Copy
Wonen in Ackerswoude 
Bekijk deze e-mail in uw browser

Bewonersnieuws

nummer 2 - juni 2018

In uw nieuwe woonbuurt Ackerswoude hebben al veel nieuwe bewoners hun intrek genomen in hun splinternieuwe huis. Op andere plekken wordt er nog volop gebouwd en ook de openbare ruimte wordt in fases aangelegd. Deze nieuwsbrief bevat informatie wat er gebeurt in de wijk. Ook vertellen wij u graag waar u voor welke zaken terecht kunt!
 
Team Ackerswoude
Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Automatisch op de hoogte blijven? Schrijf hier in voor de digitale bewonersnieuwsbrief Ackerswoude
Buurtkinderen planten bomen op De Brink

DE BRINK: GROENE HART VAN DE WIJK

De Brink wordt een herkenbare plek voor en door bewoners om te genieten en elkaar te ontmoeten. Dit voorjaar is de plek ingericht. Tijdens Boomfeestdag in maart plantten enthousiaste kinderen uit de buurt een aantal fruitbomen en een markante walnootboom met een boombank er omheen. Ook zijn er oeverbankjes geplaatst en er ligt een boomstam om te klauteren. Het gras begint nu op te komen en het gaat op een gazon lijken. Zo krijgt De Brink deze zomer zijn echte groene karakter!

Meer over de invulling van De Brink >>
Initiatiefnemers Pluktuin aan de Brink

PLUKTUIN AAN DE BRINK

Een groep van 8 enthousiaste bewoners heeft het initiatief genomen om op De Brink een pluktuin in te richten en een insectenhotel te bouwen. Een plek voor tuinieren, proeven, ontmoeten en ontdekken voor en door buurtbewoners.

Volg Pluktuin aan de Brink op Facebook >>

VRIJWILLIGER JOSHUA VERTELT

“Pluktuin aan de Brink wordt een hele leuke ontmoetingsplek. Een plek waar bewoners elkaar ontmoeten maar ook een plek waar vlinders, egels en bijen welkom zijn.”

Lees hier het hele interview met Joshua >>
Werkzaamheden Van Gelder

AANLEG OPENBAAR GEBIED

Het openbaar gebied zoals de straten, pleintjes en parkeerplaatsen worden aangelegd door Aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van de gemeente. Ook voert Van Gelder de werkzaamheden uit voor het voorbelasten en bouwrijp maken, zoals aanleg van riolering. Door de gefaseerde uitvoering van plannen zijn ze met de verschillende werkzaamheden bezig in de wijk.

Sander Zuyderwijk: Omgevingsmanager van Van Gelder

OMGEVINGSMANAGER

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Sander Zuyderwijk. Ik ben de omgevingsmanager van Ackerswoude namens Van Gelder en uw aanspreekpunt. Elk werk heeft invloed op de omgeving. Dit kan onder andere bestaan uit overlast en/of bereikbaarheid. Ik ben er om een antwoord te geven op uw vragen en te zorgen dat u, als bewoner, zo min mogelijk hinder ervaart van werkzaamheden. Björn Duineveld ondersteunt mij daarbij. Hebt u een vraag, schroom niet en neem contact op.

U kunt Sander bereiken per telefoon 06 - 10579892 of mail naar szuyderwijk@vangelder.com

BLIJF OP DE HOOGTE VIA DE BOUW-APP

Benieuwd naar de voortgang van de werkzaamheden in uw straat en buurt? Maak dan gebruik van de App van Van Gelder. Download deze via Google Play of de App store via uw mobiele telefoon door op de betreffende icoon te klikken.

INRICHTINGSPLANNEN ONLINE

De inrichtingsplannen van de openbare ruimte zijn online te bekijken op de website.

De wijk wordt in fases definitief ingericht. Bij voorkeur als het bouwverkeer geen gebruik meer maakt van de wegen. Werkzaamheden aan het groen, zoals het planten van bomen vinden plaats in het plantseizoen. Dit loopt van circa oktober/ november tot april.

Ga naar de inrichtingsplannen op de website >>
Spelen en ontdekken op natuurlijke speeleiland

NATUURLIJK SPEELEILAND

Het natuurlijke speeleiland aan de oostrand van de wijk zal begin juli toegankelijk zijn. Aan het eiland kunnen de buurtkinderen een eigen invulling geven. Kuilen graven, visjes vangen, door het gras struinen. Je kunt hier echt je fantasie gebruiken. Het eiland wordt niet formeel als speelplek ingericht en blijft lekker ruig. De natuur gaat hier zijn gang en dat is ook de bedoeling van het gebied. Het kan er dan ook drassig zijn, dus oude speelkleren zijn geen overbodige luxe! Het eiland is te bereiken via een loopplank. Deze zomer kunnen kinderen zich heerlijk uitleven!
Eind van het jaar worden er nog bomen geplant en zal het steeds meer een groen karakter krijgen.

OVERZICHT PROJECTEN

Uw nieuwe woonbuurt Ackerswoude is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd, woningen zijn opgeleverd er gaan er regelmatig nieuwe plannen in verkoop.
U kunt de ontwikkelingen volgen op de interactieve digitale kaart. Deze is gekoppeld aan Google Maps. De kaart geeft een overzicht van de complete wijk en deelprojecten waar u kunt doorklikken voor meer informatie. De kaart wordt regelmatig bijgewerkt. 

Bekijk hier de interactieve kaart van Ackerswoude

Laatste fase Brink in verkoop
Begin april startte de verkoop van de laatste woningen in Ackerswoude Brink. In een markant gebouw van Brink 9 verrijzen beneden-bovenwoningen.

Meer over wonen in Brink >>

Nieuw aabod Landrijk
De karakteristieke woningen van Ackerswoude Landrijk vallen in de smaak. Afgelopen mei zijn alweer de deelplannen Landrijk 8 en 9 in verkoop gegaan. Begin juni is de gemeente gestart met de verkoop van vrije kavels aan de noordzijde van de Lange Campen.

Meer over wonen in Landrijk >>
Schets nieuwbouw De Tweemaster in Ackerswoude

Schoollocatie in ontwikkeling
Bij de entree van de wijk aan de Monnikenweg komt een basisschool. De huidige openbare school De Tweemaster, nu gevestigd in Koningshof, verhuist naar deze nieuwe locatie. Het wordt een brede school met naast basisonderwijs ook een kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang.
In het gebied - tussen Klapwijkseweg, Monnikenweg, Laan van Klapwijk – ligt nu voorbelasting ter voorbereiding op de bouwwerkzaamheden. De gemeente pakt de hele ontwikkeling rondom de schoollocatie op. De school werkt zelf aan het ontwerp van het schoolgebouw. De school streeft naar opening eind 2019.

Meer over nieuwbouw De Tweemaster >>

INLOOPSPREEKUUR GEMEENTE

Iedere eerste woensdag van de maand tussen 17.00-19.00 uur houdt de gemeente een inloopspreekuur voor (toekomstige) bewoners in het Infocentrum Ackerswoude aan de Monnikenweg. U kunt hier terecht voor vragen over de ontwikkelingen en plannen van de wijk. 
Het infocentrum is verder alleen geopend tijdens (verkoop)evenementen en belangstellenden voor een woning kunnen er een afspraak maken met de makelaars.

De eerstvolgende zijn op 5 juli en 5 september a.s.

VEILIGHEID

Veiligheid op de bouwplaats en de wegen eromheen is van groot belang, zowel voor de bouwers als voor bewoners en bezoekers. Zeker nu er steeds meer mensen in de wijk wonen en de bouw nog in volle gang is. De routes voor woon- en bouwverkeer worden zo veel mogelijk gescheiden. Met de fiets kunt u gebruik maken van de aangelegde fietspaden en zo via Lint van Ackerswoude en De Brink het fietspad op de Klapwijkseweg bereiken.
Soms is het niet te voorkomen dat de straat wordt gedeeld. Het is in ieders belang dat er doorgang blijft voor hulpdiensten. Maakt u daarom ook op de bouwwegen alleen gebruik van de aangewezen parkeervakken. Met de diverse bouwers is een plan opgesteld met daarin afspraken rondom bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. En er vindt regelmatig afstemming plaats.

MELDPUNT LEEFOMGEVING

Via het Meldpunt Leefomgeving op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunt u vragen, verzoeken en/of meldingen over uw leefomgeving aan de gemeente doorgeven. Bijvoorbeeld over zwerfvuil, parkeren, groen, (water)overlast, schades.
Wijkmanager Peter van der Sman

WIJKMANAGER STELT ZICH VOOR

Peter van der Sman is de wijkmanager in Pijnacker en daarmee de schakel tussen bewoners en de gemeente. Ook staat hij in contact met andere organisaties, zoals politie en welzijnsorganisaties. “Met elkaar werken we aan het behouden en verbeteren van de leefbaarheid in de wijken en buurten en dat doe ik met veel plezier,” licht Peter toe.
Wilt u iets aankaarten wat betreft de leefbaarheid in de buurt? Of wilt u iets doen of organiseren voor uw buurt of medebewoners? Peter denkt graag met u mee en helpt u verder. Neem contact op via zijn maandelijkse spreekuur, per telefoon via 14 015 of mail naar p.vandersman@pijnacker-nootdorp.nl.

Overzicht spreekuur wijkmanager >>

We wensen u een fijne zomer!

ZOMERTIP: WANDELEN, SPELEN EN SPORTEN IN BOEZEMZOOM

De noordkant van Ackerswoude sluit straks aan op het nieuwe gebied Boezemzoom. Dit wordt een groene buffer tussen Ackerswoude en bedrijventerrein Boezem. Een fijne plek om te wandelen of ontspannen voor jong en oud. Begin juli is de officiële opening. Het is ingericht met wandelpaden, natuurlijke speelelementen, fitnesstoestellen en zelfs een hondenstrandje.Een voetgangersbrug verbindt de wijk straks met het gebied. Nu moet u nog even om fietsen of lopen via De Boezem om er te komen.  
Lees meer over de groene omgeving >>
Copyright © 2018 Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Hoewel deze nieuwsbrief met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Ons e-mailadres is:
e. ackerswoude@pijnacker-nootdorp.nl 
w. www.ackerswoude.nl 

afmelden voor deze mailinglijst    instellingen/voorkeuren bewerken 
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Pijnacker-Nootdorp · Postbus 1 · Pijnacker, ZH 2640 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp