Copy
Huhtikuu 2015
View this email in your browser

 

Team Unique miljoonayleisön edessä

 

Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) sekä Kiinan taitoluisteluliitto kutsuivat Team Uniquen esiintymään taitoluistelun MM-kisojen loppunäytöksessä. ISU haluaa nostaa muodostelmaluistelun tunnettuutta maailmalla sekä samalla tuoda julki lajin ehdokkuutta vuoden 2018 talviolympialaisiin.

 
Team Uniquen matka Kiinan Shanghaihin ja taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailuihin toivat muodostelmaluistelulle suuren näkyvyyden ja paljon uusia faneja. Gaalaesiintyminen oli merkittävä merkkipaalu muodostelmaluistelun 30-vuotisessa historiassa, sillä laji pääsi nyt maailmanlaajuisen TV-yleisön eteen. Arviolta yli 100 miljoonaa TV-katsojaa seurasi Team Uniquen luistelua osana loppunäytöstä. 

Unikeille matka oli ennen kaikkea kokemus, jollaista lajin parissa ei ole ennen koettu. Monet jo vuosia joukkueessa luistelleet nimesivät matkan uran parhaaksi luistelumuistoksi!

Newsletterissä palataan vielä ikimuistoisen matkan tunnelmiin!

 
Cecilia ja Jussiville MM-kilpailujen ensikertalaisina 

Jäätanssipari Cecilia Törn-Jussiville Partanen edustivat Suomea MM-kilpailuissa ensimmäisen kerran urallaan. Debyyttiluistelu jäätanssin lyhyttanssissa ei aivan riittänyt jatkopaikkaan vapaatanssikilpailuun, mutta kilpailu oli arvokas kokemus parille tulevaisuutta ajatellen. 

"Mielestämme oli äärimmäisen hienoa ja kasvattavaa päästä edustamaan Suomea MM-areenoille, varsinkin koko kilpailuviikonlopun avaavana parina, jäätanssikilpailun ensimmäisenä. Ensikertalaisina olemme tyytyväisiä suoritukseemme MM-kisoissa, vaikka siihen mahtuikin noin viiden pisteen virhe twisselsarjassa. Kokonaisuutena MM-kilpailut olivat hieno kokemus, nautimme koko matkasta aivan täysillä. Shanghain matka oli aivan vertaansavailla, saimme sieltä paljon uutta motivaatiota ja uudenlaisen näkemyksen harjoitteluun jatkossa. Lisäksi oli hienoa olla ikuistamassa livenä suomalaisen muokkajoukkueen historiallista loppunäytösesiintymistä."

 

Gaalatunnelma ikuistettu upeina kuvina!

Klikkaa kuvagalleriaan Tästä


Kuvat: Antti Lehto
Matka vertaansa vailla
 
Aloitimme ikimuistoisen Shanghain matkamme keskiviikkona kerääntyen Helsinki-Vantaan lentokentälle tiedottomina siitä, millainen kokemus meitä odottaisi. Saavuttuamme Kiinaan torstaiaamuna, saimme heti osaksemme erityishyvää kohtelua, kun saattajat johdattivat meidät lentokenttäruuhkien ohitse meille tarkoitettuun jonoon. Mikä palvelu!

Torstaipäivä kului kaupungilla kierrellen, ihmetellen ja shoppaillen. Ymmärsimme pian, että emme suinkaan olleet tavallinen näky Kiinan katukuvassa. Herätimme huomiota kaikkialla minne menimme; paikalliset jopa räpsivät kuvia meistä kävellessämme pitkin Shanghain katuja. Usein joku juoksi peräämme kysymään vielä yhtä kuvaa, yhteiskuvaa, nimmaria.. Pyöritys muuallakin kuin kisahallissa oli mieletöntä!

Torstai-iltana suuntasimme Oriental Sport Centerille, joka toimi taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailujen areenana. Hallilla valkotakkinen tyttölauma herätti jälleen suuresti huomiota, ja huomasimme taas pääsevämme koristamaan jonkun pienen kiinalaisperheen valokuva-albumia. Torstai-iltana kilpailtiin pariluistelun maailmanmestaruudesta. Kilpailua seuratessamme katselimme loppuunmyytyä areenaa; mieliimme alkoi iskostua, että me todellakin olemme nyt täällä ja pääsemme sunnuntaina itse luistelemaan tuolla samalla jäällä maailmanhuippujen kanssa!

Perjantaiaamuna päätimme lähteä jälleen kohti kisa-areenaa, seuraamaan jäätanssin vapaaohjelmakilpailua. Onneksi päätimme, sillä kilpailu oli aivan mieletön. Kaikki se tunne, liukuvuus ja taito olivat jotain uskomatonta, kruununa tietysti ranskalaisparin yllätysvoitto ja maailmanmestaruus. Upean jäätanssikilpailun jälkeen oli vihdoin ensimmäisten omien harjoitustemme vuoro. Paikalle oli kerääntynyt katsojia, jotka olivat kiinnostuneita näkemään meidät ja halusivat tietää, mitä muodostelmaluistelu on. Jälleen saimme osamme valokuvamerestä. Tapasimme ensimmäisen kerran myös sunnuntain loppugaalan koreografin, joka oli luistelustamme, taidoistamme, valmentajan kunnioittamisesta ja käytöstavoistamme aivan myyty. Illemmalla suuntasimme ostoksille, ja parin tunnin tinkimisen jälkeen onnellinen (ja muutaman selfie stickin rikkaampi) lauma lähti kohti hotellia valmistautumaan uuteen upeaan päivään.

Lauantain aloitimme omilla harjoituksillamme jälleen koreografin kanssa ja tällä kertaa myös paikallinen televisiokanava oli kuvaamassa harjoituksiamme. Harjoitukset sujuivat mallikkaasti ja olimme valmiita seuraavan päivän näytökseen! Harjoitusten päätteeksi Miru, Minttu, Oona ja Sofia antoivat haastattelun tv-kanavalle ja kertoivat mitä muodostelmaluistelu on.

Päivällä menimme käymään Shanghain World Financial Centerissä 492 metrissä. Myös siellä saimme osamme huomiosta, kun japanilainen turistijoukko halusi saada kuvia kanssamme. Joukkuekuvamme ryöstettiin käsistä:) Ennen miesten vapaaohjelmakilpailua suuntasimme vielä kiinalaiselle marketille ostamaan viimeisiä ostoksia ja tuliaisia. Miesten kisassa halli oli tupaten täynnä ja tunnelma aivan katossa! Yleisön suosikkikaan ei tainnut jäädä kellekään epäselväksi metelistä ja pehmoleluista päätellen ;)
                    
Vihdoin oli sunnuntai! Suuntasimme areenalle heti aamusta taitoluistelun suurimpien starojen kanssa, totta kai samalla bussilla. Olimme aivan fiiliksissä, tänään on se päivä, jota olemme odottaneet! Pitkä päivämme alkoi yhteisharjoituksilla, missä kävimme läpi koko gaalan pala palalta. Maailman parhaat taitoluistelijat antoivat meille spontaaneja kehuja ja huudahduksia, kun näkivät millaista muodostelmaluistelu maailmanhuipulla on. Tunsimme lajirajat rikkovaa, keskinäistä kunnioitusta harjoituksissa; meidän työtämme ja urheilullisuuttamme arvostettiin, ja tiesimme kuuluvamme osaksi maailmanhuippuja.

 
Sitä tunnetta, mikä meillä oli aloittaessamme taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailuiden loppugaala, on vaikea kuvailla. Edessämme aukeni 18 000 ihmisen loppuunmyyty areena, tilanne veti meidät nöyriksi ja kiitollisiksi siitä, että kaikista maailman joukkueista juuri meidät valittiin edustamaan lajiamme. Kerta toisensa jälkeen kuului spontaaneja kiljahduksia ”Tätä voisin tehdä elääkseni!”, ”Ei ole mitään niin siistiä kuin tämä!”. Oli uskomatonta seistä samassa rivissä gaalan lopussa kaikkien voittajien kanssa ja kumartaa seisovalle yleisölle. Gloriaa, katseita, kehuja ja arvostusta saimme osaksemme vielä Closing banquetissa kilpailun jälkeen, jonne oli kutsuttu kaikki kilpailussa luistelleet tähdet.

 
Tämä ikimuistoinen matka on yksi elämämme kohokohtia <3 Kiitos! 

-Team Unique 

TU FANITUOTE
TU SYDÄNPINSSI
Tälle kaudelle suunniteltu uusi pinssi on herättänyt huomiota ja fanit ovat ottaneet sen innolla vastaan. Metalliseen pinssiin on kaiverrettu joukkueen nimi ja slogan. Pinssi kimaltaa upeasti kullanhohtoisena. Koko 40x35mm.


TU-sydänpinssi saatavilla kisoissa ja tapahtumissa TU:n fanituotemyynnistä.
TU Kilpailukalenteri 14-15

10.10.2014 Finlandia Trophy Espoo, Barona Areena,
59,21 (vain lyhytohjelma)
8.-9.11.2014 1. SM-Valintakilpailu, Helsingin jäähalli
186,76
12.-14.12.2014 2. SM-valintakilpailu, Barona Areena
196,58
9.-11.1.2015 Cup Of Berlin
191,94
24.1.2015 Aluemestaruuskilpailut

63,73 (vain lyhytohjelma)
29.-31.1.2015 French Cup, Rouen
196,34
28.2.-1.3.2015 SM-kilpailut, Tampere
211,88
 
Share
Tweet
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Copyright © 2015 Team Unique, Helsingfors Skridskoklubb rf. , All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences