Copy
In deze nieuwsbrief oa.: EHBO-scholing, online urenregistratiesysteem, nieuw logo en website etc...
Nieuwsbrief #6
26 maart 2015
Follow on Twitter Volg Alles Kits op Twitter
Friend on Facebook Word vrienden op Facebook!
Forward to Friend Verstuur naar een vriend(in)

Tijd voor wat nieuws!

Na verloop van tijd is duidelijk geworden hoe de tijdsverdeling binnen de activiteiten van Alles Kits geregeld is. Daarom heb ik besloten een aantal activiteiten te beëindigen en me volledig toe te leggen op de werkzaamheden binnen het gastouderbureau en de cursussen babymassage. De website zou hierom opnieuw ingedeeld moeten worden en dat vond ik het moment voor twee aparte websites: één voor babymassage en één voor het gastouderbureau. Hier zijn we nog druk mee bezig, maar jullie kunnen dus een nieuwe layout verwachten. Ook zijn er daarmee gepaard nieuwe logo's ontworpen. De planning is dat de websites eind april werkzaam zijn.

Wat wél al online is, is het nieuwe urenregistratiesysteem! Geen Excel sheets meer, geen mails... alleen inloggen en invoeren/accorderen. Het zou eenvoudiger moeten werken zo: ik hoop dat jullie dat zullen beamen.

Succes allemaal en in de tussentijd: geniet een beetje van de naderende lente!
 

Scholing: Kinder-EHBO en -reanimatie

De eerste twee cursussen Kinder-EHBO en -reanimatie zijn afgerond. De derde cursus sluiten we op dinsdag 31 maart as. af. Het is elke keer weer fijn om terug te horen dat er tijdens deze avonden weer nuttige informatie gedeeld wordt. Het herhalen is een wezenlijk onderdeel van het geldig houden van het certificaat. Elk jaar herhalen is misschien zelfs nog weinig. Daarom zal ik ook dit jaar in de zomer weer een opfristestje doorsturen naar alle gastouders. Hopelijk inspireert dit om het boek er weer eens bij te pakken en de hoofdlijnen voor jezelf te herhalen. Ik val in herhaling maar voor nieuwe lezers: ook vraagouders kunnen via Alles Kits de mogelijkheid krijgen om een cursus te doen op dit gebied. Hiervoor kunnen zij terecht bij www.iedereenehbo.nl. De kosten voor deze cursus worden door heel veel zorgverzekeraars in een aanvullend pakket vergoed (dus nog snel overstappen of een extra pakket afsluiten) en met de kortingscode 'alleskits' wordt een extra korting van €7,50 berekend! 


Veiligheid en hygiëne: de risico-inventarisatie bij vraagouders

Bij alle gastouders (of bij de vraagouders thuis) wordt het huis jaarlijks grondig en kritisch gecontroleerd op mogelijke risico's om ongevallen zoveel als mogelijk te voorkomen. Natuurlijk lukt dit nooit helemaal, maar het bewustzijn en in sommige gevallen enkele aanpassingen verkleinen deze wel. Als vraagouder zou je misschien ook je woning na willen lopen op welke risico's er bij jullie aanwezig zijn. Let dan vooral op elektriciteit (losliggende snoeren, laaggeplaatste stopcontacten en de plek van het ledikant/kinderbedje), de trap (!), (giftige) (schoonmaak)middelen, de indeling van je besteklade (scherpe messen achterin bewaren) en brandblusmiddelen en rookmelders. Als je interesse hebt in de inhoud van de risico-inventarisatie, mail me dan even: dan mail ik 'm je toe!


Goed doel in een nieuw jasje

Na KiKa (2012), Serious Request (2013) en Stichting Prilleven (2014) zullen we dit jaar het onderwerp 'Alles Kits steunt...' in een ander jasje terugzien. Het doel voor dit jaar is geworden de Sinterklaasbank (www.sinterklaasbank.nl). De meeste gezinnen vieren bewust wel of niet het Sinterklaasfeest. Maar als je het wel zou willen vieren voor je kinderen en het je gewoonweg niet lukt om dat rond te breien, dan is dat een enorme teleurstelling voor zowel (de) ouder(s) als (de) kind(eren). In samenwerking met de oudercommissie willen we daarom de handen ineen slaan om iets voor deze stichting te betekenen. In de volgende nieuwsbrief meer hierover!
 

Klachtenverslag

Het klachtenverslag over 2014 is weer online gezet op de website. Het is te vinden onder Vraagouders/Gastouders -> Meer informatie over... Zowel in- als extern zijn er geen klachten gemeld dus dat is weer een mooi resultaat waar ik erg gelukkig van word!
 

Kinderopvangtoeslag

Ter herinnering: vergeet niet om de kinderopvangtoeslag aan te vragen binnen drie maanden na de start van de opvang, maar denk ook altijd aan het doorgeven van wijzigingen. Doe dit tijdig! 

Urenregistratiesysteem

Het 'mooie' woord maandstaat verdwijnt en wordt vervangen door urenregistraties... Het doet me wel een beetje zeer, maar we gaan er 100% op vooruit is me beloofd. Het zal de eerste maand even wennen zijn voor iedereen, maar ik ga er inderdaad van uit dat we daarna niet meer anders willen. Wat jullie ervaring ook is, laat het me weten!

Inloggen en gegevens controleren/wijzigen
Het systeem is voor jullie allen benaderbaar via de volgende URL: alleskits.opvanguren.nl. Bij de eerste keer dat je inlogt verkrijg je je accountgegevens via de knop 'wachtwoord opvragen'. Vul je emailadres in (waar je de meeste mail van mij op ontvangt) en je krijgt je accountgegevens toegestuurd. Hoewel ik alles met de grootste zorgvuldigheid heb ingevoerd: controleer alsjeblieft even aandachtig of alle gegevens kloppen. De gegevens van huis-/tandarts en zorgverzekeraar (denk aan de polisnummers van de kinderen) zijn vrij wijzigbaar door vraagouders en inzichtelijk voor gastouders. Zorg dus voor actuele gegevens: misschien zijn jullie overgestapt van zorgverzekering? Wijzig dit dan in het systeem en meld de wijziging bij jullie gastouders.

Werkwijze
We houden dezelfde termijnen aan voor de verwerking van de urenregistraties. De uren van de volledige maand worden door de gastouders online op de registraties ingevuld en de vraagouders ontvangen een mail dat er urenregistraties voor hen klaarstaan om te controleren. Deze moeten binnen 5 dagen gecontroleerd worden, anders worden ze automatisch door het systeem goedgekeurd! Uitzonderingen daargelaten, maar tot op heden ging dit nagenoeg vlekkeloos en bijna altijd op tijd, waarvoor dank aan iedereen! 

De 10e wordt ook nog steeds aangehouden als streefdatum voor het uitvoeren van de automatische incasso. Deze worden nu onder een ander machtigingskenmerk uitgevoerd (dit is te vinden onder 'Mijn gegevens' op alleskits.opvanguren.nl). Ook bij het zelf overmaken blijven de termijnen ongewijzigd.

Belangrijk!
Nog even voor de duidelijkheid: wanneer er door vraagouders niet binnen 5 dagen gereageerd wordt op de urenregistraties worden deze automatisch goedgekeurd en verwerkt. Controleer deze dus op tijd!

Heel veel succes allemaal!


Zomervakantie

Geven jullie weer tijdig je vakantie aan elkaar door? Als er vervanging geregeld moet worden, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten om de kans op succes te vergroten!Gezinsuitbreiding

Voor het geval we elkaar de komende maanden gaan tegenkomen en jullie twijfelen over of ik ben aangekomen... ja, ik zal dan aangekomen zijn, want we verwachten in oktober ons derde kindje. Het gaat tot nu toe erg goed en we zijn ontzettend blij met de komst van de kleine. Voor wat betreft zwangerschapsverlof is het mijn voornemen om dit weer hetzelfde aan te pakken: zo lang mogelijk doorwerken en na de bevalling twee weken 'afwezig' zijn. Maar dit is nog lang niet aan de orde, dus ik zal hier later op terugkomen.

Gastouders: VOG vernieuwen! (Herhaling)

In het kader van de continue screening houdt de overheid een nulmeting onder alle medewerkers in de kinderopvang doen om alle VOG's te vernieuwen. Hierna wordt een dagelijkse screening toegepast op zeden-, gewelds-, wapen- en alcohol-/drugsdelicten. Alle gastouders zijn hierover ingelicht met de aanvulling dat zij een nieuwe VOG aan moeten vragen. 

 

 

 


Vergeet dit niet op tijd te doen! Je kunt hier nog eens nakijken wanneer je VOG vernieuwd moet worden maar houd er rekening mee dat het maximaal 4 weken kan duren voordat je je VOG ontvangt. Heb je een VOG met afgiftedatum van 1 maart 2013 of daarna? Dan ben jij opgenomen in de continue screening en hoef je niets doen. Alles Kits kan de VOG-aanvraag ook voor je verzorgen zodat je niet naar het gemeentehuis hoeft en lagere kosten betaald. Laat het me weten als ik dit voor je kan doen. Stuur naderhand een scan of kopie van je nieuwe VOG naar mij. Vergeet ook niet dat als 'huisgenoten' 18 jaar zijn geworden zij vanaf die datum ook een geldige VOG nodig hebben. Vraag deze ook tijdig aan!
Copyright © 2015 Alles Kits Opvoedondersteuning, All rights reserved.

Contact
Alles Kits Opvoedondersteuning * Zwanebloem 39 * 1724 XX Oudkarspel * 06-53134866 * www.alleskits.info * info@alleskits.info * 
NL41 RABO 0302 8943 30  * KVK 37145623
Email Marketing Powered by Mailchimp
Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief. Jammer, maar bedankt voor je interesse tot dusver!