View this email in your browserAV Hanzesport    Nieuwsbrief  mei 2016

Vanuit het bestuur.....


NK Werpen voor Masters
Nu de temperatuur behoorlijk is gestegen is het nog aantrekkelijker om te sporten. Dit is ook het seizoen van de wedstrijden en evenementen. Zo kijken wij met veel voldoening en gepaste trots terug op het NK Werpen voor de Masters. Natuurlijk was het spannend, een eerste NK onder de regie van Hanzesport, maar dankzij de inzet van velen en een goede voorbereiding werd het een mooi evenement. Onze complimenten en ook onze waardering voor het team dat deze wedstrijd zo prima heeft georganiseerd! Het weer werkte ook mee en last but not least: onze Master-atleten hebben prima gepresteerd op deze thuislocatie. Maar ook bij andere evenementen en wedstrijden laten vele Hanzesport atleten duidelijk hun aanwezigheid blijken.
 
Wat speelt er zoal in bestuurlijk opzicht ?
Om te beginnen hadden we dit jaar al vroeg een Algemene Ledenvergadering.Terugkijkend op 2015 was er vooral positief nieuws en positieve cijfers. Alle leden van Hanzesport hebben het verslag per mail gekregen, dus in deze nieuwsbrief gaan we niet verder op de details in.
Helaas moeten we melden dat de vacature in het bestuur voor PR & Communicatie nog steeds niet ingevuld is. Ik weet zeker, dat er binnen Hanzesport mensen zijn, die affiniteit met het onderwerp hebben, of die zelfs in de PR of Communicatie werkzaam zijn. Aarzel niet om contact op te nemen, zodat we je kunnen uitleggen wat deze taak binnen Hanzesport zo ongeveer inhoudt. Ook binnen de sponsorcommissie zoeken we nog dringend versterking. Ook hier geldt hetzelfde, er zijn zeker voldoende mensen binnen Hanzesport die hier iets (of veel!) zouden kunnen betekenen, maar dan moet je wel in actie komen.
 
Topsportbeleid
De vorderingen rond het Topsportbeleid zijn er, maar soms loopt het ook wat stroever. In ons februari-overleg was een delegatie van de Stichting Hardlooptalentontwikkeling aanwezig om over de voortgang af te stemmen. Met name de samenvoeging van de HRTT en AST teams is een eerste stap op weg naar een integraal talentontwikkeling- en topsportbeleid die we van harte toejuichen. Recent zijn er enkele onduidelijkheden gerezen rond deze samenvoeging. In goed overleg met de betrokken staf en zeker ook in gesprek met de atleten zullen we hier vast en zeker uitkomen.
 
Website
In ons maart-overleg waren de redacteur en coördinator van de Hanzesport website aanwezig. De huidige website voldoet niet meer in alle opzichten aan de eisen van deze tijd. We hebben afgesproken, dat er een programma van eisen zal worden opgesteld voor een nieuwe website.
 
Clubkleding
Ook zijn er veranderingen op komst rond de clubkleding. Het oude tenue gaat uit de roulatie. Met behulp van een sportief geklede demo pop peilen we de mening van de atleten. Ik wens iedereen een mooie periode toe tot aan de zomer met veel sportplezier en af en toe mooie persoonlijke prestaties!
 
 
Met een sportieve groet,
 
Namens het bestuur,
 
Peter van der Steege.
secretaris@hanzesport.nl


 

Clubkampioenschappen Veldloop

Het is alweer even geleden, maar op 12 maart vonden de clubkampioenschappen Veldloop plaats. De pupillen beten de spits af. Om iets voor half tien spande Jan Rood het lint waarachter zij zich moesten opstellen. Na het startschot renden zo’n 50 pupillen het bos in, aangemoedigd door hun ouders. Hun wedstrijd bestond uit één ronde van 1.2 km. Onderweg kwamen ze het wel bekende (uit de crosstrainingen)  pittige klimmetje op de bult tegen. Na vijf minuten (5.44) kwam Thijn van der Zee als eerste over de finish, op de hielen gevolgd door Yorick Snelder. Ze waren aan elkaar gewaagd!  Achter elkaar kwamen vervolgens de pupillen binnen. Nadat ze uitgerust waren, vertrokken ze naar het clubhuis voor een wel verdiende pannenkoek en natuurlijk de prijsuitreiking.  
 
Daarna waren de Junioren aan de beurt. De snelste loper was Mahamed Hoessein Ali. Hij legde de twee ronden af in 9.00 minuut. De snelste vrouw was Nynke Flipse, zij finishte in 10.00. De laatste lopers waren de Senioren en Masters. De vrouwen liepen vier ronden en de mannen vijf. Bij de bult werden de deelnemers op passende wijze, door één van de trainers, aangespoord  toch vooral pittig met kort pasjes te klimmen en met lange passen  te dalen. Jolanda Brugman was de snelste vrouw, zij finishet  in een mooie tijd van 22.01. Bij de mannen won Gerjan de Ruiter (23.30). In het clubhuis konden ook zij genieten van lekkere pannenkoeken.

Bij de prijsuitreiking werd ook Simone Spaargaren in het zonnetje gezet. Uit de hand van Ron Kwakkelaar ontving  zij de Henk Haket clubbeker. Simone is heel actief met de coördinatie van de trainingen van de jeugd, hier komt veel bij kijken!
 
De lopers van RoparunTeamZutphen  hadden heerlijke pannenkoeken gebakken. De opbrengt hiervan gaat naar de ROPARUN.
 
Alle uitslagen van de veldloop staan op de website

Bevrijdingsloop 2016


Donderdag 5 mei hebben een aantal lopers van Hanzesport het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen. Om 9 uur vertrokken we met twee busjes, geregeld door Mazda Lenselink naar Wageningen. Nadat we daar ons vuurtje hebben aangestoken, heeft een groep van 4 personen de eerste 3,5 kilometer afgelegd. Met 15 lopers en Anton Kruiderink als vaste chauffeur zijn we in estafette vorm naar Zutphen teruggegaan. Lopend, fietsend en met de auto.

Het was natuurlijk geweldig weer. En wat een mooie route. Op de Veluwe stond Aart Steylen ons zelfs nog aan te moedigen. Rond 15.30 uur kwamen we in de Hoven aan. Daar kregen we allemaal een rood shirt met de tekst “bevrijdingsloop 2016” gesponsord door Mazda Lenselink en door Runningcenter Zutphen. De laatste 3 kilometer zijn we gezamenlijk, via de autobaan van de oude IJsselbrug, naar het clubhuis gelopen. Helaas was er geen bekendheid aangegeven door de gemeente dat Hanzesport het bevrijdingsvuur zou ophalen, er was dan ook geen publiek. Daarom hebben we ons zelf maar aangemoedigd.

In het clubhuis waren de tafels al gedekt en hebben we gezellig samen gegeten en nagepraat. Om 18.45 uur was het weer verzamelen in Warnsveld. Fakkels werden aangestoken en zo hebben we de veteranen begeleid naar de fluisterboten toe. Ook wij mochten met een fluisterboot mee. Onderweg nog een 6-tal parachutisten geland, heel bijzonder om dit te zien en erbij te mogen zijn. En uiteindelijk natuurlijk het bevrijdingsvuur in Zutphen aangestoken bij het Elisabeth Gasthuis. Dit met begeleiding van het schipperskoor, de veteranen en de organisatie.

We hebben samen een fantastische dag gehad. Mooi weer, erg gezellig met elkaar en voortreffelijk geregeld door Rene Scheuter. Volgend jaar weer!!

Jan Rood

NK werpen voor Masters

30 april en 1 mei 2016: ons eerste NK op eigen baan

Het Nederlands Kampioenschap Werpen voor Masters zit er weer op. Op de drie onderdelen kogelslingeren, gewichtwerpen en werpvijfkamp zijn ongeveer 70 medailles uitgereikt. Hanzesport atlete Monica Kindervater heeft op alle drie onderdelen goud gehaald in haar leeftijdscategorie V45+. Daarnaast heeft Mariet Voskamp een mooie prestatie neergezet door zilver te behalen op de meerkamp voor V50+. Han van Dijk viel helaas geblesseerd uit. Bij de officiële opening van de wedstrijd, door locoburgemeester Patricia Withagen, is tevens de tweede werpkooi officieel geopend. 

Het volledige verslag staat op website 
 

LAG-groep vreet kilometers

De LAG-groep doet z'n naam eer aan. Sjoerd Fijnje schreef een verslag van de loop Zutphen-Deventer en weer terug en een verslag van de belevenissen bij de marathon van Rotterdam. Hieronder staan twee korte impressies

Effe vanuit Zutphen naar Deventer en terug!
 
De zaterdag voor Pasen was het weer zover: de jaarlijkse gezellige duurloop van Zutphen naar Deventer en weer terug stond op het programma. Dit is een mooie traditie en ik heb me laten vertellen dat het al meer dan 10 jaar wordt georganiseerd. Voor mij was dit pas de tweede keer. We boften ontzettend met het weer: hoe groot is nou de kans dat net die dag de eerste mooie dag van de lente is? Met een lekker zonnetje vertrokken we om 9 uur met 30 lopers vanaf de baan richting de Oude IJsselbrug. Wel stond er een stevige wind maar die hadden we mee....................

Hel volledige verslag van Sjoerd Fijnje staat op de website
 
LAG lopers lopen erg goed tijdens Marathon Rotterdam
 
Op zondag 10 april 2016 stond de LAG met 13 lopers klaar voor de start van de Marathon van Rotterdam. Eenieder had zich op zijn of haar eigen manier voorbereid: sommigen op de klassieke wijze met de lange duurloop als kern, en anderen volgens de nieuwe sportrusten-methode. Dat de marathon langer is dan elke training maakt dat het een moeilijke en uitdagende afstand is om te lopen. Van te voren is er veel gepraat in de groep over de voorbereiding, en ieder had zo zijn eigen ideeën over hoe het beste die 42 km te doorstaan. Dat maakt de marathon bijzonder...................

Op de website staat het volledige verslag
 

Op naar 100 marathons

Ton ten Have loopt 70e marathon in Parijs en 71e in Enschede

Ton ten Have heeft op Zondag 3 april zijn 70e marathon gelopen in Parijs in een tijd van 3.58.27 en op Zondag 17 april zijn 71e marathon in Enschede gelopen in 3.56.31. De 70e marathon is na de training van de LAG groep gevierd door Ton een mooie taart aan te bieden die gelijk daarna door alle lopers smakkelijk is opgegeten.
 
 

Ton heeft als doel om uiteindelijk minimaal 100 marathons te lopen en met 2 marathons in 3 weken is hij hard op weg om dit doel te gaan bereiken. Wil je Ton volgen in zijn doel om 100 marathons te lopen, dan kan dat via de volgende website
 

Tot slot nog even dit

A.s. zondag 22 mei vindt de 35e editie van de  de FBK games plaats.

Joop Zengerink vond onderstaande  tekening van Fanny in een boekje uit 2015 met daarin één belangrijk object van een aantal Gelderse musea .

City Hanzeloop
22 mei

Op 22 mei staat de 6e editie van de City Hanzeloop op het programma. Velen zullen zich al hebben ingeschreven. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan kan dat op 22 mei in de inschrijftent op de Zaadmarkt vanaf 11.30 uur.

We beginnen om 13.00 uur met de jeugdloop. Zij strijden in vier leeftijds-categorieën om de ereprijzen. Voor alle deelnemers is er een mooie medaille en een ijsje bij Talamini.

Om 13.30 uur en 14.30 uur starten resp. de 5 en de 10km-deelnemers inclusief de bedrijventeams.
 
Alle deelnemers alvast veel succes en plezier gewenst.

Jan Rood
Team wegwedstrijden
 

Vrijwilligers-middag
19 juni

Ook dit jaar willen we weer een gezellige middag organiseren voor alle Hanzesport vrijwilligers. Als datum is gekozen zondagmiddag 19 juni a.s.

Noteer deze datum dus alvast in je agenda ! Eind mei zullen we een mailing rondsturen met meer informatie, waarin wordt ook aangegeven, hoe je je voor deze middag kunt aanmelden.
Wordt dus vervolgd.
 
Namens het bestuur,
Peter van der Steege.
secretaris@hanzesport.nl

 

Wedstrijd pupillen

A.s. zaterdag 21 mei  is de tweede stedenwedstrijd voor pupillen, dit keer op onze eigen baan. Heeft uw kind nog niet meegedaan met deze wedstrijden, dan is dit een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het er aan toegaat. Afgelopen 16 april was de eerste stedenwedstrijd in Nijmegen. Enthousiast deden de pupillen mee en menig PR is gesneuveld.

Pupillen, veel plezier en zet hem op!

Dag van de atletiek

Op 19 maart vond de dag van de atletiek plaats op sport centrum Papendal in Arnhem. Dit is een dag waar trainers, kaderleden, juryleden en genodigden uit het hele land bij elkaar komen om hun ervaringen te delen.

We werden verwelkomt met een kop koffie of thee in een grote zaal. Na het welkomswoord en een film ging een ieder naar zijn vooraf gekozen workshop. Er was veel keuze in onderdelen. In totaal konden we 3 onderdelen bezoeken. De juryleden en kaderleden kregen informatie en workshops in hun vakgebied. In de workshop voor trainers kregen we uitleg over trainingen. Soms was het vernieuwend en ander keer verfrissend.

Tussendoor was er een keuzemeerkamp die uit hele uiteenlopende onderdelen bestond. Na een lange inspannende dag werd er afgesloten met een drankje.
 
Monica KIndervater
trainster D junioren

Nieuw boek:

Hardlopen met power
Net als wielrenners, kunnen hardlopers nu ook hun prestaties in de training en in de wedstrijd optimaliseren met de extra informatie van hun wattage!

In dit artikel kunt u meer lezen over het nieuwe boek.

OPROEP

redacteur gezocht
Omdat Joke Noordergraaf meer uren is gaan werken, gaat zij stoppen met de redactie van de nieuwsbrief. We zijn daarom op zoek naar iemand die haar taak wil overnemen. Voor meer informatie over de werkzaamheden klik op deze link.

Vindt je schrijven en aanpassen van teksten leuk neem dan contact met ons op  via: nieuwsbrief@hanzesport.nl .

Competitie Masters

Op moederdag 8 mei gingen 4 master vrouwen op weg naar Steenwijk voor hun eerste competitie wedstrijd. Na het ophalen van de start nummers en het zoeken naar een geschikt plekje om de dag door te komen, kon het inlopen beginnen. Iedereen had er zin in en er was een voelbare gezonde spanning. Monica was als eerste aan de beurt met discuswerpen. Na een goede standworp van 28.15 meter kon er begonnen worden aan de draai. Dit gaf helaas niet het gewenste resultaat om verder te komen. Inmiddels was Mirjam zich klaar aan het maken voor de start van de 100 meter. Nog nooit had zij deze afstand gelopen. Na een goede start en een spannend gevecht kwam zij in 17.10 sec over de finish. Het smaakt naar meer!

Iryna was ondertussen aan het inspringen bij het verspringen. Haar doel was om een nieuw clubrecord te springen. Helaas liep dit heel anders. Na het inspringen had zij wat last van haar achillespees. Tijdens de wedstrijd hoorde Iryna knak bij het aanlopen, zij scheurde haar achillespees. Het resultaat, koelen, EHBO, huisartsenpost, ziekenhuis, operatie, 6 weken gips en daarna revalideren. Iryna veel beterschap!

Floor liep nog haar eerste 400 meter, wat toch wel een moeilijke afstand is voor iemand die gewend is om langer te lopen. Haar tijd was 1.23.57. Hiermee eindigde de wedstrijd voor de Hanzevrouwen
.
Steenwijk bedank voor de goede organisatie

Monica Kindervater

HRTT in actie

De atleten van het HRTT hebben de afgelopen tijd weer veel wedstrijden gelopen. Voor hun prestaties kijk op: www.hrtt.nl
Colofon
Deze nieuwsbrief verschijnt één keer in de zes weken en wordt verspreid onder alle leden, vrijwilligers en relaties van Hanzesport. Redactie en vormgeving Annemieke Wijdieks en Joke Noordegraaf. De foto's zijn o.a. van Bert Faber, Hans Bolt, Andrea van Steensel. en Guus Stefess. De volgende nieuwsbrief verschijnt 2 juli. Heb je nieuws mail het dan uiterlijk 24 juni naar nieuwsbrief@hanzesport.nl .
 
Copyright © 2016 AV Hanzesport Zutphen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp