalle kehitettyä uutta arviointijärjestelmää testattiin SM-kilpailuissa ensimmäisen kerran. Uusi arviointijärjstelmä nosti ohjelmien vaikeustasoa, kun kuvioissa tehtävät askelsarjat lisääntyivät ja askelten puhtauteen kiinnitettiin ensimmäistä kertaa huomiota. Seuramme HSK juhli 130-vuotista historiaansa Koirien Kalevala-luistelunäytöksellä. 
 Kuuluuko Unikkityttöjen kesään muutakin kuin salitreeniä? Seuraa Facebookista ja Instagramista luistelijoiden lomapäivityksiä eripuolilta maailmaa!
Esittelyssä: Mirjami Penttinen

Kesän aikana Newsletterissä esitellään Team Uniquen maineikas valmennustiimi. Ensimmäisenä vuorossa päävalmentaja MiruTeam Uniquen päävalmentaja Mirjami Penttinen aloitti valmentamisen jo oman aktiiviuransa aikana Helsingin taitoluisteluklubissa. Silloinen Rockettes-joukkueen kapteeni valmensi oman seurana juniorijoukkue Team Fintasticia. Lopulta oman luistelun ja työn yhdistäminen tuli liian haastavaksi, ja Miru siirtyi täyspäiväiseksi valmentajaksi. HSK:hon hän siirtyi kaudelle 2000-2001, ja luotsi SM-seniorit uudelle tasolle heti ensimmäisellä kaudellaan.
 
Monien muiden lajin parissa arvostettujen valmentajien tapaan, myös Miru on auttanut ulkomaisia joukkueita ohjelmien teossa. Kun oman maan sisältä ei vielä löydy osaamista vaativien muodostelmaohjelmien rakentamiseen, apua usein haetaan Suomen ammattitaitoisilta valmentajilta. Mirun tekemiä ohjelmia on näkynyt kansainvälisillä jäillä jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on auttanut ohjelmanteossa laajasti ympäri maailmaa, tänäkin kesänä ohjelmia rakennetaan niin Iso-Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.
 
Lajin kehittymisen kannalta on olennaista, että asiantuntijat jakavat osaamistaan niin kotimaisesti kuin kansainvälisesti. Miru on uransa aikana ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa, sekä pitänyt koulutusseminaareja niin Suomen taitoluisteluliiton, että kansainvälisen luisteluliiton ISU:n nimissä. 


Omien lajiensa superstarat! Miru ja tämän hetken
taitoluistelumaailman arvostetuin valmentaja, Brian Orser

Unikit kertovat:

"Mirun suhtautuminen lajiin ja sen kehittämiseen on kaikintavoin ihailtavaa, hänen ammattitaitonsa ja tekonsa yhteisen hyvän eteen ovat vertaansa vailla. Nytkin omalla kesälomallaan meistä hän kiertää maailmalla viemässä lajia eteenpäin, kuinka ylpeitä olemmekaan! 

On vaikea kuvailla sitä luottamuksen määrää, mitä tunnemme Mirua kohtaan. Käytämme luisteluun lähes kaiken vapaa-aikamme, ja valtaosan tuosta luisteluun käytetystä ajasta teemme vain sen mitä Miru sanoo. Miru siis hallitsee suurta osaa päivämme ohjelmasta;) Emme silti vaihtaisi hetkeäkään, Mirun koulu ei ole vain tätä päivää, vaan koko elämää varten! Hän auttaa meitä löytämään omat vahvuutemme, hyväksymään heikkoudet ja kehittämään niitä. 

Miru opettaa meille rehellisyyttä, rehtiyttä, erilaisuuden arvostamista, urheilullisuutta ja itsensä ylittämistä päivittäin. Kiitämme päävalmentajaamme niin monesta asiasta, työ jatkukoon! <3"

 
TU FANITUOTE

TU KANGASKASSI
Kesä on juuri tulossa ja Unikkien kangaskassi sopii moneen tilanteeseen. Kassi kulkee kivasti pyörän tangolla tai olalla keikkuen kesän eri tapahtumissa. Kassissa kulkee mukana lenkkarit tai piknik-herkut! :)

Musta väri on aina tyylikäs ja ehdottomasti myös Unikkien suosikki. Kultainen logopainatus kassin kyljessä tuo käyttäjän juhlafiilikselle missä tahansa.

Kangaskassi saatavilla Team Placen verkkokaupassa.
 
Sponsori esittäytyy:

Oletko tyytyväinen nettisivuihisi?

 

NÄYTTÄVÄT, TOIMIVAT JA HELPOSTI PÄIVITETTÄVÄT SIVUSTOT. SOVITUSSA AJASSA JA BUDJETISSA.

Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences