View this email in your browserAV Hanzesport   Nieuwsbrief  maart 2017

Vanuit het bestuur.....


En de lente is weer begonnen …. en dat hebben we gemerkt: heerlijke temperaturen. Zondag 5 maart werd de Achtkastelenloop dan ook gelopen met een lekker zonnetje in het gezicht, maar ook een behoorlijk straffe (tegen-)wind. Het winterseizoen loopt langzamerhand ten einde en we maken ons klaar voor het zomerseizoen. Er staan weer mooie wedstrijden en activiteiten op het programma voor dit seizoen.

Maar eerst wordt het winterseizoen afgesloten met de traditionele clubkampioenschappen Veldloop bij Huize ’t Velde op zaterdag 18 maart. Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief zal dat net voorbij zijn. Wat bijzonder is dat deze dag ook wordt aangegrepen om Hanzesport als geheel rookvrij te verklaren. Als eerste sportvereniging in Zutphen willen we onze atleten en toeschouwers op het gehele complex het goede voorbeeld laten geven. Roken is niet meer toegestaan.

Vrijdagavond 3 maart is de Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden. Een verplichting als vereniging om de leden te betrekken bij belangrijke beslissingen en ook legt het bestuur van AV Hanzesport en SAAZ (Stichting Atletiek Accommodatie Zutphen, de beheerder van het complex) verantwoording af over het afgelopen jaar. Helaas met een klein clubje leden is besproken dat het financieel een goed jaar is geweest voor AV Hanzesport en SAAZ en dat ook de komende jaren er gezond uitzien. Het aantal leden is iets teruggelopen, maar (nog) niet zorgelijk. Besloten is om de contributie opnieuw niet te verhogen voor 2017. Er zal alleen een kleine verhoging zijn als gevolg van de verhoging voor de Atletiekunie. De vergoedingen voor de trainers gaan we dit jaar verhogen, assistent trainers van € 4,- naar € 4,25, trainers van € 10,- naar € 10,60 en hoofdtrainers van € 16,50 naar € 17,50.

Er is geld gereserveerd om de website te verbeteren en er is geld geïnvesteerd in trainings- en wedstrijdmaterialen. Er worden bijvoorbeeld goede hordes voor de wedstrijden van de pupillen aangeschaft, de kosten hiervan worden betaald uit de opbrengsten van de Grote Clubactie van de afgelopen jaren.      

Op de ALV worden ook altijd leden in het zonnetje gezet. Zo kregen de mensen, die 25 en 40 jaar lid waren een presentje en zijn de atleten, die een bijzondere prestatie hebben geleverd naar voren gehaald en gehuldigd.  De Henk Haket wisselbeker (voor een bijzondere bijdrage aan de club) is uitgereikt aan Eddy Groen. Eddy is samen met een aantal collega trainers/begeleiders vol energie en passie bezig met onze G-atleten. Vanuit meerdere kanten horen we dat dit zeer wordt gewaardeerd. Hulde aan Eddy en zijn team!

De grootste zorg zit in de club vrijwilligers, deze club is voor de vereniging natuurlijk essentieel. Zonder vrijwilligers ….. De afgelopen weken is er door een klein clubje een belronde geweest om vrijwilligers te werven. Dat werd positief ontvangen en we zijn nu bezig de resultaten te verwerken en echt de aanmeldingen in te zetten. Het kan zijn dat je nog niet bent gebeld. Circa 50% van alle leden zijn tot nu toe gebeld. Als je niet bent gebeld wil dat niet zeggen dat je niet nodig bent. Sterker nog meld je aan, we hebben je nodig!

Als laatste bij de ALV heeft Jan Jansen zich kandidaat gesteld voor nog een termijn van 3 jaar als voorzitter, unaniem is dit aangenomen.

Ron Kwakkelaar
baanatletiek

Vanaf nu

Hanzesport rookvrij

Zien roken, doet roken
Voor kinderen is het moeilijk om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk bijvoorbeeld aan sporters tegen wie zij opkijken of trainers. Hiervoor geldt: zien roken, doet roken. SAAZ voorzitter Anton Kruiderink: ‘Sporten en roken passen niet bij elkaar’ wij willen binnen onze stichting en atletiekvereniging iedereen een gezonde omgeving om te sporten bieden. Daarnaast willen we een voorbeeld zijn in de zutphense samenleving door als eerste sportvereniging in Zutphen rookvrij te zijn en steunen van harte de actie van de hartstichting op weg naar een Rookvrije Generatie'.
 
Wat verandert er bij de atletiekaccommodatie van AV Hanzesport?
Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers. Wel vraagt AV Hanzesport rokers rekening te houden waar zij bij de vereniging roken. Het sportterrein, inclusief  het terras, langs de baan en in het clubhuis, is vanaf nu rookvrij.

Achtkastelenloop

genieten in Vorden

Onder een onverwacht voorjaarszonnetje stonden  deelnemers klaar om aan de dertigste Achtkastelenloop  te beginnen. Het deelnemersveld was met ruim 1100 deelnemers weer net  als andere jaren zeer goed.
Ton ten Have werd voor de start in het zonnetje gezet, omdat hij alle 30 edities van deze loop heeft meegedaan.
Het startschot werd gegeven door Pien Pon. Zij is initiatiefneemster van het museum STAAL in Almen. Dit museum, dat eind dit jaar wordt geopend, is gewijd aan de dichter Staring. Hij heeft jarenlang op kasteel de Wildenborgh (één van de 8 kastelen) gewoond. Staring is 250 jaar geleden geboren en daarom is dit jaar uitgeroepen tot Staringjaar.
Na de gezamenlijke start kwamen in een periode van 2,5 uur eerst de deelnemers van de 10 km, daarna de 21km-lopers en als laatste de 30 km-lopers in een lang kleurrijk lint binnen.
Aan de finish werden ze ontvangen met fruit en drinken, waarna in de sporthal de traditionele handdoek en nog een bosje narcissen kon worden gescored. Deze bloemen waren een presentje van onze bloemensponsor Bloemsierkunst Elbrink uit Vorden/Warnsveld. Het werd door de deelnemers zeer op prijs gesteld.
Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kon ook deze editie weer vlekkeloos verlopen. Ook de bijdrage van de EHBO-Vorden en de scoutinggroep David G. Alford uit Vorden was geweldig. Het team wegwedstrijden kijkt met plezier terug op deze loop.

BVC-cross

prijzen voor hanzesporters

Op zaterdag 18 februari vond de afsluitende wedstrijd van het BVCcross-circuit plaats. Veertien pupillen en junioren van Hanzesport waren naar Rhenen vertrokken om zo goed mogelijk te lopen op deze finalewedstrijd. Zowel Maam als Sus de Ridder hadden uitzicht op een podiumplek.
Beiden wisten uit eindelijk de tweede plek (overall) te bemachtigen. GEFELICITEERD!!!

Na de wedstrijd ontvingen alle deelnemers een medaille. Voor de uitslagen klik hier .

Zutphen – Deventer – Zutphen

Op Zaterdag 25 maart 2016 gaan we de jaarlijkse ronde Zutphen – Deventer – Zutphen lopen. We starten om 9.00 uur bij Hanzesport op de atletiekbaan en we lopen gezamenlijk in een rustige duurloop via de prachtige uiterwaarden aan de westkant van de IJssel naar Deventer. Bij de Molen in de Hoven zullen we de eerste stop hebben (circa 20 km). Voor mensen die hier willen uitstappen is er een auto om je terug te brengen naar Zutphen. Vervolgens lopen we gezamenlijk als groep door Deventer naar Gorssel, waar we onze tweede stop zullen hebben bij hotel restaurant de Roskam (circa 27 km). Hier zal ook een auto zijn voor de uitstappers. Vanaf de chinees in Epse (23 km) kunnen degenen, die dat willen, in eigen tempo terug lopen naar de baan van Hanzesport (circa 35 km). Er wordt onderweg voor versnaperingen gezorgd (bananen, sportdrank).
 
Iedereen die 20 km aan een stuk kan lopen is van harte welkom om mee te lopen! Deze loop past prima in de voorbereiding van de komende marathons of gewoon als leuke duurloop.
 
Indien je van plan bent om mee te lopen dan graag aanmelden per mail voor 22 maart via menkbrem@gmail.com en graag aangeven welke afstand je wilt lopen (20/27/35 km). Dit in verband met het aantal benodigde auto’s en de hoeveelheid bananen. De eerste 20 km zal rustig gaan en in meerdere groepen. Dus je hoeft niet bang te zijn als het te hard gaat en dus kan iedereen mee?
 
Met vriendelijke lopersgroet,
 
De LAG groep
 
 

Clubkampioenschappen Veldloop

Het is druilig weer als op zaterdag 18 maart de jongste Hanzesporters als eerste starten met hun race. Zo’n veertig pupillen lopen de ronde die ze het winterseizoen vaker hebben getrotseerd tijdens de traingen.
Na een spannende ronde van 1200 meter is het Stijn Westerbeek die met een overtuigende voorsprong de heuvel afkomt om vervolgens in iets meer dan vijf en halve minuut te finishen.

Nadat alle pupillen gefinisht zijn is het de beurt aan de G-atleten; hier zijn het Stijn Ewijk en Loreen Nienhuis die in de prijzen vallen op de 400 meter. 
De junioren (D t/m A) zijn hierna aan de beurt; de afstand van 2400 meter, welke door elke junior gelopen moet worden, wordt als eerste volbracht door Oscar Greve.
De clubkampioenschappen worden, in de regen, afgesloten met de senioren en masters, waar de vrouwen en mannen respectievelijk de 4800m en de 6000m liepen. Rianne Nijhof, Anita ter Hofte, Gerjan de Ruiter en Adriaan van den Eelaart winnen in hun categorie.
Bij het clubhuis wordt, met een startschot van Wethouder Coby Pennings en het lopen van 400m door alle aanwezige atleten, Hanzesport, als eerste sportvereniging in Zutphen, 100% rookvrij verklaard. Na deze “ereronde” vinden in een goed gevulde kantine en onder het genot van, door het Roparun Team vers gebakken pannenkoeken, de prijsuitreikingen plaats.
 
Een mooie afsluiting van het winterseizoen……..op naar een sportief en succesvol zomerseizoen!
 
Overzicht uitslagen per categorie: www.uitslagen.nl

Op de website staat heel veel mooie foto's gemaakt door Hans Bolt

Michel Dunnebier
trainer A1/A2 pupillen

Jeugdtraining

zomerseizoen

Het zomerseizoen is begonnen. Dit betekent dat alle jeugd weer buiten traint.

Pupillen,
Op maandag en zaterdag zijn er baantrainingen. Op een aantal zaterdagen zijn er geen baantrainingen maar trailtrainingen bij Huis 't Velde. De data van de stedenwedstrijden zijn bekend. De Pupillen A1 en A2 trainen op woensdag een kwartiertje langer (18.00 -19.15). Voor het zaterdagrooster klik hier.
 
CD Junioren
De CD Junioren doen mee met de competitie en de stedenwedstrijden. Alle wedstrijden zijn op zaterdagen (voor data klik hier). Voor de competitie hebben de junioren een inschrijfformulier meegekregen. Als je dat niet hebt ontvangen neem dan contact op met één van de trainers.

Kijk voor eventuele wijzigingen ook regelmatig in de agenda voor de jeugdtrainingen op de website

 

NK indoor

Bij het NK-indoor in Omnisport waren weer heel wat jonge hanzesporters actief als mandjesdrager. Na een  korte instructie konden ze aan de slag. Ondertussen konden ze een blik werpen op de Nederlandse topatleten.

NK indoor

Masters
Goede prestaties voor Wilma Bos en Mariët Voskamp op het NK Indoor voor Masters.

Zaterdag liep Wilma  de 800 meter. Het was een spannende race waarbij ze zilver won in haar categorie in een nieuw PR van 2.48.00. De volgende dag liep ze  op de 1500 meter een nieuw persoonlijk record (5.46.61) en behaalde bovendien het goud.
Mariët Voskamp stootte een nieuw record bij de Vrouwen 55. Een afstand van 11,14 meter! Hiermee werd ze eerste en dus Nederlands Kampioen.

Gefeliciteerd! Op de ALV ontvingen beiden een mooie bos bloemen van de voorzitter.

BOOS

Als je thuis een afwas hebt staan, maar de vaatwasser zit nog vol schone vaat, wat doen je dan? Stapel je de vuile vaat op je aanrecht tot je geen servies meer over hebt?

NEE?!

Waarom doen sommige mensen dat dan buiten hun eigen huis wel?“ O, die vaatwasser uitruimen? Dat doet degene die na mij komt wel! En dan kan die meteen mijn vuile vaat er in zetten!”

ZO WERKT DAT NIET
LAAT IEDEREEN, OOK BIJ DE VERENIGING, ELKAAR EEN BEETJE HELPEN
!

Namens allen die dit al meerdere malen meegemaakt hebben,

Janet Groen, kantoor Hanzesport

TopTeam
Hanzesport

Voor alle topprestaties van het topteam, zie hun eigen website

Binnen gekomen bericht

Beste hardloopvriend(in),
 
Ongetwijfeld hebben leden van uw club plezier beleefd aan onze boeken Het Geheim van Hardlopen en Hardlopen met Power!, of kennen ons van een van onze vaste columns.
 
Hans van Dijk en ik vinden het daarom leuk om te kunnen melden - en zijn natuurlijk supertrots - dat onze hardloopboeken nu ook internationaal worden uitgebracht.

Ron van Megen.
Meer weten? klik hier
Colofon
Deze nieuwsbrief verschijnt één keer in de zes weken en wordt verspreid onder alle leden, vrijwilligers en relaties van  AV Hanzesport. Redactie en vormgeving Annemieke Wijdieks en Henk Jan Rietberg. Foto’s o.a. Hans Bolt.
De volgende nieuwsbrief verschijnt 7 mei Heb je nieuws mail het dan uiterlijk 30 april naar nieuwsbrief@hanzesport.nl

Sponsoren

Copyright © 2017 AV Hanzesport Zutphen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp