Copy
U kunt deze nieuwsbrief ook online bekijken.
View this email in your browser

Geen winter, toch geluk

Het weer is onbestemd buiten. Formeel is het winter, maar het voelt alsof het al lente is. Nu kunnen we met ons hoofd (IQ) ontkennen dat lente is, ons lichaam (FQ) geeft andere signalen. Ook de natuur toont al sneeuwklokjes, krokussen en ontluikende bloesem. Zo lopen ook bij mij sommige zaken anders dan bedacht. Dat betekent de gedachte loslaten, aanpassen en het nieuwe omarmen. Zelf missen we het natuurijs in Nederland en toch genieten schaatsliefhebbers van de Olympische successen op het ijs van onze landgenoten in Sotsji; winters geluk. 

In deze nieuwsbrief:

  • Vergroot je zelfkennis: MBTI

  • Nieuw initiatief: BNJMU

  • Annulering Van crisis naar geluk workshops

  • Agenda evenementen

  • Op weg naar geluk week in Hongarije

adaknol.nl
adaknol.nl
Facebook
Facebook
@adaknol
@adaknol
Email
Email
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Ada Knol
Ada Knol

Vergroot je zelfkennis: MBTI


'Wie zichzelf kent, kent het Al' -  Plato

Myers-Briggs Type Indicator is een persoonlijkheidstest gebaseerd op de theorieën van psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung. De MBTI test is een veel gebruikte methode om snel inzicht te geven in de persoonlijke voorkeuren van mensen. 

De Myers-Briggs theorie ziet persoonlijkheid als iets dat is aangeboren of ontwikkeld. Het karakter wordt vastgesteld aan de hand van vier paren van twee tegenovergestelden: 
- de twee cognitieve functies van psycholoog Carl Gustav Jung: Thinking-Feeling en Sensing-Intuition
- de manier waarop dit geuit wordt: Introversion-Extraversion
- en de voorkeur: Judging-Percieving. 

Geen van deze acht eigenschappen is volgens de theorie beter of slechter dan een andere, hoewel natuurlijk wel persoonlijke voorkeur kan bestaan voor zekere eigenschappen. Ben je nieuwsgierig naar jouw type? Wil jij je zelfkennis vergroten? Doe dan gratis de test op mijn website.

Nieuw initatief: BNJMU


Met veel plezier presenteer ik jullie Business Netwerk Jongeren Midden-Utrecht. BNJMU biedt jongere werklozen met ondernemersambities een platform om elkaar te ontmoeten, onder begeleiding een bedrijf op te zetten en elkaar te voorzien van ideeën, tips en zakelijke mogelijkheden.

In het kader van het actieplan Jeugdwerkloosheid werk ik samen met 15 gemeenten in de arbeidsmarktregio Utrecht en de betrokken partners, zoals scholen en werkgevers. De 15 gemeenten zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Ken je werkloze jongeren in je omgeving die een bedrijf of bedrijfsproject willen starten? Verwijs ze dan naar www.bnmju.net
Meld je aan om deze nieuwsbrief maandelijks te ontvangen.

Annulering Van crisis naar geluk workshops


Ondanks voldoende aanmeldingen via Facebook, zijn er geen betalingen binnen gekomen en heb ik de eerste workshop over Fysieke Intelligentie (FQ) geannuleerd. Tegelijkertijd betekende dit een herbezinning. Wat betekent dit? Zijn Facebook-aanmeldingen niet serieus? Is er geen behoefte? Is de prijs te hoog? Of wil ik diep in mijn hart wat anders?

Dat laatste kwam tijdens een gedwongen rustmoment wegens keelontsteking en verkoudheid naar boven. Mijn diepste verlangen ligt, naast het coachen van mensen, toch in het schrijven en het doen van lezingen, in de toekomst uitgebreid naar bijvoorbeeld een heel theaterprogramma. Zo haalde ik uit mijn ziek zijn weer een leermoment. Ook Olympisch schaatskampioene Ireen Wüst weet van vallen en opstaan. Heb je mijn blog daarover al gelezen?
Van crisis naar geluk
Van crisis naar geluk
vcnGeluk
vcnGeluk
vancrisisnaargeluk.nl
vancrisisnaargeluk.nl

Agenda evenementen

Als spreker ben ik aangesloten bij ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media.
Reacties op mijn lezing bij Hfftig in Apeldoorn kun je hier lezen.

De komende tijd kunt u mij horen en zien in:
21 februari 2014 Salon Articum, Meppel (openbaar)
6 april 2014         Be-LEEF evenement, Nieuwegein (openbaar)
11&12 april          Lezing Banen-Loopbaanbeurs, Hengelo
26 mei - 1 juni     Op weg naar geluk week, Hongarije 
21 juni                  Lezing tijdens Paraview, Utrecht (openbaar)
Vanuit welk perspectief wil je dat ik een lezing verzorg
voor je evenement, bedrijf, team of vereniging? 
Nodig mij uit als spreker.

Op weg naar geluk week in Hongarije
 

In de Hemelvaartsweek van 26 mei tot 1 juni 2014 ben je welkom om een week meer over jezelf te leren, uit te rusten en te genieten van de mooie natuur in Vargesztes, Hongarije. In het villapark Vargesztes verblijf je in een 8-persoons huis.

We gaan aan de slag met de vier intelligenties:
Fysieke intelligentie (wat vertelt jouw lichaam jou?)
Intellectuele intelligentie (overtuigingen/gedachtepatronen)
Emotionele intelligentie (wat doe jij met je emoties?)
Spirituele intelligentie (jouw visie, missie)

Je hebt de mogelijkheid om de persoonlijkheidstesten te doen en daar toelichting op te krijgen. En je kunt je eigen vraagstukken meenemen om aan te werken, te overdenken en te bespreken.

Heb je interesse of wil je graag meer weten? Wat heb je er financieel voor over? Laat het me weten, zodat wij rekening kunnen houden met jouw wensen. Met welk geluksgevoel wil jij thuiskomen?


Vertel maar

 
Alle mensen zijn uniek en toch één
Share
Tweet
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Ada Knol Management & Coaching, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp