Copy
Mooi Werk bij de Westerhavenbrug, in de Hollandse Huiskamers, tijdens het Nationaal Integratiediner, op Schiedamse basisscholen en in de camera obscura in het Schreihuisje. Lees er alles over in deze nieuwsbrief. Weergaveproblemen? Bekijk dan de webversie of voeg post@stichtingmooiwerk.nl toe aan je lijst met veilige afzenders.
Click 'Display images' in order to view images
Nummer 17 - Oktober 2014
Mooi Werk bij de Westerhavenbrug, in de Hollandse Huiskamers, tijdens het Nationaal Integratiediner, op Schiedamse basisscholen en in de camera obscura in het Schreihuisje.
Lees er alles over in deze nieuwsbrief.
Schreihuisje als camera obscura nog t/m half november te bezoeken.
Nog even te zien: een spectaculaire weergave van de Nieuwe Maas

Op 18 oktober werd de camera obscura in het Schreihuisje, speciaal gebouwd voor het CBK Fotofestival, feestelijk geopend. Drie dagen konden bezoekers zich vergapen aan de spectaculaire beelden van de Nieuwe Maas, voordat het noodlot toesloeg. Door storm en hoog water raakte de deur van de camera obscura los en dreef zo het zeegat uit.
Maar er kwam een oplossing!
Inmiddels door twee bezoekers tegelijkertijd te bewonderen maar wel 24 uur per dag toegankelijk: de vernieuwde camera obscura (we adviseren wel bij daglicht te komen kijken). Steek je hoofd in 'de kijkdoos’, geef je ogen een paar minuutjes tijd om te wennen en aanschouw het wonder! Nog t/m half november te zien op het Hoofdplein. 

Schiedamse scholen weten Parels van Schiedam goed te vinden!
Parels van Schiedam, de website van Mooi Werk met aanbod van Schiedamse instellingen op het gebied van cultuureducatie, natuur- en milieueducatie, sport en kinderparticipatie, bestaat inmiddels een half jaar. In deze periode zijn ruim 120 projecten op het gebied van cultuureducatie geboekt door de Schiedamse scholen. Docenten weten de weg naar de de website inmiddels goed te vinden. Nieuwsgierig naar het aanbod? Bekijk hier de website. 
Op zaterdag 18 oktober werd de huiskamer geopend met o.a. een optreden van Tha New Generation. Foto: Monique van Holland.
Stuiterballen maken en blockbusters kijken in de Hollandse Huiskamer
Oude tijden herleven op de Hoogstraat! Waan jezelf terug in de jaren '80 en '90. Nog t/m 29 november is genoeg te beleven: stuiterballen maken, haken en breien, een lezing over kunst, muziek- en verhalenavond en een ouderwetse blockbuster filmavond. Bekijk het programma hier.
Cultuureducatie met Kwaliteit gestart met nieuwe basisscholen in Schiedam

Met leerlingen een bezoekje aan het theater of museum brengen en daarna weer in de klas aan het werk met taal, rekenen en topografie. Daar is niets mis mee, maar wij geloven dat er meer te halen valt uit cultuureducatie. Mooi Werk zet zich in om de kwaliteit van cultuureducatie in het Schiedamse primair onderwijs te verbeteren, zodat het een vaste plek krijgt in het curriculum van de scholen. In Schiedam is Mooi Werk verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit, in samenwerking met Kade40 die zich inzet voor de regeling in Vlaardingen.

Op de hoogte blijven van dit programma? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of bekijk de website van Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen | Schiedam

Het Schiedamse Integratiediner, waarbij diversiteit centraal staat, vond plaats op 9 oktober. 
'Het gaat niet om afkomst, maar om toekomst.'
Dat waren de woorden van één van de deelnemers aan het Schiedamse integratiediner op 9 oktober jl., waarvan de organisatie in handen was van Stichting Mooi Werk. De Gemeente Schiedam had zo’n 40 gasten uitgenodigd en ook wethouder Patricia van Aaken was aanwezig. In de tangozaal van het Wennekerpand werd diversiteit en veelkleurigheid gevierd, met als doel mensen met andere achtergronden beter leren kennen.

Wethouder Patricia van Aaken keek met grote tevredenheid terug op de avond:

Lees hier het hele verslag.