Copy

Oproep tot actie!
Picket-line voor Palestijnse rechten | 26 mei, 16.15 uur | Plein, Den Haag


Op donderdag 26 mei vindt in de Tweede Kamer de jaarlijkse vergadering over Israël/Palestina plaats. Die gelegenheid grijpen wij aan om vóór de deur van de Kamer een duidelijk statement te maken. Onder het motto 'Don't Buy It Anymore' eisen we een rechtvaardiger Israël/Palestina-beleid.
 
Ter discussie staan o.a. de maatregelen van de EU inzake etikettering van producten uit de illegale Israëlische kolonies in Palestina. Daarbij staat de vraag centraal of die producten van een speciale sticker moeten worden voorzien. Uiteraard hebben consumenten recht op correcte herkomstinformatie en zijn correcte etiketten nodig. Als er ”Israel” op een product staat moet het uit Israel komen en niet uit een illegale kolonie. Daarop moet streng worden gecontroleerd.

Maar de Tweede Kamer stelt zich de verkeerde vraag. De juiste vraag is of deze producten uit illegaliteit überhaupt verkocht horen te worden. Het antwoord op die vraag is 'Nee'. Illegaal blijft illegaal, ook al plak je er tien stickers op. Door continuering van de handel blijft het voor Israel lucratief om door te gaan met de roof  en uitbuiting van Palestijnse grond en water, een feitelijke vorm van plundering.

De kolonisering ontwikkelt zich explosief. Na jaren van gepraat is het de hoogste tijd voor een rechtvaardig en duidelijk beleid ten aanzien van de Israëlische kolonies en het onrecht jegens Palestijnen. Consumenten hebben recht op correcte informatie over de herkomst van producten. Wij verwachten van de regering dat zij producten uit de kolonies niet legaliseert met een volgens het consumentenrecht correct etiket, maar conform het internationaal recht verbiedt.

Wat verwachten wij nog meer van de regering? 
Het is inmiddels traditie dat rechtse partijen  proberen het imago van organisaties die opkomen voor mensenrechten zoals als Al Haq en  Electronic Intifada te besmeuren met insinuaties van antisemitisme, en steun aan die organisaties aanvechten. Ook de BDS beweging wordt besmeurd. De lange arm van Israel is druk doende BDS campagnes voor de rechten van de Palestijnen overal ter wereld verdacht te maken en aan te vallen.

Minister Koenders formuleerde een duidelijk standpunt: BDS is een zaak van vrijheid van meningsuiting. Wij verwachten dat de regering dit standpunt met ferve uitdraagt en het recht op organisatie met kracht ondersteunt.  

Doe mee. Kom morgen, donderdag 26 mei om 16.15 uur naar het Plein in Den Haag!
 
We Don't Buy It Anymore!
 
Steun ons. Doneer met iDeal!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stichting docP, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je  geabonneerd bent op de docP Nieuwsbrief. Als je geen verdere informatie van ons wilt ontvangen kun je je hieronder uitschrijven.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp