Copy
U kunt deze nieuwsbrief ook online bekijken.
View this email in your browser

Vroeg voorjaarsgeluk

De zon schijnt, vogels fluiten en het is 's ochtends weer vroeger licht. De lenteboodschap van de krokussen kleurt perken en parken. Al is het erg vroeg warm dit jaar, ik geniet er met volle teugen van. Net zoals van de nieuwe initiatieven die ontluiken zoals Speedcoaching op Radio 90FM deze maand. Genieten en dingen doen waar je blij van wordt, geeft energie. En heb je daar even moeite mee, zoek dan een nar op in je omgeving. Dan gaat de zon in jou vanzelf weer schijnen.  

In deze nieuwsbrief:

  • Vergroot je zelfkennis: Enneagram

  • Speedcoaching Radio 90FM Het Werkt!

  • De nar in persoonlijk leiderschap

  • Agenda evenementen

  • Op weg naar geluk week in Hongarije

adaknol.nl
adaknol.nl
Facebook
Facebook
@adaknol
@adaknol
Email
Email
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Ada Knol
Ada Knol

Vergroot je zelfkennis: Enneagram


Soms kun je enorm moeite hebben met het gedrag van je werkgever, werknemer of collega. Door het enneagram leer je jezelf en anderen beter begrijpen. Je ontdekt waarom mensen op een bepaalde manier op elkaar reageren. Daarnaast is het een middel voor persoonlijke groei.

Het enneagram is een model met negen kanten van jouw persoonlijkheid. Elk mens herkent de negen types meestal wel in zijn eigen leven, maar er is er bij de meesten wel één die dominant is. Het dominante model verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op de wereld hebben.

Ook je gedrag onder stress is uit het Enneagram te halen, met als tegenpool je uitdaging. Op deze manier vergroot je je mogelijkheden in persoonlijk leiderschap. 

Doe gratis de test om jouw type te ontdekken.

Speedcoaching Radio 90FM Het Werkt!


Afgelopen zaterdag had Ariadne de primeur als eerste kandidaat in Speedcoaching op Radio 90 FM Het Werkt! Ariadne is ontslagen en vraagt zich af of ze weer een baan zal zoeken of een eigen bedrijf zal starten. Werknemers, werkgevers, werkzoekenden en ondernemers worstelen regelmatig met verschillende zaken waar ze in hun dagelijks werk tegenaan lopen. Het is het handig om met behulp van een coach een oplossing te zoeken en stappen in de goede richting te zetten. Vergelijk het maar met een sportcoach, die levert ook een bijdrage aan betere prestaties van de sporter.
Alle hulpvragen op het gebied van werk komen aan bod. En uiteraard mag dit anoniem. 
De uitzending van afgelopen zaterdag is hier terug te luisteren. Heb je ook interesse in Speedcoaching?  Meld je dan hier aan.

 
Meld je aan om deze nieuwsbrief maandelijks te ontvangen.

De nar in persoonlijk leiderschap


Met carnaval ziet de wereld er voor de deelnemende feestgangers er even anders uit. Uit je bol gaan met een masker op en verkleedkleren aan, op stampende muziek waarbij het bier rijkelijk vloeit. Even alle sores vergeten, onbezorgd feesten en genieten. 
Antropologisch gezien is het carnaval een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort. De burgemeester geeft daarom in een symbolisch gebaar de sleutel van de stad over aan Prins Carnaval. 
Het is fijn als je een nar in je omgeving hebt, die je af en toe de waarheid weet te zeggen op een grappige manier. Wanneer je vanuit persoonlijk leiderschap verantwoordelijkheid neemt voor de invulling van je werk en loopbaan, sta dan open voor de wijze lessen van de nar. Jezelf wat minder serieus nemen, maakt relativeren makkelijker. Op die manier kun je meer genieten van je leven en je werk. Zo schreef ik tijdens carnaval een blog met de titel 'Gelukkig ontslagen: alle tijd voor carnaval'  Lees de volledige blog hier.
Van crisis naar geluk
Van crisis naar geluk
vcnGeluk
vcnGeluk
vancrisisnaargeluk.nl
vancrisisnaargeluk.nl

Agenda evenementen

Als spreker kunt u mij boeken via ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media.

De komende tijd kunt u mij horen en zien in:
21 maart             Radio interview door WerkenFM met Martijn Smit
25 maart             Zeist Onderneemt
26 maart             De Broekriem
6 april 2014        Be-LEEF evenement, Nieuwegein (openbaar)
11&12 april         Lezing Banen-Loopbaanbeurs, Hengelo
26 mei - 1 juni    Op weg naar geluk week, Hongarije 
21 juni                 Lezing tijdens Paraview, Utrecht (openbaar)
Vanuit welk perspectief wil je dat ik een lezing verzorg
voor je evenement, bedrijf, team of vereniging? 
Nodig mij uit als spreker.

Op weg naar geluk week in Hongarije
 

In de Hemelvaartsweek van 26 mei tot 1 juni 2014 ben je welkom om een week meer over jezelf te leren, uit te rusten en te genieten van de mooie natuur in Vargesztes, Hongarije. 

We gaan aan de slag met de vier intelligenties:
Fysieke intelligentie (wat vertelt jouw lichaam jou?)
Intellectuele intelligentie (overtuigingen/gedachtepatronen)
Emotionele intelligentie (wat doe jij met je emoties?)
Spirituele intelligentie (jouw visie, missie)

Je hebt de mogelijkheid om persoonlijkheidstesten te doen en daar toelichting op te krijgen. En je kunt je eigen vraagstukken meenemen om aan te werken, te overdenken en te bespreken.

Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ontspanning door gebruik te maken van zwembad, sauna, tennisbaan of een heerlijke wandeling te maken in de bosrijke omgeving van Vargesztes. In het programma is het bezoek aan een aantal bijzondere plaatsen opgenomen, zoals:
  • Gellert Bath, het mooiste badhuis van Budapest
  • (heilige) berg Dobogó-kő in het Pilis-gebergte langs de rivier de Donau
  • de Stupa in Zalaszántó (Béke-sztúpa), inclusief bezoek aan het Balatonmeer
De kosten van deze week zijn € 888,55 exclusief heen-en terugreis. In het villapark Vargesztes verblijf je in een 8-persoons huis. Bij voldoende interesse, wordt voor gezamenlijk busvervoer gezorgd vanuit Nederland.

Heb je interesse of wil je graag meer weten?
Ga hier naar de website voor meer informatie.

Met welk geluksgevoel wil jij thuiskomen?

Vertel maar

 
Geluk is moed hebben om je hart te volgen
Share
Tweet
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Ada Knol Management & Coaching, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp