View this email in your browserAV Hanzesport   Nieuwsbrief december 2016

Vanuit het bestuur.....

Op het moment van schrijven van deze bijdrage is de Speculaaspoppenloop net achter de rug. Dat betekent dat we alweer een eind op weg zijn in dit atletiekseizoen.

Graag informeer ik jullie over de belangrijkste zaken die binnen het bestuur en de vereniging spelen.

Onder aanvoering van de webredactie ( Ewalt Nijsink en Iris van Enck ) wordt er in klein comité nagedacht over de inhoud en opzet van een nieuwe website. De huidige site begint toch wat gedateerd te raken en we lopen tegen een aantal beperkingen aan.

Na een aantal jaren stopt Willeke Evertse als vertrouwenspersoon. Willeke bedankt voor je bijdrage ! Gelukkig wil Monica Kindervater deze taak overnemen. We hopen dat Monica het hiermee niet druk gaat krijgen.

Omdat er te weinig van het speciale Hanzesport arrangement gebruik gemaakt werd, hebben wij -in goed overleg- de samenwerking met Fitland beëindigd.

Deze week heeft iedereen een mail ontvangen waarin de belactie rond het werven van nieuwe vrijwilligers is aangekondigd. We hopen met deze campagne veel nieuwe vrijwilligers aan boord te krijgen. Zoals jullie allemaal weten, vormen de vrijwilligers de ruggengraat van de vereniging.

Met het bestuur van de stichting achter het Top Team Hanzesport zijn afspraken gemaakt om de sponsoractiviteiten meer op elkaar af te stemmen, dan wel gezamenlijk op te pakken. Dit is een goede zaak voor de vereniging, maar ook voor onze ( potentiële ) sponsors, want hiermee bieden wij hen een heel breed spectrum aan sponsormogelijkheden.

Tenslotte een datum die u alvast kunt reserveren. Op zondag 8 jan. 2017 is er de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie volgt tegen die tijd.

Met een sportieve groet,

Secretaris
Peter van der Steege
secretaris@hanzesport.nl

Grote Veldloop

weer genieten voor groot en klein

Zondag 5 november vond de jaarlijkse Grote Veldloop plaats. Rond tien uur was het al gezellig druk bij de inschrijving. Na een warming up door één van de jeugdtrainers was het om half elf eerst de beurt aan de jeugd. Onder hen een redelijk aantal pupillen die iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, enthousiast traint in het bos bij Huis ‘t Velde. Allemaal wachtten ze gespannen op het startschot.
Toen het startschot eenmaal gelost was, stormden de jonge atleten het bospad op. Anderhalve kilometer lekker rennen door het bos hadden ze voor de boeg. Na een krappe 7 minuten kwam de eerste loper binnen. Hij had een flinke voorsprong op de anderen. Bij de finish ontvingen alle jonge crossers een mooie medaille.

Daarna was het de beurt aan de “groten” voor hun 7,5 of 15 km.
Er stond een grote groep van ca. 300 deelnemers aan de start te popelen om te vertrekken voor weer een mooie route over het Grote Veld.

Natuurmonumenten had langs het parkoers beachvlaggen geplaatst om het geheel wat op te fleuren. Parkoerswachters en verzorgers op de waterpost onderweg zorgden ervoor dat de lopers/sters de juiste route liepen en voorzien werden van drinken.

Het weer werkte goed mee en onderweg werd volop genoten van de herfstkleuren. Omdat het lange tijd niet geregend had, was het parkoers prima te lopen.

De winnaars werden aan de finish verrast met een mooie bos bloemen van één van de sponsoren. Iedereen ging daarna huiswaarts met een pakje bloembollen. Volgend voorjaar een mooie herinnering aan deze loop!

Speculaaspoppenloop

het verslag

Speculaasloop bij de Zevensprong 26 november 2016

De wekker gaat vroeg af op deze koude maar gelukkig droge ochtend. Menige vrijwilliger spoedt zich naar de Zevensprong, om op tijd paraat te zijn, verkeersregelaars staan met lampen in alle vroegte al klaar om het verkeer in goede banen te leiden. Sint en de Pieten komen ook dit jaar weer speciaal langs voor deze speculaaspoppenloop.
Een evenement dat inmiddels al voor de 14e keer door de Plusgroep van Hanzesport wordt georganiseerd. Veel hardlopers uit het hele land lopen elk jaar met veel plezier mee tijdens deze vooral gezellige familieloop. De Sint spreekt iedereen hartelijk toe en bedankt Mariska voor de jarenlange organisatie. Daarna gaan de Pieten dansend los, jong en oud springen enthousiast mee op het welbekende Vliegerlied.
Nadat de Sint het startschot heeft gelost, sprinten de lopers ervandoor. De kinderen komen als eerste na hun rondje van 2,5 km voldaan over de finish waar ze warm worden onthaald door de Pieten met een handvol pepernoten. Sportief wandelaars en Nordic Walkers zijn dit jaar ook weer van de partij voor een mooie gezamenlijke wandeling in deze prachtige omgeving. Na het ophalen van de heerlijke speculaaspop van de Driekant zit het erop en keert iedereen huiswaarts. Dankzij de perfecte organisatie en de inzet van alle vrijwilligers kan iedereen met een voldaan gevoel terugkijken op een geslaagde dag.
Dank jullie wel!!

Oudejaars Crossloop

de mooiste Cross van de Achterhoek

Op vrijdag 30 december 2016 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 36e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden.
Zo tussen kerst en oud en nieuw is dit een mooie gelegenheid om je loopschoenen aan te trekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied 'het Grote Veld'. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek! Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Kijk voor meer informatie op: www.oudejaarscrossloop.nl en  bij nieuws op de website van Hanzesport

De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden heeft besloten dat de opbrengst van de cross van 2016 voor het Vordense Zwembad in de Dennen is. Namens alle zwemmers veel dank aan alle hardlopers!

De organisatie nodigt alle lopers van AV Hanzesport uit om deel te nemen aan deze mooie en gezellige crossloop!
Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol.

Afstanden + starttijden
· 12.45 uur à 1,0 km kidscross (deelname 4-12 jaar)
· 13.30 uur à 15 km
· 13.40 uur à 10 km
· 13.50 uur à 5 km

(Voor)inschrijving
Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl tot en met 27 december 2016. Wij zien u graag op vrijdag 30 december 2016 aan de start.

Met vriendelijke groet,
de stichting Oudejaars Crossloop Vorden

Indoorseizoen

Omnisport Apeldoorn 2016/2017

Het indoorseizoen staat weer voor de deur!
We hebben voor iedereen weer een mooie wedstrijd in het Omnisport in Apeldoorn op de agenda staan:

* Dinsdag 27 december:
Try-Out Games voor AB-junioren en senioren

* Zaterdag 21 januari:
Intersport nationale CD-indoor wedstrijd voor D-junioren

* Zondag 22 januari:
Intersport nationale CD-indoor wedstrijd voor C- junioren

* Zondag 12 maart:
Nationale Pupillen Steden Indoorwedstrijd

Op www.indoorapeldoorn.nl vind je allerlei informatie over bovengenoemde indoorwedstrijden en wanneer de inschrijvingen zijn geopend. Het inschrijven zelf doe je op www.atletiek.nu.

Om deze dagen mogelijk te maken begint de organisatie al vroeg in het najaar met de eerste voorbereidingen. Het organiseren van zo’n wedstrijd dag lukt natuurlijk niet zonder de bijdrage van vele vrijwilligers op de wedstrijddag zelf, zoals voor de: catering, EHBO, film en geluid, microfonisten, materiaal, kassa en toegang, secretariaat, elektronische tijd, scheidsrechters, wedstrijdleiders, juryleden, starters. Dus naast de honderden atleten zijn er ook ongeveer 100 vrijwilligers actief. Wil jij ook een actieve bijdrage leveren en een van de wedstrijden van dichtbij meemaken, meld je dan aan op woc@hanzesport.nl .
Lees meer over de indoorwedstrijden op de website van Hanzesport.

Trainers Workshop

(assistent) Pupillen- en Jeugdtrainers

Omgaan met grotere groepen pupillen en jeugd vraagt nogal wat vaardigheden niet alleen betreffende het geven van de inhoudelijke training, maar ook m.b.t. het groepsproces en interacties tussen de kinderen. Deze vaak jonge assistent-trainers geven onder supervisie van de jeugdtrainers trainingen aan de allerkleinsten, vanaf 6 jaar. Zij doen dit enthousiast, vaak op gevoel en vanuit eigen ervaring met trainen.

Deze groep zeer belangrijke assistent-trainers van de vereniging willen we ondersteunen in hun ontwikkeling als assistent/trainer. We hebben daarom workshops opgezet om hun didactische kwaliteiten en vaardigheden in het begeleiden van groepen verder te ontwikkelen.

Er zijn vier workshops gepland in de gymzaal van het Isendoorn College in Warnsveld. Door de jeugdtrainers zijn vier trainingen uitgeschreven, Werpen, Springen, Sprinten en Horden. Per avond is er aandacht voor één van deze onderdelen. Het verloop van de avonden ziet er als volgt uit: Twee deelnemers geven de training. De rest van de groep doet zich voor als pupillen. Een flinke klus voor de trainers en serieuze pret voor de ‘kinderen’. Maar er wordt hard gewerkt. In de nabespreking halen we het verloop van de training terug, benoemen we de sterke- en verbeter punten, de do’s en don’t’s.

De eerste ervaringen zijn goed. Er is tijd voor uitwisseling van ervaring , tips en feedback. Dit zorgt ervoor dat de trainers minder er alleen voor staan. De kwaliteit van het geven van training is vergroot. Met deze workshops hebben de eerste stap gezet naar een inservice opleiding voor assistent trainers.

Ennie Nijhuis, Don Zagt en Simone.

 

Werp5kamp

een impressie

Karin Nieuwhof 

Han van Dijk

in het zonnetje

Han van Dijk die tijdens de werp5kamp van 29 oktober jl gehuldigd werd voor zijn organisatie van de
10e Werp5kamp
bij AV Hanzesport.
Hij ontving als dank een schort en mok met zijn logo erop! Ook bereidde Han de afgelopen jaren over-
heerlijke soepen om aan te sterken na de wedstrijd.

Website 

aan vernieuwing toe

De oude website van Hanzesport voldoet op een aantal punten niet meer, zoals gebruiksgemak voor de webredactie, integratie van social media en compatibiliteit voor smartphones. Met een werkgroep denken we na over een nieuwe website. We kunnen ons voor stellen dat er binnen de vereniging mensen zijn met ervaring op dit gebied. We kunnen bij de werkgroep extra hulp goed gebruiken. Heb je zin om mee te werken aan het up to date maken van de website of zou je mee willen denken, neem dan contact op met de webredactie:

Webredactie
Ewalt Nijsink
webredactie@hanzesport.nl

Oliebollenloop

vet leuk!

Op zondag 8 januari 2017 wordt de traditionele Oliebollenloop georganiseerd met aansluitend de nieuwjaarsreceptie.

De oliebollenloop (met opdrachten) start om 13.30 uur vanuit het clubhuis en na terugkomst zal rond 15:00 uur de nieuwjaarsreceptie van AV Hanzesport (met oliebollen) in het clubhuis plaats vinden.

TopTeam
Hanzesport

Aan de Haarlerbergloop -onderdeel van het Sallands Cross Circuit- namen Koen, Guus en Linda deel op de 10 km. Ze leverden mooie prestaties! Linda en Koen zelfs een eerste plek. Voor alle andere topprestaties van het topteam, zie hun eigen website

Mindful Run Clinic

Hardlopen is zoveel meer dan alleen maar hardlopen. Met de clinic Mindful Run leer je hoe je de gevorderde technieken van Mindfulness in het hardlopen kunt toepassen. Met als resultaat dat je meer energie hebt, een betere ademhaling en meer zelfvertrouwen. Dat je sneller blessures herkent en een betere focus hebt.

Heb je interesse, kijk dan alvast op www.mindfulrun.nl of stuur een mail naar mindfulrunzutphen@gmail.com
De eerste clinic zal worden gehouden op zondag
15 januari om 10:00 uur.
De kosten bedragen €15,-
Meer informatie over de Clinics en data in de volgende Hanzesport Nieuwsbrief.

Wim Fokker

Sponsoren


OP

NAAR

2017

Colofon

Deze nieuwsbrief verschijnt één keer in de zes weken en wordt verspreid onder alle leden, vrijwilligers en relaties van AV Hanzesport. Redactie en vormgeving Annemieke Wijdieks en Henk-Jan Rietberg. Foto’s zijn o.a. van Hans Bolt en Niels Lohmann.
De volgende nieuwsbrief verschijnt 29 januari 2017. Heb je nieuws mail het dan uiterlijk 22 januari 2017 naar nieuwsbrief@hanzesport.nl .
Copyright © 2016 AV Hanzesport Zutphen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp