Copy
U kunt deze nieuwsbrief ook online bekijken.
View this email in your browser

Gelukkig doet april wat ie wil

Deze maand is echt zo'n maand die alle kanten op kan gaan. We hebben al prachtige zonnig warme dagen gehad. Nu is het weer omgeslagen en zijn met de noord-westen wind fikse regenbuien meegekomen. De gelijkenis met een mensenleven is snel gemaakt. Soms heb je het gevoel dat alles lekker loopt en vanzelf gaat. Dan gebeurt er iets heftigs zoals bijvoorbeeld ziekte, ontslag of scheiding; zoals de wind die je haren in de war maakt. Bedenk dan dat binnen in jou, het lichtje blijft branden, wat er ook gebeurt. 
 

In deze nieuwsbrief:

  • Vergroot je zelfkennis: Kernkwaliteiten

  • Behoefte aan coaching

  • Agenda evenementen

  • Op weg naar geluk week in Hongarije

adaknol.nl
adaknol.nl
Facebook
Facebook
@adaknol
@adaknol
Email
Email
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Ada Knol
Ada Knol

Vergroot je zelfkennis: Kernkwaliteiten


Het werken met het kernkwadrant van Ofman lijkt relatief eenvoudig. Toch is het voor veel mensen een uitdaging om aan de hand van één kwaliteit een heel kwadrant in te vullen.
Vanuit mijn praktijk heb ik ontdekt dat de makkelijkste ingang is: je allergie. Die eigenschap waar je je het meest aan irriteert bij anderen. Je valkuil is dan precies het tegenovergestelde. Vervolgens kan je dan je kernkwaliteit vinden en je uitdaging vast stellen. Een voorbeeld kan je lezen op mijn website. Wat zijn jouw kernkwaliteiten? En waar zit jouw uitdaging?
Meld je aan om deze nieuwsbrief maandelijks te ontvangen.

Behoefte aan coaching


Enige tijd geleden schreef ik een blog over de media en coaching. Wanneer je tegen een journalist zegt, dat je coach bent, haken ze over het algemeen af. In het radio interview met Martijn Smit van WerkenFM gaf hij tijdens de muziek door voorbeelden. Ik ga hier verder niet op in, maar ik heb blauw gelegen van het lachen om de manier waarop hij het bracht. De serieuze ondertoon die we toch ook wel vonden in ons gesprek ging over het concreet maken van het resultaat van coaching. In mijn blog maakte ik daarom een vergelijking met sportcoaches. Iedereen is bekend met bekende voetbalcoaches en niemand vraagt wat nu hun rol is of de betekenis van een voetbalcoach voor het team. Op een zelfde manier kunnen organisaties een coach inhuren om de prestaties van de hele onderneming te verbeteren. Een maandelijkse coachdag voor wie er behoefte aan heeft om zijn prestaties te verbeteren. Juist in tijden van crisis blijft het belangrijk om te bewegen, zowel fysiek als mentaal. Logisch toch? De uitzending met Martijn Smit is hier terug te luisteren.
Van crisis naar geluk
Van crisis naar geluk
vcnGeluk
vcnGeluk
vancrisisnaargeluk.nl
vancrisisnaargeluk.nl

Agenda evenementen

Als spreker kunt u mij boeken via ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media.

Heeft u een lezing of workshop van mij bijgewoond? Dan stel ik uw feedback zeer op prijs. Via deze link kunt u dat eenvoudig doen. Feedback ontvangen verkleint mijn blinde vlek. Daarover volgende maand meer...

De komende tijd kunt u mij horen en zien in:
26 mei - 1 juni    Op weg naar geluk week, Hongarije 
21 juni                 Lezing tijdens Paraview, Utrecht (openbaar)
Vanuit welk perspectief wil je dat ik een lezing verzorg
voor je evenement, bedrijf, team of vereniging? 
Nodig mij uit als spreker.

Op weg naar geluk week in Hongarije
 

In de Hemelvaartsweek van 26 mei tot 1 juni 2014 ben je welkom om een week meer over jezelf te leren, uit te rusten en te genieten van de mooie natuur in Vargesztes, Hongarije. 

We gaan aan de slag met de vier intelligenties:
Fysieke intelligentie (wat vertelt jouw lichaam jou?)
Intellectuele intelligentie (overtuigingen/gedachtepatronen)
Emotionele intelligentie (wat doe jij met je emoties?)
Spirituele intelligentie (jouw visie, missie)

Je hebt de mogelijkheid om persoonlijkheidstesten te doen en daar toelichting op te krijgen. En je kunt je eigen vraagstukken meenemen om aan te werken, te overdenken en te bespreken.

Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ontspanning door gebruik te maken van zwembad, sauna, tennisbaan of een heerlijke wandeling te maken in de bosrijke omgeving van Vargesztes. In het programma is het bezoek aan een aantal bijzondere plaatsen opgenomen, zoals:
  • Gellert Bath, het mooiste badhuis van Budapest
  • (heilige) berg Dobogó-kő in het Pilis-gebergte langs de rivier de Donau
  • de Stupa in Zalaszántó (Béke-sztúpa), inclusief bezoek aan het Balatonmeer
De kosten van deze week zijn € 888,55 all-in, inclusief BTW exclusief heen-en terugreis. In het villapark Vargesztes verblijf je in een 8-persoons huis. Een retourvlucht naar Budapest vanuit Brussel kost ca € 100. Volg de laatste nieuwtjes via Facebook.

Heb je interesse of wil je graag meer weten?
Ga hier naar de website voor meer informatie.

Met welk geluksgevoel wil jij thuiskomen?

Vertel maar

 
Gelukkig is vallen deel van leren opstaan
Share
Tweet
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Ada Knol Management & Coaching, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp