Copy
In deze nieuwsbrief oa.: scholing, oudercommissieleden gezocht, jaarverslag klachtenregistratie, opzegtermijn naar één maand etc. 
Nieuwsbrief #3
mei 2014
Follow on Twitter Volg Alles Kits op Twitter
Friend on Facebook Word vrienden op Facebook!
Forward to Friend Verstuur naar een vriend(in)

Mmm, lekker voorjaar!

 
Heerlijk: momenteel kunnen we genieten van echt voorjaarsweer! Daar hoort natuurlijk wat lekkers of leuks bij... ;)

Tot snel!

Scholing: Verzorging (vlechtcursus)

Bij de derde scholingsbijeenkomst stonden de haren centraal. Het is vanzelfsprekend dat de kinderen schoon, fris en verzorgd weer naar huis gaan. Om hierin wat onderscheidends te leren hebben we eind april een vlechtcursus gevolgd bij CFH Kappers in Sint Pancras (www.careforhair.nl). Met 7 duo's hebben we volop op elkaar (nieuwe) vlechttechnieken kunnen oefenen. Voor gastouders fijn om tijdens een laagdrempelige scholing kennis te maken met collega's en toch wat leuks te leren! Deze scholling was ook toegankelijk voor vraagouders en daar is door een aantal moeders ook gebruik van gemaakt. Wat een talent!

  
 

 

Uitgelicht: Veiligheid en hygiëne (risico-inventarisatie)

Heerlijk, de zon schijnt weer volop! Het is zo fijn dat zonnetje op je gezicht maar het is alom bekend hoe gevaarlijk het tegelijkertijd voor onze huid kan zijn om onbeschermd buiten te zijn. Voor volwassenen, maar voor kinderen des te meer, omdat de celdeling bij kinderen zo'n hoog tempo kent dat door de zon beschadigde huidcellen onvoldoende hersteltijd kunnen hebben voordat ze gedeeld worden. Gastouders: lees het protocol Zon en Insmeren weer aandachtig door om je kennis op te frissen! En vraagouders: kennen jullie de KWF zonkracht app? Deze informeert je over de dagelijkse zonkracht en bescherming tegen de zon op maat op basis van je huidtype. Gratis te downloaden!
 

Jaarverslag Klachtenregistratie

Op de website kun je het jaarverslag Klachtenregistratie vinden. De sKK heeft laten weten dat er over 2013 gelukkig geen klachten zijn gemeld!
 

Opzegtermijn van twee maanden naar één maand!

Onlangs is vast komen te staan dat de Wet van Dam ook van toepassing is op de kinderopvang. Het is daarmee niet meer mogelijk om een opzegtermijn van langer dan een maand te hanteren. In alle bestaande overeenkomsten waar gesproken wordt over een opzegtermijn van twee maanden moet vanaf nu één maand gelezen worden. Ook kunnen overeenkomsten op elk moment worden opgezegd en gaat de opzegtermijn vanaf dat moment in!

 

GGD-inspectie
 

Naast de opvanglocaties gaat de GGD ook de gastouderbureau's af tijdens hun inspectiebezoeken. Dit jaar staat de inspectie gepland in juli. Spannend! De voorgaande rapporten kunnen jullie vinden op de website en na ontvangst van dit inspectierapport (naar verwachting in september) zal ook dit rapport hieraan worden toegevoegd.
 

Fotograaf

De kersverse ouders van Dylan hebben gebruik gemaakt van de korting op de fotoshoot door Daniël Vos. Ik ben zeer benieuwd naar de foto's: hoop ze straks op kraamvisite bij kleine Dylan te kunnen bewonderen! :D
 

Oproep: oudercommissieleden gezocht!

Wie o wie vindt het leuk om naast vraagouder Inge de Rover plaats te nemen in de oudercommissie? De oudercommissie behartigt de belangen van alle ouders wiens kinderen gebruikmaken van gastouderopvang via Alles Kits. De belangrijkste verantwoordelijkheid is om gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het gastouderbureau. Er is plaats voor minimaal drie en maximaal vijf leden.
Ik hoor het heel graag van je!

Gastouders: VOG vernieuwen!

In het kader van de continue screening houdt de overheid een nulmeting onder alle medewerkers in de kinderopvang doen om alle VOG's te vernieuwen. Hierna wordt een dagelijkse screening toegepast op zeden-, gewelds-, wapen- en alcohol-/drugsdelicten. Alle gastouders zijn hierover ingelicht met de aanvulling dat zij een nieuwe VOG aan moeten vragen. Vergeet dit niet te doen! Je kunt hier nog eens nakijken wanneer jouw VOG vernieuwd moet worden. Vergeet niet dat ik de aanvraag voor jullie kan verzorgen zodat je niet naar het gemeentehuis hoeft en lagere kosten betaald. Laat het me weten als ik dit voor je kan doen!
Stuur je de nieuwe VOG ook door naar mij? Dank!
Tip: Vergeet niet dat als 'huisgenoten' 18 jaar zijn geworden, zij ook een geldige VOG nodig hebben!

Vakanties!

De vakantietijd staat voor de deur: geven jullie ruim op tijd de vakanties aan elkaar door? Vergeet ook niet dat als er vervangende opvang nodig is in deze vakantieperiode dit tijdig aan mij door te geven zodat ik op zoek kan naar een vervanger. Het is ook fijn om even van tevoren kennis te maken met de vervangende gastouder: dan kan dat ook gepland worden.

Zwangerschapsverlof

Na mijn bevalling ben ik twee weken afwezig geweest, maar ik ben weer volop aan het werk. Het was heel fijn om even rust te hebben en daarvoor enorm dank aan Esmaralda!

Daarnaast dank voor alle lieve kaartjes en cadeautjes die we van jullie hebben ontvangen!!
Copyright © 2013 Alles Kits Opvoedondersteuning, All rights reserved.

Contact
Alles Kits Opvoedondersteuning * Zwanebloem 39 * 1724 XX Oudkarspel * NL41 RABO 0302 8943 30  * KVK 37145623
* www.alleskits.info * info@alleskits.info
Email Marketing Powered by Mailchimp
Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief. Bedankt voor je interesse tot dusver!