Copy
Wonen in Ackerswoude 
Bekijk deze e-mail in uw browser

Bewonersnieuwsbrief

nummer 1 - juli 2016

Beste (toekomstige) bewoners,

Allereerst heet de gemeente Pijnacker-Nootdorp de nieuwe bewoners en kopers van harte welkom in uw nieuwe (toekomstige) woning! Fijn dat u hebt gekozen voor Ackerswoude, de wijk gelegen in het groen waar wij zo trots op zijn.

In deze eerste bewonersnieuwsbrief nodigen wij u alvast uit voor een bewonersavond in september, informeren wij u over de werkzaamheden -want het werk gaat in de zomer gewoon door- en we sluiten af met een zomerse tip.  

Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden, schrijft u zich dan in voor de digitale bewonersnieuwsbrief Ackerswoude via onderstaande knop.

Met vriendelijke groet,
 
Het Ackerswoude team
Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Klik hier voor inschrijving digitale bewonersnieuwsbrief

UITNODIGING BEWONERSAVOND

Na de zomerperiode willen we u, (toekomstige) bewoners en omwonenden, graag informeren over de bouwplannen, toekomstige ontwikkelingen, werkzaamheden en inrichtingsplannen van Ackerswoude. De diverse ontwikkelaars zullen ook aanwezig zijn voor toelichting op de bouwplannen.

U bent van harte welkom op de inloopavond op 19 september 2016 van 19.00-21.00 in het bestuurscentrum van het gemeentehuis (ingang Emmastraat 165). Noteert u deze avond alvast in uw agenda?

Wilt u zo vriendelijk zijn, in verband met de organisatie, u voor 10 september a.s. aan te melden via het mailadres ackerswoude@pijnacker-nootdorp.nl.

WIJ WERKEN DOOR DEZE ZOMER

Ook in de zomer gaat het werk in Ackerswoude gewoon door.  Hieronder een overzicht van de werkzaamheden.
 
Werkzaamheden rond Brink 4-5-6
De voorbelasting van het gebied waar Brink 4 t/m 6 gebouwd gaat worden ligt er al enige tijd, en deze week zijn de bouwrijp-werkzaamheden gestart. Dit houdt in dat de riolering van Brink 4-6 wordt aangelegd, waarna het bestraten van de bouwwegen volgt en de nutsbedrijven van start kunnen met de kabelwerkzaamheden. Zo kan de bouw van Brink 4 na de zomer beginnen!

Overige werkzaamheden
Deze zomer wordt ook op een aantal andere plekken gewerkt. De sloot tussen kavels A en bebouwing Klapwijkseweg wordt verder gegraven, ter hoogte van de woningen Monnikenweg 9 en 7 wordt een duiker geplaatst om de slootjes te verbinden en de riolering bij het CPO-project aan de Brinklande wordt aangelegd.

Glasvezelcentrale
Aan de Monnikenweg is onlangs een centrale kast geplaatst van Reggefiber die de voeding gaat regelen van het glasvezelnetwerk in Ackerswoude. Met uitzondering van Brink 1 t/m 3, waar dit via SKP gaat.

VRAGEN OVER BOUWWERKZAAMHEDEN

Aan het begin van de Monnikenweg staat al enige tijd een groene bouwkeet van de gemeente. Dit is het verblijf van locatiemanager Daan de Weger. Bij hem kunt u terecht voor vragen over de werkzaamheden in de wijk. Elke dinsdag tussen 7.30 en 9.30 uur houdt hij een inloopspreekuur in de bouwkeet. Komende week is er geen inloopspreekuur. Vanaf 19 juli is hij weer aanwezig.
Live meekijken met Pijnackerse Poort

Al maanden wordt er hard gewerkt aan de Pijnackerse Poort en de Oostlaan; straks de belangrijkste toegang tot het centrum van Pijnacker en Ackerswoude. De werkzaamheden lopen goed op schema en dit najaar zal het project klaar zijn. Wist u dat u via de webcam live kunt meekijken naar wat daar allemaal gebeurt? Op de website WebWatch zijn de werkzaamheden in Pijnacker te volgen.

OVERZICHT PROJECTEN

De verkoop en bouw van de verschillende projecten gaat snel. U kunt de ontwikkelingen volgen op de digitale kaart. Deze is gekoppeld aan Google Maps. De kaart geeft een goed overzicht van de complete woonwijk en de fases van de verschillende deelprojecten. En wist u dat u via deze kaart direct door kan klikken naar meer informatie over de verschillende deelprojecten? Zo kunt u de ontwikkelingen goed in de gaten kunt houden!

Bekijk hier de kaart Ackerswoude
Projecten in aanbouw

De bouw van Brink 3 is al even aan de gang en ook met de bouw van Landrijk 1 is gestart. De verwachting is dat de eerste woningen eind 2016 worden opgeleverd. En, in september wordt ook gestart met de bouw van Brink 4, gevolgd door Landrijk Cottage, meer tegen het eind van dit jaar. Half mei is ook begonnen met de bouw van de eerste fase van het CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) aan de Brinklande.

Brink 5 en Landrijk 3 in verkoop

In juni zijn Brink 5 en Landrijk 3 in verkoop gegaan. In Brink 5 worden 22 eengezinswoningen en 2 patiowoningen aangeboden en in Landrijk 3 komen 17 herenwoningen, 18 twee-onder-een-kapwoningen, 2 semibungalows (levensloopbestendig) en 2 vrijstaande villa’s. De belangstelling voor beide projecten was tijdens de start verkoop enorm groot. Inmiddels zijn de eerste woningen toegewezen en lopen de gesprekken met de makelaars.

Inschrijving nieuwe bouwkavels gestart

Op 1 kavel na zijn de kavels van de eerste fasen A en B verkocht. De interesse blijft groot. De gemeente is daarom gestart met de uitgifte van nieuwe bouwkavels. Het gaat om tien kavels op twee locaties; achter het bebouwingslint van de Vlielandseweg en tussen de bestaande woningen aan de zijtak van de Monnikenweg. Tot 29 augustus a.s. 12.00 uur kan men zich inschrijven voor de loting. Bekijk de kaveltekeningen op de website onder Kavel Kopen.

We wensen u een fijne zomer en zien u graag op 19 september!

ZOMERTIP: OP ONTDEKKING IN DE GROENZOOM

Bij u om de hoek ligt het prachtige gebied van De Groenzoom. Een uitgestrekt groengebied tussen Pijnacker, Berkel en Zoetermeer. Eind juni is dit nieuw aangelegde gebied officieel geopend. De afgelopen jaren is het omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied. Er zijn veel fiets- en voetpaden en er is een kano- en een ruiterroute. Zo kun je het gebied op verschillende manieren beleven. Ga er op uit deze zomer en ontdek De Groenzoom.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Kijk dan eens op de Facebookpagina van De Groenzoom.
Copyright © 2016 Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Alle rechten voorbehouden.

Ons e-mailadres is:
e. ackerswoude@pijnacker-nootdorp.nl 
w. www.ackerswoude.nl 

afmelden voor deze mailinglijst    instellingen/voorkeuren bewerken