Copy

Petitie: Geen apartheidsbussen voor Amsterdam Amstelland-Meerlanden!


Begin december beslist de regioraad Amsterdam over een aanbesteding van het openbaar vervoer voor de regio Amsterdam. Het gaat om het busvervoer in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn met daarin het busvervoer op en rondom luchthaven Schiphol en enkele uitlopers naar onder meer Amsterdam en Haarlem. Voor deze concessie is vanaf 2018 jaarlijks 37,3 miljoen euro beschikbaar.

Eén van de bedrijven die meedingt naar het miljoenencontract is EBS, het Europese dochterbedrijf van het Israëlische Egged. Egged verzorgt busvervoer tussen Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Volgens de regels van het Internationaal Recht zijn die nederzettingen illegaal.
Egged maakt gebruik van wegen die voor Palestijnen verboden zijn en exploiteert ook gesegregeerde busdiensten, verboden voor Palestijnen.

Met een dergelijk bedrijf moet de regio Amsterdam geen zaken doen!
Klik hier om de petitie te tekenen

27 november: Palestijnse filmdag in filmtheater 't Hoogt


Op zondag 27 november staat Palestina centraal in twee van de zalen van Filmtheater 't Hoogt in Utrecht. Onder het motto ‘Met het oog op Palestina’ worden de hele middag en avond documentaires vertoond die ons meenemen naar de door Israël bezette Palestijnse gebieden. Bij de meeste voorstellingen zijn filmmakers te gast of wordt de film ingeleid c.q. nabesproken door mensen die nauw betrokken zijn bij de problematiek.

Vier jaar lang werd in Hilversum een Palestijnse filmdag georganiseerd. Nu is het moment gekomen om de stap te maken naar een van de grote steden.
Per zaal worden vier films vertoond. De beide zalen lopen parallel, dus u kunt zonder problemen na een voorstelling overwippen naar de andere zaal. U dient per voorstelling een apart kaartje te kopen. Vriendelijk verzoek: koop uw kaartjes via internet of in de voorverkoop, zodat er geen lange rij bij de kassa ontstaat. 

Klik hier voor het programma.

maandag 28 november in Crea: Nakba overlevende Salman Abu Sitta


Al Ma’in was een 'Palestijns dorp in het district Beersheva. In 1948, toen Israel werd gesticht, werd het etnisch gezuiverd. Salman Abu Sitta was in 1948 tien jaar oud toen zijn familie met vele duizenden anderen moest vluchten naar Gaza. Op het grondgebied van Al Ma’in staan nu vier Israelische Kibutzim: Nirim, Nir’oz, Ein HaShloshah en Magen.

In zijn dit jaar uitgekomen boek: “Mapping my Return” beschrijft Salman Abu Sitta de gebeurtenissen van 1948 zoals hij zich die herinnert en later onderzocht. Zelfs vond hij het verslag van degenen die zijn familiehuis in bezit namen, en hun namen erbij. 
Salman Abu Sitta is tevens auteur van de “Atlas of Palestine” en “The Return Journey”.

Op maandag 28 november 20.00 uur organiseert Palestine Link een bijeenkomst met Salman Abu Sitta in Crea, Amsterdam
Steun ons. Doneer met iDeal!
Wil je ons voor langere tijd steunen met behulp van een zeer aantrekkelijke belastingregeling? Dat kan door middel van een jaarlijkse schenking, klik hier om te zien hoe dat werkt.
Copyright © 2016 Stichting docP, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je  geabonneerd bent op de docP Nieuwsbrief. Als je geen verdere informatie van ons wilt ontvangen kun je je hieronder uitschrijven.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp