View this email in your browserAV Hanzesport   Nieuwsbrief oktober 2016

Vanuit het bestuur.....


Vanuit het vliegtuig terug van vakantie stapte ik vrijwel direct in het drukke begin van het nieuwe seizoen. Door de vele trainingen en drukke trainers konden we maar weinig mensen vinden voor de week van de wijk. De wijk is Noordveen, waar onze accommodatie in ligt. Een bewonderenswaardig evenement voor een wijk. De hele week activiteiten van allerlei organisaties. Ik had beloofd mee te doen, dus was ik de “klos”. Samen met Carmen, onze nieuwe stagiaire, en Han van Dijk waren we woensdagmiddag bezig met de geïnteresseerden uit de wijk op te vangen. Dat bleken uteindelijk drie jonge kinderen te zijn. We hebben een aantal onderdelen met ze gedaan. Een sprintje, verspringen, speerwerpen, eerst met de fluitbal, daarna toch een keer echt, kogelstoten en als afsluiting wat ze nog een keer wilden, dat bleek verspringen te zijn. En dat ze het leuk vonden blijkt wel uit het feit dat er al twee lid zijn geworden.

Daarna mocht ik op zaterdag gratis een standje bezetten voor de Hanzesport. Geholpen door Cees de Boer en later Moninque Meijer, hebben we de hele dag gestaan. We hebben met aardig wat geïnteresseerden gesproken. We hadden ook wat materiaal van andere organisaties meegenomen en zo hadden we de hele dag aanspraak. Ook dankzij het mooie weer was het een heerlijke dag.

De nationale sportweek stond in het teken van iemand meenemen naar de club. Uiteindelijk hebben zich tien mensen gemeld en mee getraind. Dat kan een volgende keer beter, maar dan misschien niet in die drukke september maand.

Met het COA hadden we afgesproken dat vluchtelingen uit het AZC in de voormalige politieschool aan de Voorsterallee, gratis mee mogen sporten. Vanaf opnieuw september mag dat. De trainers waren op de hoogte gebracht en er zijn er een aantal gesignaleerd, hoeveel weet ik momenteel niet.

Afgelopen weekeinde de clubdag met dankzij de goede voorbereiding een groot aantal deelnemers. Ook weer mooi weer en dat maakt het altijd toch aangenamer. Voor de meeste nummers waren er medailles en die zijn aan het eind uitgedeeld aan de nummers 1, 2 en 3. Daarna hadden we nog de huldigingen van onze toppers die het Nederlands podium hadden gehaald. De huldiging bestond uit bloemen, een waardebon en natuurlijk de eeuwige roem. We hebben de zaterdag afgesloten met een eenvoudige bijeenkomst voor de vrijwilligers.

Hopelijk een mooi begin van een nieuw seizoen!

Voorzitter
Jan Jansen

BVC Cross

voor pupillen en junioren

De herfstvakantie is aanstaande en dat is het wisselpunt van het zomerseizoen naar het winterseizoen. In de winter is er o.a. de mogelijkheid voor pupillen en junioren om mee te doen aan het BVC-circuit.
Voor meer informatie:
bvc-circuit
Dit is een cross-competitie, verdeeld over 4 wedstrijdenDe beste drie uitslagen worden opgenomen in de eindrangschikking.
 
De wedstrijd data zijn:
29 oktober 2016 in Veenendaal
10 december 2016 in Wageningen
14 januari 2017 in Ede
4 februari 2017 in Rhenen

Als reservedatum staat 4 maart genoteerd, mocht één van de eerdere dagen door weeromstandigheden worden afgelast.
 
Het zijn korte wedstrijden, dus probeer zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden is mijn advies. Mocht je met vervoer problemen hebben laat het me dan even weten.
 
Geef je op, graag uiterlijk op 23 oktober!!!!!
wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl

Clubdag Hanzesport

Clubdag, een dag om naar hartenlust scherpe tijden neer te zetten, nieuwe hoogtes verkennen en om de grenzen wat te verleggen met onder andere een Meerkamp. Een grapje hier en een plaagstootje daar om elkaar op te laden, al direct zat de sfeer er goed in.
 
Buiten de baan was er nog de 5000m voor de senioren lopers en was er de Run-Bike-Run. Gedurende de dag was er die gezonde concurrentie om die ander er niet voorbij te laten, dat je nét een tandje bij doet schakelen. Zo help je elkaar mooi aan een betere tijd. Geweldig dat Tosca ook kwam kijken.
 
Na het ochtendprogramma werden de atleten getrakteerd op een bijzonder lekkere lunch, met heerlijke soep en wraps. Dank aan de Scouting voor de bereiding, dank ook aan Albert Hein op de Brink voor het pakken en bezorgen.
 
Dan de Zweedse estafette, wat een uitdaging voor de jongste renners om met de volwassenen mee te rennen of nét voor te blijven! Als laatste onderdeel was er de Steeplechase waar het enthousiaste publiek zich spontaan verzamelde bij de hindernis met het onverbiddelijke water, om de dappere renners aan te moedigen. Tot óver de knieën ging ze er in, de atleten. Aan het einde van de dag was er op het buitenterras een spannende prijsuitreiking. Per categorie ontvingen de medaillewinnaars hun mooie of lekkere plak.
Ook werd een viertal atleten - Wilma Bos, Ibrahim Abdi ali, Mariet Voskamp en Monica Kindervater - in het zonnetje gezet.
Zij hadden medailles behaald op verschillende NK’s.
Wist u dat we dit jaar een speciaal aanschuifpodiumblok hadden voor de FIE-rde plaats? En, fier mocht iedereen zijn: op de medailles van edelmetaal of koek, op de gesneuvelde PR's, op de inzet en samenwerking en de gezellige, ontspannen sfeer. Organisatie bedankt en volgend jaar weer!

Voor een uitgebreider verslag en mooie foto's, zie de website

Pupillen in de prijzen

Finale stedenwedstrijden

Zaterdag 10 september vond, in Zevenaar, de finale van de stedenwedstrijden voor pupillen plaats. Ongeveer 30 pupillen van Hanzesport hadden zich hiervoor aangemeld. Ze wilden op deze finaledag extra goed presteren, want er konden bekers verdiend worden.
Na een gezamenlijke warming up begon de meerkamp, iedere categorie zijn eigen onderdelen. Gelukkig  hoefden de atleten geen  600m of 1000m te lopen,  zodat het ondanks de warmte toch goed te doen was. De finale werd afgesloten met  de estafette, 4x40m voor de allerjongsten en 4x60m voor de oudere pupillen.

Daarna steeg de spanning. Pupillen, trainers en ouders verzamelden zich rond het podium. Welke teams zouden er met de prijzen vandoor gaan?  De jongens vielen helaas niet in de prijzen. De meiden van MPA2 sprongen een gat in de lucht toen zij hoorden dat ze de tweede waren geworden. Met z’n zessen pasten ze net op het ereschavot. Nikki, Fabienne, Nynke, Yasmine, Lente en Anne van harte GEFELICITEERD !!!! 
De meisjes C-pupillen vielen ook in de prijzen. Linne , Samara en Sophie GEFELICITEERD met jullie tweede plaats!!!  

Ook voor de pupillen die geen prijs hebben gewonnen, super goed gedaan, want overall is Hanzesport vierde geworden.

Zeer geslaagd juniorenkamp

Het eerste juniorenkamp is een feit! 
Op 23 september jl. vertrokken 35 junioren (categorie A t/m D) op de fiets naar Dieren waar het kamp werd opgeslagen. We waren te gast bij atletiekvereniging AV Gelre, een mooie locatie aan de rand van de veluwe zoom.

Na het inrichten van de tenten werd 's avonds  een kampvuur gemaakt en in de kantine spelletjes gespeeld. Na 23.30 uur werd iedereen naar de tent gedirigeerd. Dit ging natuurlijk niet geheel vlekkeloos, want de kampleiding heeft nog meerdere rondes gedaan om iedereen in de juiste tenten te krijgen. Na 01.30 uur werd het redelijk rustig. Zo hier en daar nog een gilletje, daarna werd het vlot stiller.

De volgende morgen werden de kids om 8 uur wakker gemaakt. Ontbijt stond in buffetvorm klaar en om 9 uur stond een bostraining op het programma. Guus, één van de trainers van AV Gelre, verzorgde de training.

's middags was het tijd voor een beach-volleybal toernooitje. Hierna was er een overheerlijke en overdadige BBQ bij het clubhuis. Ook het kampvuur werd natuurlijk weer aangestoken. Toen de duisternis viel gingen we het bos in voor een spooktocht. Het was pikkedonker, je zag geen hand voor ogen. Onderweg waren er spoken die de kids behoorlijk de stuipen op het lijf joegen. Op de terugweg uit het bos was het voor menigeen nog even schrikken, want bij een huis begonnen een paar honden flink te blaffen. Daarna was het nog even napraten en zocht iedereen zijn of haar slaapzak op in de tent.
 
De wekker van de volgende ochtend was een heerlijk deuntje  trompetmuziek, gespeeld door  Richard van Gelder (oud trainer en nog regelmatig invaller). Na het ontbijt kon de terugreis aanvaard worden. Het tempo was een stuk gemoedelijker dan de heenreis. Onderweg stond een picknick klaar bij Hans Otten, trailtrainer. De lekkere appeltaart, soesjes en fruit werd door menigeen gretig verorberd. Daarna werd het laatste stukje gefietst, terug naar de baan! Het was een leuk, gezellig weekend geweest en smaakt naar meer!  Dank voor AV Gelre en Guus!
Het organisatie-comité

Het volledige verslag van het juniorenkamp komt op de website
 

G-atleten in de picture

Sinds vorig jaar is er bij Hanzesport  een groep  G-atleten actief.  Deze trainingsgroep is door Tosca opgezet. De G-atleten trainen iedere maandag onder leiding van Eddy Groen en een aantal assistent-trainers. Mattis van der Kolk, 11 jaar,  is er van het begin af aan al bij. We zijn benieuwd wat hij van de trainingen vindt en hebben dat hem gevraagd.

Het interview vond plaats voor zijn training, lekker op het gras op de bult.  Zijn vader was er ook bij en hielp waar nodig.

Wie is je trainer?
“Eddy” en Eddy is een leuke trainer volgens Mattis. 
Wie zitten er in de groep?
“Meisjes”
Alleen meisjes of ook jongens?
“Ja” ook jongens en het is gezellig
Waarmee begint een training?
“een rondje rennen “
Is dat leuk?
“ja”, grijns,  Soms doen ze ook tikkertje. De tikker zijn vindt Mattis leuker dan getikt worden. Als je getikt wordt moet je gaan zitten
En, wat ga je na het rondje rennen doen?
“Kogelstoten” en Mattis wijst naar de kogelstootbak
Alleen kogelstoten?
“Nee, ook verspringen”.
Wat vind je leuker, kogelstoten of verspringen?
Hele grote grijns, “kogelstoten!
Doe je dan ook mee met wedstrijden?
“ja” dan wordt het kogelstoten opgemeten met een lint.
Aan het eind van het interview wil Mattis graag weten wat er opgeschreven is, samen lopen we de antwoorden op de vragen door.  Hij is tevreden en we zijn klaar met het interview. Vlak voor zijn training komen  twee klasgenoten, die ook op Hanzesport zitten, nog even gedag zeggen. Daarna gaat Mattis naar zijn groep en kan hij met zijn training beginnen. 
 
Filmpje verspringen

Tosca loopt de 200m

Op de laatste maandagtraining voor de herfstvakantie vond een speciale race plaats op de baan van Hanzesport. Tosca nam het op tegen de pupillen. Gewapend met rollator liep ze de 200m. Tegelijk gingen de pupillen van start voor hun afstand, 600m of 800m. Onder een luid applaus finishte Tosca. Fijn dat ze weer actief op de baan was na haar zware operatie.

Blubberrun Linde

Rennen over stoppelvelden en door de blubber, springen in sloten en een carbid bus als startpistool, WIE DURFT? Zondag 30 oktober vindt de negende editie van de  blubberrun in Linde plaats. Elk jaar doen er wel een paar Hanzesporters mee, en het is lekker dicht bij. Kijk voor meer informatie op de website van de blubberrun
Colofon
Deze nieuwsbrief verschijnt één keer in de zes weken en wordt verspreid onder alle leden, vrijwilligers en relaties van  AV Hanzesport. Redactie en vormgeving Annemieke Wijdieks en Henk Jan Rietberg. Foto’s o.a. Hans Bolt.
De volgende nieuwsbrief verschijnt 3 december. Heb je nieuws mail het dan uiterlijk 25 november naar nieuwsbrief@hanzesport.nl .

Redactie compleet

Henk Jan Rietberg, vader van Anne (D-junior) en Miriam (pupillen A1) is aangeschoven bij de redactie van de nieuwsbrief van Hanzesport. We zijn dus weer compleet!

Grote Veldloop

6 november

Op 6 november staat de Grote Veldloop weer op het programma. Een mooie loop, met meestal prachtige herfsttinten onderweg.
Naast de 7,5 en 15 km veldloop is er de 1,5 km bosloop voor de jeugd. Een mooie kans om dicht bij huis aan een loopje me te doen. Neem je vriendje of vriendinnetje mee, dan kan hij of zij ook eens zien hoe leuk hardlopen is. En aan de finish is er natuurlijk een leuke herinnering.
Kijk voor meer info op de website.

Team wegwedstrijden
Jan Rood

Werp5kamp

De 10de Werp5Kamp gaan we dit jaar organiseren!
 
Dat is wel een klein feestje waard en dat willen we er dus ook van maken samen met de deelnemende masters. Zoals gebruikelijk werken we weer in vaste groepen, die ieder met een eigen jurygroep de onderdelen afwerken. Welke groepsindeling we aanhouden hangt af van de aanmeldingen.
De Werp5kamp bestaat uit; kogelslingeren, discuswerpen, speerwerpen, kogelstoten en gewichtwerpen. Een mooie combinatie van onderdelen, die ook zeker de moeite waard zijn om gewoon tijd voor vrij te maken en te komen kijken! Of als je het van dichtbij wilt ervaren geef: je op als vrijwilliger!
(juco@hanzesport.nl)
 
Na afloop van de Werp5kamp hebben we weer het gebruikelijke buffet met soep voor alle deelnemers en vrijwilligers klaar staan. Han heeft beloofd om een tweetal passende soepen te bereiden.
 
Kom ook op zaterdag 29 oktober; kijken, helpen of meedoen aan de 10de Werp5Kamp!!

WOC AV Hanzesport

Speculaas

poppenloop

26 november

JOPPE - Op zaterdag 26 november organiseert de Plusgroep weer de traditionele Speculaas-
poppenloop bij Restaurant De Zevensprong in Joppe. Onder het toeziend oog van Sinterklaas en opgewarmd door zijn Pieten kan dan een speculaaspop worden verdiend. Daar moet wel een stukje door het bos voor worden gerend. Om 8.00 en 10 uur kan worden gestart. De afstanden om 8.00 uur zijn  2,5 – 6 – 12 en 18 kilometer (voor Nordic Walkers en wandelaars  2,5 – 6 en 12 km). Om 10.00 uur 2,5 – 6 – en 12 (voor Nordic walkers en wandelaars 2,5 en 6 kilometer). Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Info www.hanzesport.nl.  

Plusgroep
Ton van Ingen Schenau

Vertrouwens

persoon

Hanzesport zoekt een nieuwe vertrouwenspersoon
 
Binnen Hanzesport kennen we twee vertrouwens-
personen. De laatste tijd is deze taak voor de dames/meisjes ingevuld door Willeke Evertse.
Omdat Willeke niet langer lid is van de vereniging, zijn we nu op zoek naar een nieuwe vertrouwens-
persoon. We hopen dat deze vertrouwenspersoon zelden of nooit in actie hoeft te komen. Maar het is belangrijk dat er iemand is, waar je terecht kunt bij ( dreigende ) moeilijkheden.

Spreekt deze taak jou aan, neem dan contact met mij op, zodat we verder kunnen spreken over deze rol binnen Hanzesport.

Secretaris
Peter van der Steege

secretaris@hanzesport.nl

Werving vrijwilligers

We hebben heel veel mensen die zich vrijwillig inzetten voor de club. De één structureel, de ander met incidentele klussen. We hebben altijd vacatures en op dit moment wat meer dan gewoon. Vier leden volgen op dit moment een cursus om vrijwilligers te werven. Anneke van Jaarsveld, Simone Meijer-Spaargaren, Carmen Hof en Jan Jansen volgen deze cursus van vier bijeenkomsten.
Om te voorkomen dat we mensen benaderen die al actief zijn, brengen we het huidige ledenbestand en openstaande vacatures goed in kaart. Daarna gaan we mensen actief benaderen op basis van hun opgegeven voorkeur.
Binnenkort komen we met een speciale nieuwsbrief over dit onderwerp.

Voorzitter 
Jan Jansen

Fit door Nordic Walking

Op 26 oktober start de cursus Nordic Walking bij Hanzesport.
De cursus bestaat uit 5 lessen waarin de diverse onderdelen van de Nordic Wandeltechniek aan bod komen.
Hoewel er sprake is van een complexe totaalbeweging, wordt in de cursus deze beweging in stukken verdeeld. Zo ligt het accent elke week op een ander aspect, waarbij heel duidelijk een voortgaande lijn wordt aangehouden. Juiste stokhantering, stokplaatsing, de zwaai- en strekbewegingen, het zijn slechts enkele van de zaken die absoluut vereist zijn om tot goed Nordic Wandelen te komen.
 
Naast de techniek van het wandelen wordt tijdens de cursus ook gewerkt aan het verbeteren van de algehele lichaamsconditie.
 
De cursus loopt van 26 oktober tot en met 23 november, van 09.30 uur to 10.30 uur.
Locatie: de atletiekbaan van Hanzesport, Deventerachterpad 1 te Zutphen.
 
Kosten:
De kosten voor de cursus bedragen 49,95 euro inclusief gebruik van poles, lidmaatschap wandelbond en atletiekunie.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde trainster: Hanneke van Hoegee.
 
Aanmelding:
Via Mariska Schaufeli
Mail: info@jachthuis.nl

Indoor wedstrijden

Indoor wedstrijden in Omnisport in Apeldoorn seizoen 2016/2017
 
 
Het is weer herfst, voordat je het weet is het weer tijd voor het indoorseizoen.
 
Achter de schermen wordt alweer volop overlegd om de wedstrijden in het Omnisport te kunnen laten doorgaan. Het is nog even spannend of het allemaal gaat lukken om de techniek op orde te krijgen. Gelukkig zijn de meeste mensen van goede wil om het te willen laten slagen, dus uiteindelijk zal het wel goedkomen.
 
Voor ons wel een reden om te starten met een Try-Out wedstrijd op 27 december voor AB-junioren en senioren. (De datum is nog met enig voorbehoud.)
 
Voor de CD junioren is de hal op  21 en 22 januari gereserveerd! Zij kunnen beide dagen lekker aan de slag.  Voor de pupillen staat de wedstrijd gepland op 12 maart.
 
Op de website www.indoorapeldoorn.nl kun je binnenkort de informatie over de wedstrijden vinden.

Anneke van Jaarsveld 

TopTeam
Hanzesport

Voor alle topprestaties van het topteam, zie hun eigen website
Copyright © 2016 AV Hanzesport Zutphen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp