Copy

TEVA en Pharmachemie: Bittere pillen voor Palestijnen; slik die niet en informeer je apotheker!

Beste vriend, vriendin van Palestina,

Geneesmiddelen krijg je voorgeschreven; en maar weinig mensen kijken naar het merk. Ten onrechte, want sommige medicijnen maken jou misschien beter, maar Palestina echt ziek. Dat gebeurt met de medicijnen van Teva.

Teva –met haar dochteronderneming Pharmachemie- is een internationaal opererend concern dat ook in Nederland een vestiging heeft. De hoofdvestiging van Teva staat in Israël. En het economisch belang van het concern voor Israël is gigantisch. Als geen ander profiteert Teva ook van de bezetting van Palestina. Dat komt vooral door het Israëlische beleid dat eigen import van medicijnen door Palestijnen onmogelijk maakt, waardoor ook Teva zijn prijzen kan opdrijven.

Is het vreemd dat de levensverwachting van Palestijnen tien jaar lager is dan van Israëli’s? Dat de zuigelingen- en moedersterfte bij Palestijnen in de bezette gebieden vier keer hoger is dan bij Israëlische burgers? Dat de woekerwinsten die Teva maakt in bezet Palestina weggesluisd worden naar Israël?

Ook jij kunt een steentje bijdragen aan de bestrijding van dit onrecht. Simpelweg door je apotheker en zorgverzekeraar te laten weten dat je geen producten van Teva voorgeschreven wilt krijgen. Je apotheker zal dit toevoegen aan je dossier en er rekening mee houden bij het verstrekken van medicijnen. Dat gebeurt ook bij allergieën……………en wij zijn allergisch voor onderdrukking en onrecht; en de schendingen van mensenrechten.

Dus, klik hier, vul het formulier in en bezorg het bij je eigen apotheek (of mail het). Een kopietje naar je zorgverzekeraar maakt de actie nog breder bekend. En een kopietje naar info@docp.nl zorgt er voor dat wij weten hoe groot ons succes is.

Meer informatie? Zie bijvoorbeeld deze column op Jaffadok of het rapport “Divide and Conquer” van Physicians for Humans Rights, of het rapport “Captive Economy, The Pharmaceutical Industry and the Israeli Occupation” van Who Profits. 

Met vriendelijke groet,

Benji de Levie

DocP is een particuliere organisatie die zich inzet voor de rechten van de Palestijnen. Wij zijn aangesloten bij de internationale beweging voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS).

Met uw donatie kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Maak uw bijdrage over op bank- rekeningnummer NL12 TRIO 0254 7345 29 (Triodosbank). tnv Diensten en Onderzoekcentrum Palestina o.v.v. gift docP. DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stichting docP, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je  geabonneerd bent op de docP Nieuwsbrief. Als je geen verdere informatie van ons wilt ontvangen kun je je hieronder uitschrijven.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp