Copy

Petitie: Zeg Nee tegen medeplichtig OV!


Beste vriend, vriendin van Palestina,

Voor gedeelten van Friesland wordt het OV aanbesteed. Eén van de bedrijven die meedingt naar het miljoenencontract is EBS, het Europese dochterbedrijf van het Israëlische Egged. Egged verzorgt busvervoer tussen Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Volgens de regels van het Internationaal Recht zijn die nederzettingen illegaal.

Egged maakt gebruik van wegen die voor Palestijnen verboden zijn en exploiteert ook gesegregeerde busdiensten, verboden voor Palestijnen. Met een dergelijk bedrijf moet Friesland geen zaken doen!

Klik hier om de petitie te tekenen!

Petitie

 

Wij,

bezorgde burgers, reizigers met het O.V. en mensenrechtenactivisten,

Constateren:

dat het Europese EBS een 100% dochterbedrijf is van de Israëlische onderneming Egged,

dat EBS meedingt naar een miljoenencontract voor het O.V. in Friesland,

dat Egged door haar dienstverlening bijdraagt aan de instandhouding van illegale nederzettingen. En dat voor de bouw van die nederzettingen Palestijnse burgers blijvend beroofd worden van hun grond, inkomsten en bewegingsvrijheid,

dat Egged zich schuldig maakt aan mensenrechtenschendingen door in de bezette gebieden geen Palestijnen toe te laten in de bus.

dat het moederbedrijf Egged profiteert van de bezetting en dat winsten van EBS in Friesland gemaakt, ook ten goede komen aan het Israëlische moederbedrijf Egged.

Verzoeken:

De bestuurders van de provincie Friesland om EBS geen concessie voor het O.V. te verlenen, zodat wij niet medeplichtig worden aan het nederzettingen- en bezettingsbeleid van Israël.

En daarmee te handelen in overeenstemming met:

  • het kabinetsbeleid, dat bedrijven actief ontmoedigt om zaken te doen in, of ten behoeve van Israëlische nederzettingen, en
  • het Nationaal Actieplan Bedrijfsleven en Mensenrechten, hierin bepaalt de overheid dat bedrijven waarmee zaken worden gedaan de mensenrechten moeten respecteren en schendingen er van moeten voorkomen.
Willen jullie de petitie tekenen en helpen delen op social media?

Met vriendelijke groet,

Benji de Levie
 
Klik hier om de petitie te tekenen!

Laat ons weten waar je woont!


Er zijn regelmatig activiteiten in allerlei plaatsen verspreid over Nederland.
Wij van docP willen je graag informeren als er acties worden gepland in jouw buurt, zodat je mee kunt doen. Misschien wil je zelf een actie starten en heb je behoefte aan advies en materialen.
Kortom, laat ons je woonplaats weten!
Vul je woonplaats in!
DocP is een particuliere organisatie die zich inzet voor de rechten van de Palestijnen. Wij zijn aangesloten bij de internationale beweging voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS).

Met uw donatie kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Maak uw bijdrage over op bank- rekeningnummer NL12 TRIO 0254 7345 29 (Triodosbank). tnv Diensten en Onderzoekcentrum Palestina o.v.v. gift docP. DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stichting docP, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je  geabonneerd bent op de docP Nieuwsbrief. Als je geen verdere informatie van ons wilt ontvangen kun je je hieronder uitschrijven.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp